Treceți la conținutul principal

Wu Xing Vital Wok

Prietenii de la Wu Xing imi povesteau prin vara ca vor sa se bage pe valul "mancare sanatoasa" cu o noua gama de preparate. Am fost putin mirat. Perceptia mea este ca mancarea chinezeasca este mancare sanatoasa. Cum poti sa o faci mai sanatoasa?

Dar s-au tinut de cuvant si au introdus gama Vital Wok. Mancare chinezeasca sanatoasa. Iti dai seama ca au reusit asta dupa ce te uiti pe ingredientele folosite. Seminte de floarea soarelui, dovleac, susan, sare de mare, tagliatele din spelta, ulei bio din floarea soarelui, carne de rechin, curcan, fructe de mare, nucsoara, orez negru si orez salbatic sau otetul bio balsamic  .... sunt toate ingrediente sanatoase pentru tine.

Vital Wok suna interesant, desi nu pot spune ca imi face ceva in mod special cu ochiul. Eu sunt mai mult pe sistemul clasic: multe legume la wok + vita + orez + ceva picant sa ciupeasca de buze= love. La prima vedere Vital Wok pare sa fie o gama mai scumpa de mancare chinezeasca. Dar in acelasi timp ma gandesc ca totusi e vorba de niste ingrediente putin mai exotice. Carne de rechin? Hello!

Totusi, orezul negru cred ca s-ar imprieteni cum trebuie cu rechinu' crocant in 3 culori, insa mai zabovesc putin pe ideea asta. In caz ca nu stiati, nu prea imi place sa regasesc in farfurie lighioane crescute in apa. Sa imi revina imboldul de aventura si fac o comanda.

La final o curiozitate. Cum percepi mancarea chinezeasca? Mai sanatoasa sau nu?

Comentarii

  1. Ulei bio de floarea soarelui ? C'mon.Inteleg hype-ul asta cu bio, dar nici chiar asa.

    Papa chinezeasca ar fi foare sanatoasa daca ar folosi aproape deloc uleiul ala de soia/sosul.
    Si daca ar folosi portii decente, 50g de carnita la 30 lei portia.
    Dar eu is mai hater asa. Ca m-am saturat de mizerii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Uleiul folosit nu mi se pare o problema prea mare. Din experienta mea de gatit chinezesc acasa si la Wu Xing am vazut ca nu este mai mult ulei decat in preparatele traditionale romanesti.

    Carnea da ... e o problema. Grasimile pe care le contine iti vor pune cruce candva. De bine de rau mancarea chinezeasca nu e centrata in jurul ei.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți și nici unul n-a învățat vreodată să gătească

Am o chestie care mă bâzâie recent: oamenii care nu știu să gătească și se laudă cu asta. Sunt mândri și înfumurați de această realizare. Parcă sunt mai buni decât noi ăștia fraierii care ne mai băgam ocazional mâinile prin ulei și grăsimi de animal. Și mă uit la ei și mai că îmi vine să le zic că sunt niște idioți.

Este imposibil să zici că nu știi să gătești. Aaah. Majoritatea tentativelor s-au terminat cu ceva ce nu putea să fie mâncat? Se întâmplă și data viitoare o să iasă mai bine că ai tras niște învățăminte. Dar de aici până la a te alinta și lăuda că nu tu nu știi să faci nimic - e drum lung.

Pui niște ulei în tigaie, arunci o mână de cartofi în uleiul încins, îi învârți până sunt galbeni-maronii - ai cartofi prăjiți. Spargi două ouă deasupra și le amesteci preț de câteva secunde până au aceeași culoare cu cartofii - bum! cartofi prăjiți cu omletă. Hai dă-o dracu că nu e greu.

Dacă ai mâncat vreodată mâncare gătită, șansele sunt de vreo 75% să o poți reproduce doar amestecân…

Avem sute de mii de abonați, dar ce le vindem?

Săptămâna trecută am fost la prezentarea studiului InfluenceMe: A 360 Perspective on Romanian Influencers (comunicat de presa & infografic) unde prin spatele sălii se mustăcea când se vorbea de sutele de mii de views, afișări și abonați pe care influențatorii autohtoni le au. Nu pentru că e ceva în neregulă cu aceste cifre, ci pentru că grosul acestor cifre reprezintă o generație căreia îi este greu să vinzi ceva.

Azi de dimineață un reportaj de pe Pro Tv vorbea despre procentul de 23% dintre tinerii între 20 și 24 de ani care preferă să nu își continue studiile sau să nu se angajeze pentru că le este mai comod să stea pe ajutoare de la stat sau pe banii părințiilor.

Cred că acum o lună vedeam pe Facebook pe un prieten care se plângea de al 3-lea caz de tânăr care a renunțat la job în prima zi de muncă și încerca să înțeleagă ce naiba era în capul lor de au cedat atât de repede mai ales că job-ul era în zona de IT.

Pui toate astea cap la cap și începi să îți faci griji ca om de m…

Carrier has arrived: Starcraft Remastered

Când prin martie anunțam că cei de la Blizzard vor scoate în vară Starcraft Remastered, același joc ca acum 19 cu o grafică mai buna, trebuie să recunosc că m-am bucurat ca o școlăriță. Primul meu joc pe care l-am jucat vreodată în multiplayer urma să primească o a doua șansă.

Ier s-a lansat pentru cei cu precomandă, nu îmi dau seama exact ce înseamnă asta, dar cert e că azi de dimineață am băgat un meci. Și cum mai bine să testez dacă Remastered-ul ăsta mă poartă pe rush-ul nostalgiei dacă nu cu un free for all vs 7 calculatoare pe Big Game Hunter?

A fost o nebunie, mă jur! Este fix același lucru ca acum aproape 20 de ani. A durat o eternitate să scot toate cele 7 calculatoare, 45 de minute la vârsta asta se simt altfel ca la 12-13 ani, dar a meritat! M-am simțit ca în '98 în acel net cafe mucegăit de pe lângă generală unde aveai experții în spatele tău care își dădeau cu părerea ce ar trebui și ce n-ar trebui să faci. #dăsătetreceu

Strategia aplicată a fost cea clasică care mie…