Treceți la conținutul principal

Grozavul si puternicul Oz (2013)

De mult n-am mai vazut un 3D atat de bine facut. E drept ca e vorba de Disney si era oarecum natural sa nu fie un lucru facut de mantuiala. Nu prea scot ei filme low budget. Oz este un fel de prequel al Vrajitorului din Oz asa ca finalul este destul de lesne de anticipat. Chiar si asa, filmul este surprinzator de agreabil.

Te-ai astepta sa fie facut pentru copii, dar si adultii se vor simti ca niste copilasi cand vad filmul. Eu unul m-am simtit asa. Am iesit de la film cu un zambet mare pe fata si cu o puternica nevoie sa recomand filmul. Asta incerc sa fac acum.

Nici nu stiu cu ce as putea sa fiu critic. Finalul? In mod cert este mai slabut decat imi doream. Muzica? Nu pot sa zic ca mi-au niste acorduri in minte, dar nici nu am simtit ca lipseste sau ca este deranjanta.

Ah! stiu cu ce pot sa fiu critic: cu 3D-ul. La toate filmele am fost critic cand am zis de 3D asa ca de ce m-as opri cu asta? Pentru ca e chiar foarte misto. Pe la nivelul Avatar sau Alice in Tara Minunilor. Totusi, unele scene pareau sa lipseasca fps-urile necesare cat sa le faca fluide. Nu multe. 2-3 scene in tot filmul. De aici am presupus ca nu e filmat cu tehnologia noua IMAX (high frame rate). Vorbesc si eu sa ma aflu in treaba. Nici nu stiu daca e compatibila 3D.

Trailer:



Concluzia? Recomand cu multa placere. Este ok(ish) si pentru copilasi (vreo 2 scene mai infricosatoare) si mai ales pentru adulti. Eu l-am vazut la IMAX si parca v-as recomanda si voua sa faceti acelasi lucru. Daca n-am dreptate ... aruncati cu piatra aici prin comentarii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Era un bar mișto, dar problema era că mai venea și patronul...

Știți barul ăla făcut de patron în momentul în care a ajuns la 40 de ani și i-a dat cu virgulă bucket listul? Nu? Hai să vă zic cum stă treaba. Toată viața a visat să își deschidă un bar, dar n-a avut timp/bani/motivare. Asta până de curând când s-a dus ca berbecul.

L-a deschis. E mic, simpatic, are un specific bine delimitat, a mers chiar bine la început, dar acum începe să scârțâie. Și ăsta nu înțelege de ce. De ce în fiecare lună vin din ce în ce mai puțini clienți și încasează tot mai pe negativ.

Păi problema majoră e că patronul și-a dorit bar, dar nu și clienți. Am fost în vreo câteva locuri din astea unde noi îl deranjam pe patron. Omul era cu paharul de vin în față, cu gașca de prieteni și cu muzica la maxim. Erau pe distracție și trebuia să o mai pună pe pauză să ne aducă meniurile, să dea muzica mai încet, să ne aducă băutura și la final să ne ia banii.

Omul nu avea chef de noi, chiar dacă eram singurii plătitori de consumație din bar. N-ai cum să ceri prietenilor bani pe c…

Ieri le-am arătat Bucureștiul celor 5 noi beri aduse în România de URBB

De două zile timeline-ul meu s-a umplut de bloggeri care primiseră pachetul din imagine. Poze din toate unghiurile, selfie-uri, nebunie. Eu cred că am primit ultimul lădița care avea frumos atașat următorul mesaj: "Descoperă Europa cu berea care ți se potrivește! #beertrip", așa că presiunea a fost maximă.

Eu ce fel de poză pot să pun ce deja n-a fost făcută de ceilalți? Pe drumul spre casă, ajutat și de constituția specifică de blogger ce trebuia să care 6 kilograme, mi-am zis să fiu o gazdă primitoare și să le arăt celor 5 beri noi o fărâmă de București.

Și pentru că tot zic de ele, dar nu le-am numit, acestea sunt: Grimbergen Ambreé, Kronenbourg 1664 Blanc, Angelo Poretti 4 Luppoli Original, Angelo Poretti 5 Luppoli Bock Chiara și Angelo Poretti 6 Luppoli Bock Rossa.

Alături de ele au fost două mutat aici de ceva vreme: Guinness și Weihenstephaner Hefe Weissbier.

Rezultatul este mai jos.














Problema unui food truck făcut din pasiune e că nu se ia niciodată în serios

Sâmbătă am fost la aniversarea celor de la Ground Zero la Verde Stop - un loc ce a văzut de-a lungul timpului câteva street food festivals. Am ajuns regulamentar la 2, mi-am luat o bere și m-am tolănit regulamentar pe iarbă. Deja de la a 2-a bere au început șoriceii să danseze prin stomac așa că am făcut un tur al food truck-urilor prezente.

La BurgerVan timpul de așteptare era de peste 45 de minute, la Pește Pâine nici nu deschiseseră la aproape 3 ore de când începuse evenimentul, iar la Dianei 4 norocul a făcut să aibă gulașul făcut dinainte așa că puteai să mănânci pe loc. Nu zic că m-am resemnat, că au un gulaș bun, dar speram să bag niște cartofi prăjiți de la Pește Pâine.

Au deschis și ei jumătate de oră mai târziu și imediat s-a făcut o coadă care s-a împrăștiat repede. N-am înțeles de ce, dar mi-am zis că ăsta e momentul să merg să iau niște cartofi. Țeapă. Urmau să îi facă în 30 de minute după spusele lor. Mmda. Bine.


Am mai zăbovit ceva timp la niște vorbe și bere, dar am z…