10 ani de World of Warcraft

Nu cred ca am bifat in viata mai mult de cateva ore de WoW, dar macar azi sa ii dau ceea ce merita - un review pe blog. Azi asta e critic pentru ca incepe aniverseaza celor 10 ani de WoW, asa ca mi-am rugat un prieten care a fost aproape de joc in tot timpul asta sa ma ajute cu doua-trei vorbe despre expansiunea aparuta saptamana trecuta. Review-ul lui incepe dupa #-uri, dar pana atunci vreau sa va arunc niste cifre random despre acesti 10 ani de WoW:

  • povestea din joc este zugravita de peste 7 milioane de cuvinte. Echivalentu a 12x trilogia Lord of The Rings
  • peste 100 de milioane de jucatori s-au jucat cel putin odata WoW. Aveau 7.4 milioane jucatori activi in octombrie, iar acum cu expansion-ul asta au depasit din nou 10 milioane.
  • peste 500 de milioane de caractere se gasesc pe serverele Blizzard

########

Dupa 5 zile de lag, servere picate si stat la coada cate 3 ore pentru a ma putea loga, am reusit sa joc si eu cea mai noua expansiune World of Warcraft (WoW) intitulata Warlords of Draenor (WoD).

Povestea se desfasoara pe Draenor, planeta de provenienta a orcilor. Este vorba despre un trecut alternativ in care orcii nu mai sunt sclavii demonilor din burning legion. Un trecut alternativ in care acestia, sub numele de Iron Horde, vor sa faca exacat acelas lucru ca in Warcraft 1, adica sa invadeze planeta Azeroth si sa o cucereasca, doar ca de data asta o fac de capu' lor, nu ca sclavi. Defapt, singurul lucru care se schimba in acest trecut alternativ e culoarea orcilor. Acum nu mai sunt verzi ci maro.



Jocul a primit un upgrade grafic. Acum, personajele noastre au si ele degete si o fata mai expresiva. Draenor arata si ea destul de bine. Problema e ca, dupa 10 ani, nu cred ca o sa zica cineva ca vrea sau ca nu vrea sa joace WoW pentru grafica. Exista alte MMO-uri mult mai aratoase decat WoW. Dar nu ma plang. Jocul arata bine la 10 ani de la lansarem dar nu cred upgrade-ul grafic este cel care va aduce jucatori noi.

Player housing este un alt feature nou pt WoW. Orice jucator cu acces la WoD poate acum sa isi construiasca o garnizoana, o baza asemanatoare celor din RTS-urile WarCraft, in care poate avea un numar limitat de cladiri care, chipurile, il vor ajuta pe parcursul aventurii sale. Pe langa construitul de cladiri, jucatorul mai poate sa recruteze o sumedenie de followeri pe care poate sa ii trimita in
misiuni Assassin's Creed: Brotherhood style. Adica, alegi follower-ul, alegi tinta pe care o vrei eliminata, si daca misunea reuseste, primesti o recompensa anume.

Cum spuneam si in titlu, WoW implineste 10 ani. 10 ani in care a fost cel mai jucat MMO din lume cu peste 100 de milioane de conturi create. Drept rasplata ca m-am logat in timpul aniversarii de 10 ani am primit un mini-pet. E dragut corgiul dar totusi 10 ani de WoW si tot ce am primit e unu mini-pet...

Jocul vine cu multe quality of life improvements pe care unele MMO-uri recente le-au standardizat deja pentru acest tip de joc: stacking de resurse, taggingul bosilor sau crafting/rafinement mai usor. Unele voci rele ar putea spune ca a imprumutat destul de mult de la Guild Wars 2, dar eu mai degraba vad aceste imbunatatiri o evolutie naturala pe care jocul a urmat-o.

Povestea urmeaza sa fie servita in doze pe parcursul intregului an 2015. Primul raid fiind planuit chiar pe 3 decembrie, lucru abia asteptat de intreaga comunitate din joc care s-a pacificat brusc in questul pentru level 100.

Daca e sa ma intrebi pe mine, expansionul este categoric acea gura de aer proaspat de care jocul avea nevoie. Multi au considerat (chiar si eu) Pandaria ca fiind un expansion slab din punct de vedere al lore-ului, dar tot raul spre bine: WoD se intoarce la genul acela de poveste clasica a la World of Warcraft! Reintoarcere pe care sunt convins ca multi jucatori si fosti jucatori o asteptau.

Nota finala: 8/10

########

Comentarii

  1. Mega extra mini review :)

    Un pic mai detaliat pe ce a fost introdus data viitoare (valabil pentru alte expansionuri)

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie sa recunosc ca asa i-am cerut eu sa-l faca. Sa mearga pe feeling pentru ca oriunde pe internet poti sa citesti despre ce s-a introdus nou :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!