Nexus 7 (2012) vs Nexus 7 (2013)

Am ambele Nexus-uri acasa si ma gandeam ca as putea asterne pe blog cateva ganduri despre ele. Din punct de vedere hardware, noul Nexus este mult peste cel vechi.


Toutis, utilizandu-le zilnic lucrurile stau cam asa:
  • noul Nexus nu-mi da mai da senzatia de "vai ce mic este telefonul" dupa cateva ore de utilizare. E cu 25% mai mic, dar de fapt diferentele majore sunt latimea si grosimea - lucru care te ajuta atunci cand il folosesti cu o singura mana. 
  • e mai rapid, dar in niciun caz cu 55% mai rapid cum apare in teste. Raspunde putin mai repede si pare mai snappy, dar atat. Sunt niste diferente aproape insesizabile ce probabil se masoara in fractiuni de secunda. 
  • singura diferente intre ecrane este ca noul Nexus 7 este mai luminos. In stream-urile de pe Twitch aproape ca nu vezidiferente de detaliu intre ele. Rezolutia mai mare o sesizezi abia cand incepi sa navighezi putin. Site-urile se vad mai bine, dar tot o sa te folosesti de zoom pentru a citi ceva. Nici cand e vorba de pagini doar cu text nu pot spune ca sunt diferente majore. Ambele au destul de multi pixeli per inch incat sa imi pacaleasca ochiul.
  • noul Nexus pare mult mai usor, desi e doar cu 15% mai usor. Nu foarte mult, dar se simte imediat ce le ai pe amandoua in mana. Intre noi fie vorba - nice cel vechi nu este vreo caramida, dar ne-am obisnuit sa nu ne fie greu :)
  • legat de sunet? niciuna nu exceleaza. Noul Nexus are momente in care se aude mai bine, dar le fel de usor ajunge si in extrema cealalta. Si asta tine doar de cum sunt pozitionate pe spatele tabletei cele 2 boxe. Macar la Nexusul vechi avea o calitate constanta.
  • baterie? Cred ca ma tine mai mult noul Nexus. Nu cu mult. Tot pe la 6-7 ore de utilizare ca si cel vechi, dar mi se pare ca il incarc mai rar si mai repede. 
Concluzia se vede si acasa. Imi place mai mult sa ma joc cu noul Nexus 7. Modelul de anul trecut incepuse sa acumuleze praf pe ecran cand l-am pus la vanzare. Daca e sa te iei dupa preturile din magazine, nu se merita sa alegi modelul vechi in defavoarea celui nou (1000 vs 1200 ron). Daca te uiti si la variantele second hand, atunci fiecare tableta incepe sa fie foarte atractiva pentru segmentul de pret din care face parte (700 vs 1200 ron).

Cred ca am zis tot ce aveam de zis. Daca ai intrebari, lasa un comentariu. 

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!