Sunt blogambasador pentru iepurele de camp, de oras si de carciumi!

Dar asta se stia deja. Adica am de ani de zile o categorie pe blog care se numeste bunnies. Eh! Acum e oficial. M-am 'angajat' ca voi avea cel putin doua articole pe an care sa fie demne de categoria aia. Doru m-a fortat cu a sa initiativa de a gasi blogambasadori ai biodiversitatii romanesti. Fiecare blogger si-a ales (btw - inscrierile nu s-au terminat) o specie pe care sa o adopte pe blog, iar eu nu puteam sa ratez ocazia sa nu imi consolidez monopolul pe iepuri!

Lepus europaeus  - imagine de Martin Mecnarowski
Lepus europaeus (pe numele lui stiintific) sau Lepus europaneus (cum i-am stalcit putin numele cand eram cu burta goala) este o priveliste placuta atat pentru cei mari cat si pentru cei mici. Ai' micii se bucura ca il vad pe domnu' iepure cel care le aduce oua de ciocolata si ocazional le mai zice What's Up, Doc?, cei mari se bucura cand il vad la scaldat in niste vin. Este ok si si.

Ce trebuie sa stim despre iepurele de camp? Ca blogambasador, va zic ca din '90 incoace numarul exemplarelor din tara a ramas cam la aceeasi valoare. Este bine. E in continuare considerat daunator, dar nu e o problema reala pentru agricultori.

Ca pasionat culinar, va sugerez sa priviti cu o urma de indoiala orice prezenta in meniu a Lepus-ului europaeus de vanat in sezoanele calde si aproape calde. Legal, acesta poate sa fie vanat doar iarna (noiembrie - ianuarie).

Atat pe moment. Sa nu ispravim totul dintr-o data. Pe viitor ma angajez sa vorbesc in egala masura de animal cat si de reprezentarea abastracta a acestuia.

Ah. Si nu uita! Doru inca este in cautarea de blogambasadori de biodiversitate. Clasicul click aici pentru mai multe informatii.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!