SENZATIONAL! Nu o sa-ti vina sa crezi ca dam o "stire" de acum 3 zile!

Vizibil iritat ca senzationalul de tabloide are un lag de cateva zile, m-am gandit ca as putea sa le dau o mana de ajutor pentru a se informa mai rapid.

E jignitor pentru internet sa dai stiri wow de acum 3-5-7-30 de zile doar pentru ca abia atunci au ajuns la tine. Impreuna putem sa schimbam asta! Chiar si unii bloggeri ar putea sa beneficieze de acest scurt tutorial.

Intrebarea cea mare este unde naiba gasesti senzationalul proaspat? Ala care tocmai a parait si e bun de cules? Si mai ales ce gust are acest senzational? Se compara cu cel uitat in ladita si pipait de toata lumea in ultima saptamana? Evident ca nu...

Raspunsul scurt la intrebarea de mai sus este Reddit - daca ai o anumita varsta si pregatire intelectuala, il stii drept site-ul care copiaza 9GAG. In realitate, e mai mult vorba despre niste subreddit-uri care colcaie cu content proaspat.

Categoria: O intreaga stire pornita de la un grafic/infografic.

/r/dataisbeautiful/ - cifre cifre statistici si ce mai vrei tu de gen, dar reprezentate vizual. Iei graficul, il trantesti pe site si apoi traduci stirea. La final mai adaugi si o intrebare pentru cititori. Gata stirea in 5 minute.

Exemplu pentru editia de azi: Russia's economy has grown 800% since 2000. But it's mostly from gas prices rising.

Categoria: Nu o sa-ti vina sa crezi! Fa-ti cruce si da-ti doua palme ca asta se intampla pe bune! O sa ramai masca!

/r/nottheonion/ - Stiri adevarate atat de cretine incat ai senzatia ca au fost scrise de timesnewroman sau the onion. Sunt bune ca merge share-ul usor cu ele.

Exemple pentru azi:
  • “Enough is Enough” – Association of Nigerian Witches & Wizards Declare War on Boko Haram
  • Coolio’s new music video to premiere on Pornhub
  • Cheering robots replace real fans at Korean baseball
Categoria: Da-te dracu si nu da click ca este SOCANT

/r/wtf - E categoria usoara de lucruri pe care nu e bine sa le vezi la birou. Ceea ce e bine pentru tine ca jurnalist pentru ca poti sa o trantesti in editia online. Asa se face traficul! Cu putin sex in public, balene care explodeaza in mijlocul orasului, bucati de grindina cat o minge de tenis sau accidente destul de vizuale. 

E fix ceea ce isi doresc cititorii tai!

Categoria: Sa fie si un viral! 

/r/videos - Eh, aici e mai greu putin fata de celalalte subreddit-uri. Nu iti este servit pe paine video-ul de care ai nevoie. Trebuie sa il cauti putin. Vreo 10 minute ce-i drept, dar tot trebuie sa il cauti.

Nu te intrista. Gandeste-te ca dupa alea 10 minute o sa fii zile in fata concurentei. Te poti lauda ca l-ai dat tu primul! PRIMUL ma! Te vor si cita celalalte ziare. Not!

Si cred ca este suficient sa iti ocupi editia de online. A se observa ca nu am nimic intern, dar alea iti vin oricum servite de la agentiile de stiri sau vedetele in cautarea unui loc pe prima pagina.

Alte subreddit-uri demne de mentionat (pentru bloggeri):

 /r/AdPorn/ - Reclame frumos facute de care ai putea sa iti dai cu parerea pe blog.
/r/funny - Lucruri de share-uit pe Facebook sa stie lumea ca esti amuzant
/r/todayilearned/ - Lucruri de share-uit pe Twitter sa stie lumea ca esti interesant
/r/Infographics/ - Bum! Un infografic aruncat pe blog, nici nu mai e nevoie sa scrii ceva.

Si aici inchei acest tutorial basic de unde gasesti content. E drept ca unii se vor bate cu pumnul in piept ca bloggerii ar trebui sa creeze content si nu sa il adapteze, dar ce stie ei despre share-uri si succes?

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!