Cum convingi ca blogger oamenii sa mearga la vot? Simplu: Nu poti!

Desi sunt laudabile toate initiativele de gen pe care le-am vazut prin blogosfera, nu mi se pare ca vor avea rezultatul scontat. O zic cu o urma de regret, ca si eu am incercat in trecut sa conving oamenii sa isi exercite dreptul de a vota, dar chestia asta nu functioneaza. Va zic si de ce!

Sa luam ca exemplu audienta acestui blog. Ii excludem pe toti care nu stiu ca acesta e un blog. Apoi continuam sa ii eliminam pe cei care au ajuns cumva din google intamplare aici - oamenii n-au timp de asta. Ei au treaba lor si sper ca i-am ajutat sa si-o rezolve. Multimea inca pare ok asa ca scapam hateri, oameni care intra sa vada daca am murit sau nu si alte personaje care nu pun prea multa incredere in ceea ce scriu. Sa nu judecam! E o forma moderna de masochism si cineva trebuie sa o faca si pe asta.

Dupa aceste reduceri spectaculoase raman cu voi. Pe cativa va stiu, pe multi va banuiesc - in orice caz... va suspectez de inteligenta. Nu incerc sa va periez ca sa mai veniti pe la mine, dar asta e imaginea pe care imi place sa o am in cap cand scriu cate ceva. Si de fapt aici intervine problema.

Eu nu-mi imaginez cum niste oameni dupa chipul si asemanarea mea ar putea sa fie convinsi sa mearga la vot. Nu ii vad asteptand in fata browserului si spunandu-si "Fir-ai al dracu nihasa! Scrie ceva despre mersul la vot ca nu stiu daca sa ma duc sau nu". Decizia lor deja exista, iar eu nu simt ca as putea sa o schimb cu toate argumentele din lume. Asa ca de ce m-as chinui?

Nu mai bine vedem un video amuzant?



Ha! Capcana. You just got #VinoLaVot-rolled!

In loc de incheiere, voi raspunde la o intrebare care nu este pe buzele tuturor. Da. Voi merge la vot.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!