Ce faci cand cineva iti "fura" ideea? Te bucuri ca macar a facut-o cineva!

Acum cativa ani eram la un interviu pentru un post de Social Media. Dupa ce am vorbit nitel, oamenii s-au gandit sa imi dea o tema pentru acasa: campanie pentru lansarea unui nou produs. Eu ii intreb: cat de nebuneasca sa fie? Go wild! - zic ei.

Zis si facut. Ma gandesc ca produsul este out of this world si un scenariu similar filmului Independence Day s-ar potrivi acestei "invazii". 

Le propun un science fiction de idee: 
  • produse atarnate de baloane care sa simuleze invazia acestei tehnologii ce sigur trebuie out of this f#$%ing world. 
  • userii ce controleaza remote (pe internet) drone ce vaneaza baloanele respective.
  • tracking gps intr-o aplicatie mobile ce iti permite sa gasesti unde s-a prabusit balonul/produsul respectiv.
  • sute de baloane pe cerul celor mai importante orase din lume.
  • coordonare echipelor de piloti si scavengeri prin social media cu hashtag-ul #onthehunt 
Le trimit ideea si mi se spune ca or sa ma imi dea un semn in cel mai scurt timp. Mai primesc vreo 2-3 mail-uri de genul asta timp de o luna si apoi flat line. Cri cri. Nimic. 

Ok. Poate a fost prea nebuneasca ideea. Eh. Macar m-am distrat putin. 

Povestea se pierde in negura timpului...

Ca apoi acum vreo 2 luni sa vad ca LG au facut ceva asemanator in Coreea de Sud pentru lansarea noului lor telefon. Tin sa precizez ca LG si interviul meu nu au absolut nicio legatura si nu exista sanse ca ideea mea sa fie reciclata. E doar o coincidenta ca si ei s-au gandit la ceva asemanator. 
Twenty people were injured, with seven sent to hospital, when a promotional stunt in Seoul for LG's G2 smartphone went wrong, the company has said. [mai multe pe bbc.co.uk]
Asta a fost momentul in care m-am bucurat ca cineva mi-a validat ideea, dar m-am bucurat si mai mult ca nu am facut-o eu. Doamne ce dezastru de lansare :)

Stiu ca pare suprinzator pentru tot cei care arunca in stanga si in dreapta cu "e o idee copiata" sau "s-a mai facut", dar aceeasi idee poate sa se infiripe in mai multe minti. In special cand vorbim de o premisa destul de simpla. 

Cam asa e si cu petitia Rom Sandvis (ca ei mi-au dat ideea asta sa astern pe blog povestirea): imi place ca sunt nebuni si vor "sa se ia de gat" cu Major League Baseball-ul, dar oina noastra nu este singurul sport asemanator cu baseball-ul. De la o premisa simpla (da cu bata in minge si alearga) e normal sa te astepti la mai multe variante asemanatoare. 

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!