8 saptamani de comentarii Google+ pe blog

Acum ceva vreme am renuntat la sistemul greoi de comentarii Blogger. Suficient e suficient. Incercasem putin Disqus si Facebook comments dar si alea aveau problemele lor: Disqus nu era neaparat cel mai usor de folosit sistem de comentarii, iar la Facebook nu aveam acces la un export/back-up in caz ca ma razgandeam peste ani ca nu mai vreau comentariile de la ei.

Am trecut pe Google+ Comments pentru ca de bine de rau mai toata lumea are un cont Google. Plus ca am zis sa raman in familie.

Au trecut 57 de zile si astea sunt concluziile mele:

  • numarul de comentarii primite a crescut (surpriza) de vreo 3-4 ori. E drept ca de la foarte putin nici nu e greu sa cresti. 
  • n-am mai avut probleme cu spam-ul (sunt trash-uite automat de google)
  • n-au mai comentat anonimi, trolli sau magazine online. 
  • este atat de relaxant si constructiv sa vorbesti doar cu persoane reale (ce au un nume, o poza cu ei la avatar si o scurta istorie despre cine sunt)
  • este foarte cool sa iti poti edita/seta vizibilitatea comentariului - daca il faci vizibil doar cercurilor tale ... doar ei il pot vedea si comenta. Practic tu si ei puteti sa aveti un dialog pe blogul meu fara ca eu sau altcineva sa poata sa vada sau sa intervina. How cool is that?
  • e dragut ca poti sa raspunzi la comentarii direct din mail fara sa mai fie necesara o accesare a blogului - util cand esti mobile!
Singura problema: daca ti-ai setat sa nu iti poata scrie cei ce nu ii ai in cercuri .... eu nu pot sa iti raspund la comentariu. Totusi, cum eu sunt king of this blog asa esti si tu king of your own comment! Destul de fair!

Long story short - sunt super incantat de isprava facuta!

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!