Doua expozitii pe care voiam si eu sa le vizitez cand eram mic...

... dar atunci erau alte vremuri. Nu zic ca nu am vizitat destule cand eram mic, dar ce se intampla in urmatoarea perioada este de-a dreptul incitant pentru eu cel de 12 ani care vroia sa se faca om de stiinta.

Cu ocazia Congresului Anual de Zoologie „Grigore Antipa” - Trilobitul Depiatra, Solifugul Scorpion si Jerboa Soarecele mi-au trimis niste mail-uri sa ma anunte ca fac mare show saptamana viitoare la Antipa. Serios .. rozatoarele mi-au trimis mail-uri:
Salut!

Jerboa sunt. Mi se mai spune și șoarecele cangur.  Îmi place să ronțăi plantele deșertului sub lumina stelelor. Am ochi enormi, coadă foarte lungă pentru echilibru când alerg și picioare lungi, „made in“ Australia, cu care ajung la 24 km/h. Am auzul atât de fin încât reușesc să mă feresc și de bufnițe, prădătorii „silențioși“.

Pe curând, Bogdan!
Dragutica ideea. Iar in saptamana 14-17 noiembrie, cei peste 18 ani au ocazia sa participe la o tombola pentru a merge intr-o expeditie in Maroc cu cercetatorii Antipa. How cool is that? Bonus - intrarea este gratuita in respectiva saptamana. Un fel de noaptea muzeelor, dar fara imbrancituri.


Nu stiu de voi, dar eu parca m-as inscrie sa fiu explorator. Momentan nu stiu mai multe pentru ca a dracu' rozatoare scrie mail-uri precum mananca - imprastiat si pe graba. Totusi a zis ca mai multe detalii or sa apara in curand pe pagina de Facebook Antipa.

Si pentru ca ne place coincidenta, la scurt timp am primit mail cu alta chestie interesanta de bifat in Noiembrie: Grand Cosmos, cel mai nou spatiu expozitional al Bucurestiului, isi deschide portile in Băneasa Shopping City. Ce? Care e legatura?

Simplu ... si imi permit si un copy paste:
Dinozauri Giganti din Argentina” este prima expozitie gazduita de Grand Cosmos si reprezinta o premiera pentru Europa Centrala si de Est. Aici vor putea fi admirate reconstructii ale dinozaurilor vechi de milioane de ani, oase si oua fosilizate din Mezozoic. Printre exemplarele cele mai atractive se numara un dinozaur preistoric vechi de 228 milioane de ani si un schelet ce dateaza de acum 70 de milioane de ani, considerat unicul exemplar din lume de acest fel.

Yeeee. Dinozauri. Chiar daca pare sa fie vorba de niste replici, este un lucru pe care as vrea sa il vad. Am uplodat si comunicatul de presa aici.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!