Waze si cum au inteles romanii ca se fac puncte

M-am tot plimbat prin tara cu Waze-ul pornit saptamanile astea, asa ca m-am gandit sa astern pe blog un scurt tutorial despre cum poti sa faci multe puncte pe Waze si sa fii si carnat IRL. Este important aspectul carnatesc ca altfel n-am rezolvat nimic.

1 din 2 Wazeri a trimis un raport in Bucuresti, tu de ce nu o faci?
Sa incepem!

  1. O groapa mica pe drum? Dumnezeule! Hai sa o semnalam. (6 puncte) Stiu la ce te gandesti - drumurile mioritice sunt pline de gropi micute, chiar trebuie sa le semnalizez pe toate? DA!
  2. Niciun sediu de politie de pe drum nu trebuie sa iti scape. Chiar si cel din cel mai mic sat. Au masina de politie parcata afara? Baga pe Waze! (6 puncte) Da ma, dar bunul simt imi zice sa semnalizez doar masinile cu radar sau macar cele care au politisiti in ele. Gresit! Vezi. De astea nu faci puncte.
  3. Semnalizeaza peste semnalizarea altcuiva! Pai ce? Doar el/ea sa ia puncte?!?! (6 puncte) Nici sa nu-ti treaca prin cap ca nu este necesari sa adugi si tu acelasi eveniment rutier (accident/politie)! Ce? Tu n-ai trecut p-acolo? Daca esti mai slab de inger, spune-ti ca tu ai pinpoint-uit corect locatia gps! A lui avea o eroare de 2 metri. 
  4. Semnalizeaza politia de la frontiera! Asta e geniala pentru ca este o informatie perfect adevarata, dar in acelasi timp atat de inutila. (6 puncte) O sa iti zici ca toata lumea se asteapta sa fie politie la granita, asa ca nu mai are rost sa bagi pe Waze. Fals! 
  5. Semnalizeaza masinile oprite pe banda de urgenta! (6 puncte) Cum? Functia aia se foloseste doar cand e o masina oprita pe o banda care afecteaza circulatia? Fratele meu, daca vine bemveul de Bulgaria pe depasire pe banda de urgenta si se face praf in ala? Semnalizeaza acolo!
  6. Minte! (puncte infinite) Pune acolo pe Waze ca e radar, toata lumea o sa presupuna ca a fost mai devreme si a plecat, iar tu iti iei Likeu'. Nu se va prinde nimeni. Eh. Poate doar ala care e intr-o masina la 1 km in spatele tau, dar situatia asta este atat de improbabila...
Tadaaa. Ai puncte acum!

Comentarii

  1. B-logul lui Cartus21 august 2014 la 10:07

    BTW ce faci cu punctele? Adica le faci, le strangi si apoi.... te lauzi cu ele sau ce?

    RăspundețiȘtergere
  2. Mircea Scarlatescu21 august 2014 la 10:21

    Adauga la lista de mai sus si multiple raportari in loc "thanks" transmis celui ce a raportat primul. Pentru ca la thanks nu iei puncte :)
    Se va rezolva de la sine cand marea majoritate a celor ce folosesc acum se vor plictisi si vor ramane heavy-userii si cei care vor folosi corect

    RăspundețiȘtergere
  3. Am pus la punctul 3, dar n-am intrat in raportarea aceluiasi eveniment pe post de multumire. Asta e noua :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Şi dacă apari în top pe regiune ce se întâmplă? primeşti ceva? :)

    RăspundețiȘtergere
  5. La prima picatura de ploaie e musai sa semnalizezi HAZARD: RAIN!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu cred ca primesti ceva. E doar un apel la prostie prin care te stimuleaza sa folosesti aplicatia in mod constant. Cred.

    RăspundețiȘtergere
  7. Din cate stiu, daca esti in top 10% sau 4% poti sa primesti un avatar custom.

    RăspundețiȘtergere
  8. Aşa credeam şi eu. Spiritul de turmă la putere. Acum 2 zile când am fost la Bucureşti pe DN1 erau amplasate vreo 5 locuri cu poliţie pe Waze. În realitate am găsit doar o maşină în care nu era nimeni...

    RăspundețiȘtergere
  9. O să mă conving Sâmbătă când merg la Cluj. Dacă şi până acolo găsesc numai bălării, o s-o dezinstalez.

    RăspundețiȘtergere
  10. ceee? primesti puncte pe waze ? habar nu aveam.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mai nou si google maps importa balarii de la waze. iti calculeaza traseu cu ocolire de 10 km pentru ca 30 de wazeri cu foamea de puncte au raportat standstill la intrarea in oras. Chiar daca acum e doua noaptea si e liber.
    TY

    RăspundețiȘtergere
  12. Voi intelegi total gresit sistemul. Faptul ca ai gasit 5 locuri cu politie pe Waze asta nu inseamna ca au fost rapoarte aiurea. Pur si simplu Politia a plecat si rapoartele nu au apucat sa fie scoase. Ce-i drept, se intampla sa fie si rapoarte false, dar putine din ce am vazut eu.

    RăspundețiȘtergere
  13. Da' ce te deranjează așa rău, românaș ?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!