Fuck the system ...

.... but first let's fuck some innocent guy!

Observ ca nu suntem in stare sa ne razbunam constructiv si nici sa ne varsam frustraile pe cei care trebuie. Nu stiu daca e vorba de noi ca natie sau este un lucru universal. Totusi, de multe ori tinta acestui fuck the system este un gigel ce nu are nici o legatura cu sursa frustrarilor. 
  • Ah ... statul mi-a marit taxele?? Hai ca ma razbun pe el smulgand garduletele, bancile si spargand magazinele din centrul orasului. Astfel se va intelege mesajul meu! 
  • Salarii scazute? Blocand circulatia celui mai mare bulevard din oras cu siguranta o sa il invete minte! Nu conteaza ca stric ziua tuturor celor care vor sa ajunga undeva. 
  • Vin sa imi platesc taxele si soferul meu nu gaseste loc de parcare? Mai bine parchez pe locurile ANAF-ului si ma cert 15 minute cu un biet paznic ce e platit de 10-20-30 de ori mai putin ca mine. Fuuuck The System!!!!!!111111one
Cam astea sunt exemplele mioritice de Fuck The System. Asta s-a inteles. Iar in general genul asta de razvratiri au efect zero. E cineva surprins? Eu nu. 

Acum ceva vreme observam ca romanul percepe libertatea ca fiind un fel de "sunt liber sa fac ce vreau, cand vreau, cum vreau si cu cine vreau". Daca ii spui ca libertatea lui se opreste in momentul in care afecteaza libertatea altuia  ... se va uita la tine cu o privire de bovina. Cum adica sa te gandesti si la altcineva? Pai asta nu e libertate. Mars in *&^%$##@! de comunist! (comparatie artistica ... nu o lua chiar mot a mot)

Cam asa e si la Fuck The System - Oamenii angajati de stat sunt mana in mana cu acesta, stiu ei de ce trebuie sa isi primeasca crizele tale de isterie. Nu este doar un job vai de capul lui. Nu, ei chiar cred cu tarie in STAT si in metoda lui de macinare sistematica a persoanei tale. De fapt, daca stau sa ma gandesc mai bine, chiar ei i-au propus statului sa ti-o traga iar si iar.

Problema e ca poate ne place sa ne simtim persecutati. Sau poate sunt reminiscente ale perioadei comuniste cand statul era raspunzator pentru tot. Poate trebuie sa dam vina pe cineva. Poate pur si simplu ne place sa ne plangem sau sa dramatizam fiecare prostie. Poate chiar e vina statului. 

Who the fuck knows? 

Nu cred ca e #fun in hora frustrarilor. Participantii nu par sa se distreze. Nimeni nu ranjeste la final. Nimeni nu mai cere un bis. Isi strica zen-ul si mai si imbatranesc. Nu e pacat?

Comentarii

  1. si care-i partea constructiva din acest du-te/vino si din ce scrie mai sus-articol+comentariile de pana acum?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu sunt pentru revolutie, insa eu prefer sa privesc din ansamblu si observ cu tristete ca de la ultima revolutie ,ceea a lui Ceausescu parca ne merge mai rau.
    Ce-i rau, e rau facut.
    Unii spun ca e mai bine, insa din ansablu eu zic ca e mai rau!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!