Review: ELYSIUM (2013)

Aseara am fost sa vad in avanpremira Elysium - realizat de regizorul filmului District 9. Asa suna tag line-ul. Mie mi-a cam placut District 9, drept urmare am zis ca trebuie sa il vad.

Din pacate, ca sa nu ma mint singur, nici District 9 nu a fost cine stie ce film. Ideea buna dar implementarea a cam lasat de dorit. Elysium e cam la fel - poate putin mai slab, desi avea un potential enorm sa se pozitioneze intr-un viitor film SciFi de referinta.

Lenea e cea problema ce a inceput sa bantuie prin genul asta de filme. Au o idee buna, dar ajung sa se piarda cand vine vorba de detalii. Nu-ti mai explica cum atmosfera nu se pierde de pe statia spatiala (ce aparent pare sa fie descoperita). Refuza sa iti contureze povestea de fundal despre cum s-a ajuns in situatia asta: The 1% traiesc intr-un paradis spatial iar gloatele in saracie pe Pamant.

Nu vor sa iti explice de ce 1% inca simte nevoiea sa ii exploateze pe ceilalti - cand pare destul de evident ca nu au nevoie de nimic si au resursele necesare sa fie perfect autonomi. Personajele mor prea repede si LAME - cuvantul asta descrie cel mai bine trecerea de la un personaj cu replici in film la statutul de cadavru aruncat deoparte cu sictir.

Bonus! Elysium pare sa recicleze multe lucruri din District 9. Inteleg ca asta este stilul tau - umanitatea in mizerie, dar de aici pana sa imi lasi impresia ca ai refolosit secvente din District 9 ... e mult de mers.

Trailer:



Fara suparare, dar nu pot sa inghit cu usurinta lipsurile astea. Drept urmare nu pot sa recomand filmul acesta tuturor. Cei ce nu au tangente cu genul SciFi se vor plictisi, iar cei pasionati or sa fie dezamagiti (e drept ca abia dupa jumatatea filmului). Fanilor District 9 le pot spune ca e cam pe acolo. Overall mai slab, dar p-acolo.

Cateva info de final. Eu l-am vazut la Cinema City IMAX din Bucuresti si apare pe 16 august (vineri). Nota pe IMDB: aseara avea 7.4 azi de dimineata 7.2

Si cu asta inchei: Ma enerveaza teribil si ma dezamageste produc placement-ul in filme SF in care actiunea se intampla peste sute de ani. E bine de stiut ca in 2154 inca o sa avem incaltaminte Adidas si daca suntem suficienti de bogati o sa zburam in nave spatiale Bugatti....

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!