Cum sa gasesti politicianul ce merita votul tau?

Nu-mi place sa scriu sau sa vorbesc despre politica, dar acum cateva zile mi-am dat seama ca am gasit raspunsul la dilema post 90-ista: de unde stiu ca cel pe care il votez o sa faca o treaba buna si va face lucrurile promise in campanie?

Pai raspunsul este foarte simplu: lasa-l/o sa piarda prima oara cand candideaza. Pare putin contra intuitiv, dar cred ca asta e secretul. Toate marile sperante politice din ultimii 10 ani n-au fost alese si au reusit sa dea cu mucii in fasole in secunda 2 dupa ce au aflat ca au pierdut cursa.

Tot ce au promis si toate lucrurile pentru care se bateau in piept in campanie ... au disparut brusc. S-au aliat cu master villain-ul doctrinei lor, desi acesta nici macar nu le-a cerut asta. S-au pus de dat declaratii ce pur si simplu sfidau realitatea, logica si ratiunea. Pur si simplu nu au stiut sa accepte infrangerea.

Asta e secretul - prima oara il/o lasi sa piarda si apoi ii urmaresti cariera politica. Daca reuseste performanta sa nu o dea in idiotenii ... el este alesul! sau ea. Depinde de situatie.

Trebuie sa ai rabdare. E un proces de durata, dar macar ai certitudinea ca nu pui stampila pe alt faker, nu? Mai in gluma, mai in serios - acum cand te gandesti putin  ... parca imi dai dreptate :)

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!