Treceți la conținutul principal

Wu Xing Vital Wok

Prietenii de la Wu Xing imi povesteau prin vara ca vor sa se bage pe valul "mancare sanatoasa" cu o noua gama de preparate. Am fost putin mirat. Perceptia mea este ca mancarea chinezeasca este mancare sanatoasa. Cum poti sa o faci mai sanatoasa?

Dar s-au tinut de cuvant si au introdus gama Vital Wok. Mancare chinezeasca sanatoasa. Iti dai seama ca au reusit asta dupa ce te uiti pe ingredientele folosite. Seminte de floarea soarelui, dovleac, susan, sare de mare, tagliatele din spelta, ulei bio din floarea soarelui, carne de rechin, curcan, fructe de mare, nucsoara, orez negru si orez salbatic sau otetul bio balsamic  .... sunt toate ingrediente sanatoase pentru tine.

Vital Wok suna interesant, desi nu pot spune ca imi face ceva in mod special cu ochiul. Eu sunt mai mult pe sistemul clasic: multe legume la wok + vita + orez + ceva picant sa ciupeasca de buze= love. La prima vedere Vital Wok pare sa fie o gama mai scumpa de mancare chinezeasca. Dar in acelasi timp ma gandesc ca totusi e vorba de niste ingrediente putin mai exotice. Carne de rechin? Hello!

Totusi, orezul negru cred ca s-ar imprieteni cum trebuie cu rechinu' crocant in 3 culori, insa mai zabovesc putin pe ideea asta. In caz ca nu stiati, nu prea imi place sa regasesc in farfurie lighioane crescute in apa. Sa imi revina imboldul de aventura si fac o comanda.

La final o curiozitate. Cum percepi mancarea chinezeasca? Mai sanatoasa sau nu?

Comentarii

  1. Ulei bio de floarea soarelui ? C'mon.Inteleg hype-ul asta cu bio, dar nici chiar asa.

    Papa chinezeasca ar fi foare sanatoasa daca ar folosi aproape deloc uleiul ala de soia/sosul.
    Si daca ar folosi portii decente, 50g de carnita la 30 lei portia.
    Dar eu is mai hater asa. Ca m-am saturat de mizerii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Uleiul folosit nu mi se pare o problema prea mare. Din experienta mea de gatit chinezesc acasa si la Wu Xing am vazut ca nu este mai mult ulei decat in preparatele traditionale romanesti.

    Carnea da ... e o problema. Grasimile pe care le contine iti vor pune cruce candva. De bine de rau mancarea chinezeasca nu e centrata in jurul ei.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

În ultimul an am mers pe jos cam 2480 de km

Zilele astea s-a împlinit un an de când am început să port o brățară de fitness. E vorba de un Garmin Vivofit 2 pe care nu l-am dat niciodată jos în ultimele 365 de zile - doar de curiozitate de a vedea cât merg pe jos într-un an. Răspunsul a fost puțin dezamăgitor:

Cam 2480 de kilometri parcurși pe jos într-un an.

Zic dezamăgitor pentru că speram să trec de 2500 până când scriu însemnarea asta.

Aplicația a contorizat doar vreo 2430 pentru că vreo 5-6 zile extrem de active au reprezentat erori de sincronizare și tot ce am făcut în zilele respective s-a pierdut în neant. Estimez eu că e vorba de vreo 50 de kilometri maxim.

În rest, cam așa arată treaba ca în imaginea de mai jos. Trei milioane și ceva de pași, o medie de 6.8 kilometri parcurși zilnic pe jos și un record de aproape 18 km într-o zi călduroasă de mai.


Problema este că deși valorile par mari, cu siguranță peste media bucureșteană, realitatea e că denotă sedentarismul modern. Citeam acum ceva vreme un studiu similar făcut p…

S-a întâmplat nefăcuta: Chefi la cuțite e mai digerabil ca MasterChef

Nu credeam că o să zic asta vreodată, dar Chefii la cuțite s-au transformat încet, încet într-un fel de Top Gear culinar. Prietenia dintre ei a început să își spună cuvântul și întreg show-ul a devenit mult mai ușor de digerat chit că nu este produs la nivelul calitativ MC.

Între timp au renunțat și la jignirile gratuite, doar de dragul de a fi, așa că întreaga experiență este una care binedispune. Știu că elitismul culinar își face cruce în acest moment, dar nici Chefii și nici MasterChefii n-au emisiuni care să aibă legătură cu gătitul.

M-am uitat la 4 episoade și nici snopit în bătaie moldovenească n-aș putea să îmi aduc aminte de vreun preparat care m-a impresionat sau o tehnică pe care am deprins-o.

Emisiunile sunt pe zona pur de entertainment, iar Chefii fac asta mai bine printr-o carismă tip grup de prieteni. Chit că e pe glume de cartier, recunosc că m-am uitat și am râs de multe ori la emisiunea lor. E posibil ca ăsta să fie un prin semn de stockholm syndrome.

Cu toate asta …

Deschidere: Shoteria Stația Fantastică

Generația nouă de petrecăreți din Centrul Vechi a dat naștere unui concept interesant: fast bar-ul. Locul unde ajungi să bei ceva cu niște prieteni înainte de poposi într-un club. Așa de încălzit puțin și de intrat în spiritul de petrecere. E locul unde n-ai scaune să te parchezi la povești sau să zăbovești cu orele. Totul e pe repede înainte.

E suficient să ajungi o seară în Shoteria 1 - Stația de primă alcoolizare - să simți pe pielea ta cât de bine a prins. Grupuri și grupuri de oameni care vin să dea un shot - două înainte de a se duce regulamentar la 23:00 în club. Ajută și faptul că au varietate de shot-uri pentru toate gusturile, așa că nu mare e mirarea să vezi grupuri de fete cot la cot shot la shot cu grupuri de băieți.

Lucrurile au mers atât de bine în ăștia 2 ani de Shoteria 1 încât vineri au mai deschis un loc. De data asta s-au concentrat pe long drinks sau shotail-uri cum le zic ei. Un loc puțin mai măricel ca primul, dar sub același concept-umbrelă. Un loc unde să pet…