Film Romanesc: Killing Time

Aseara am fost sa vad Killing Time - un film de Florin Piersic JR - impreuna cu alti bloggeri. Ne-am strans in subsolul Dianei 4 fara sa stim exact ce ne asteapta. E un film romanesc ... deci trebuie sa fie despre comunism. Ei bine nu. E un fel de copil din flori al Pulp Fiction-ului lui Tarantino. Este un film despre viata si moarte. Despre asasini si victime. Despre super gods si simple mans (greseala intentionata).

Este un film presarat cu multe monologuri - primele 30-40 de minute trec atat de greu incat te frustreaza putin. Aseara nu mi-am dat seama exact de ce, dar azi stiu: 5 personaje, monoloage peste monoloage, un singur decor, multe scene moarte in care nu se intampla nimic, muzica ce intervine sporadic .... ah pai filmul asta e mai mult o piesa de teatru.

Acum sunt in impas. Sa il tratez in continuare ca un film sau ca o piesa de teatru? Pentru un film este destul de ...lipsit de actiune. Pentru o piesa de teatru ii cam lipseste factorul uman si liberul arbitru (sa alegi tu ce sa vezi si pe ce personaj sa te concentrezi).

Oricum vreau sa zic doua vorbe despre actori:
  • Florin Piersic Jr. - pentru o seconda aveam senzatia ca o sa faca un rol de Schwarzenegger in Terminator (58 de cuvinte in tot filmul) dar a reusit sa se dea pe brazda pana la urma.
  • Cristian Ioan Gutau - a facut un rol excelent. Practic el singur a carat tot filmul in spate. Este credibil. Este usor de iubit si usor de urat. As vrea sa zic mai multe, dar n-as putea fara spoilere. 
Si am ajuns la partea aia grea din review: concluzile. Incerc sa fiu obiectiv si sa imi infrang nevoia de a fi mai critic cu filmele romanesti, dar nici asa nu stiu ce concluzie maiestoasa as putea sa trag. Filmul are lucruri interesante in el, precum si momente de plictiseala. Nu mi se pare o capodopera, dar nici un film de evitat cu stoicism. Este interesant sa vezi viziunea romaneasca despre un fel de Tarantino, dar fanii Tarantino or sa fie mai critici si mai inversunati.



Asa ca ... mda. Din 1 Martie il gasiti prin cinematografe. http://www.killingtime.ro/

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!