Conversatie improbabila: Auzi? Tu urmaresti vloggeri romani? Desigur!

E o intrebare pusa de o domnisoara vblogger (ma simt ca parca scuip pe cineva cand scriu denumirea asta)  pe Facebook-ul personal. Surpriza nu consta in faptul ca majoritatea oamenilor i-au raspuns ca nu urmaresc vloggeri romani, ci in faptul ca un numar finit de vloggerii romani nu isi dau seama de unde vine raspunsul asta atat de categoric.

Poate e din cauza ca suntem ultima generatie care a invatat engleza in fata tv-ului cu Cartoon Network, dar de ce as urmari niste indigo-uri ale vloggerilor din afara? Ei o fac mai natural si mai bine. Glumele sunt mai amuzante si nici nu sunt violate de bariera asta lingvistica, asa ca de ce as urmari versiuni autohtone mai proaste?

Pentru ca patriotism si bla bla bla. Nu. E gresit daca asa incerci sa ma convingi. #old nu e doar u hashtag. E un amalgam de glumite pe care le-am vazut deja de prea multe ori pe internet. In romana chiar nu suna mai bine, Asta e si un motiv pentru care desi lurkez de vreo 8 ani pe Reddit, n-am avut niciodata rabdarea necesara sa urmaresc un subreddit romanesc. Traducerea glumelor nu acopera golul lasat de lipsa contextului autohton.

Poate e prea dur ceea ce spun, dar toate show-urile video de succes de la noi se ispravesc in 2 ani cand ajung la zi cu ceea ce copiau. Bine ma sector 7 pe tine te scuz, dar altii nu beneficiaza de indurarea asta. Si nu o fac din rautate, doar pentru ca tl;dr. Unii or sa inteleaga, altii nu.

E gresit sau ciudat ca totusi show-urile astea prind la cei de sub 25? Nu. Ciclicitatea glumitelor de pe internet e undeva pe la 7-10 ani. Practic anul asta pot sa incep sa ma plagiez cu ce scriam acum 10 ani si publicul o sa fie multumit. Nimeni nu sta sa tina minte ce ineptii scriam acum 10 ani, e ca si cum as veni cu ceva content nou.

Dar imi e rusine. De asta nu o fac :)

Si ca sumarizez ceea ce am spus. De ce nu sunt urmariti vloggerii romani? Pentru ca nu au content original si pentru ca sunt batrani - batrani in comparatie cu cei care urmaresc vlogguri. Sunt bunici. Sunt fumati. Sunt falsi. Sunt fortati pentru generatiile noi.

Si nu vorbesc doar de gandire si deductiile logice pe care le fac (deductii care mie mi se par de bun simt), ci si de modul stangaci in care folosesc slag-ul tineresc. Sorry guys, dar nu te poti preface. Nu poti sa pacalesti pe nimeni.

Cam atat. Nu toata lumea poate sa faca cu succes un Pewdiepie...

Comentarii

  1. Uitandu-ma la tv, ascultandul pe Iliescu ce mai are de spus.

    RăspundețiȘtergere
  2. Alexandru Neştian17 ianuarie 2015 la 10:52

    incearca de la Burghez. Am fost multumit mult de ei ieri la birou ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am mai auzit de ei. O sa ii incerc cat de curand.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!