Treceți la conținutul principal

Stiti ce le lipseste reality show-urilor romanesti? Autenticitatea.

Sunt putin dezamagit ca reality show-urile romanesti n-au ambitia necesara sa provoace putin setul de reguli propus de franciza. Pentru ca da, mai toate show-urile sunt versiuni xeroxate ale unor formate de succes din afara. Daca ai vazut versiunea americana a show-ului, ai vazut si versiunea romaneasca. Lucru care este un pacat colosal pentru ca am avea un potential enorm.

Uite niste exemple pentru Masterchef Romania:
  • Meniul pentru o nunta romaneasca. Ceva rece cu branzeturi si mezeluri, ceva cald cu peste, meniu ciorbita ca deja e 11 seara, meniul traditional sarmale, e timpul pentru felul principal cu ceva porc sau pui pentru ca parca iti e putin foame si nu in ultimul rand tortul de la 4 dimineata. Toate astea intr-un maraton de 8-10 ore pentru 200 de invitati. 
  • Vreau sa aud un jurat spunandu-le "La proba urmatoare vreau sa imi faceti o coliva demna de orice restaurant de lux din lumea asta"
  • Proba eliminatorie cu meniul romanesc: ciorba de burta, snitel cu cartofi prajiti si papanasi cu finetti. Pai ne jucam aici?
  • Proba puterea micului in aer liber pe Dealul Negru (Dedulesti) cu invitat special Cocosatu.
  • Proba fulger intr-o saormerie la 4-5 dimineata cu concurentii abia treziti din somn si juratii tipand la ei "Hai mai repede ca iese lumea de la club!!"  
Pentru Sunt celebru - Scoate-ma de aici:
  • Proba de anduranta- Datul de declaratii la DNA
  • Proba cu scarbosenii si cu mult c@!$^ - Ia locul prezentatorului unei emisiuni nocturne de "divertisment".
  • Proba redusului la absurd - Incearca sa te intelegi cu moderatoarea emisiunii politice la care ai fost invitat.
  • Proba memoriei si a capcanelor - Enumera in ordine toti iubitii pe care i-a avut Bianca Dragusanu. Cu bani sau fara bani? Botezatu se pune? 
Pentru Vocea Romaniei:
  • Proba fulger - Canta imnul tarii. Esti eliminat din start daca incepi cu Aaaaah
  • Proba live - Canta la Festivalul gastronomic `Un` te duci tu mielule? Primesti puncte bonus daca nu te ineci cu fumul de la gratare si ceaunul gigantic, sau de fiecare data cand iti sare discul de playback. 
  • Proba pragmatica - Spune-ne in maxim 60 de secunde pe ce ferestre o sa arunci toti banii castigati la aceasta emisiune. Ai sanse de castig daca incepi cu tzoale.
  • Proba pentru mare finala - Canta-ne ceva in romana. 
Parca suna mai bine asa, nu? 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

În ultimul an am mers pe jos cam 2480 de km

Zilele astea s-a împlinit un an de când am început să port o brățară de fitness. E vorba de un Garmin Vivofit 2 pe care nu l-am dat niciodată jos în ultimele 365 de zile - doar de curiozitate de a vedea cât merg pe jos într-un an. Răspunsul a fost puțin dezamăgitor:

Cam 2480 de kilometri parcurși pe jos într-un an.

Zic dezamăgitor pentru că speram să trec de 2500 până când scriu însemnarea asta.

Aplicația a contorizat doar vreo 2430 pentru că vreo 5-6 zile extrem de active au reprezentat erori de sincronizare și tot ce am făcut în zilele respective s-a pierdut în neant. Estimez eu că e vorba de vreo 50 de kilometri maxim.

În rest, cam așa arată treaba ca în imaginea de mai jos. Trei milioane și ceva de pași, o medie de 6.8 kilometri parcurși zilnic pe jos și un record de aproape 18 km într-o zi călduroasă de mai.


Problema este că deși valorile par mari, cu siguranță peste media bucureșteană, realitatea e că denotă sedentarismul modern. Citeam acum ceva vreme un studiu similar făcut p…

S-a întâmplat nefăcuta: Chefi la cuțite e mai digerabil ca MasterChef

Nu credeam că o să zic asta vreodată, dar Chefii la cuțite s-au transformat încet, încet într-un fel de Top Gear culinar. Prietenia dintre ei a început să își spună cuvântul și întreg show-ul a devenit mult mai ușor de digerat chit că nu este produs la nivelul calitativ MC.

Între timp au renunțat și la jignirile gratuite, doar de dragul de a fi, așa că întreaga experiență este una care binedispune. Știu că elitismul culinar își face cruce în acest moment, dar nici Chefii și nici MasterChefii n-au emisiuni care să aibă legătură cu gătitul.

M-am uitat la 4 episoade și nici snopit în bătaie moldovenească n-aș putea să îmi aduc aminte de vreun preparat care m-a impresionat sau o tehnică pe care am deprins-o.

Emisiunile sunt pe zona pur de entertainment, iar Chefii fac asta mai bine printr-o carismă tip grup de prieteni. Chit că e pe glume de cartier, recunosc că m-am uitat și am râs de multe ori la emisiunea lor. E posibil ca ăsta să fie un prin semn de stockholm syndrome.

Cu toate asta …

Deschidere: Shoteria Stația Fantastică

Generația nouă de petrecăreți din Centrul Vechi a dat naștere unui concept interesant: fast bar-ul. Locul unde ajungi să bei ceva cu niște prieteni înainte de poposi într-un club. Așa de încălzit puțin și de intrat în spiritul de petrecere. E locul unde n-ai scaune să te parchezi la povești sau să zăbovești cu orele. Totul e pe repede înainte.

E suficient să ajungi o seară în Shoteria 1 - Stația de primă alcoolizare - să simți pe pielea ta cât de bine a prins. Grupuri și grupuri de oameni care vin să dea un shot - două înainte de a se duce regulamentar la 23:00 în club. Ajută și faptul că au varietate de shot-uri pentru toate gusturile, așa că nu mare e mirarea să vezi grupuri de fete cot la cot shot la shot cu grupuri de băieți.

Lucrurile au mers atât de bine în ăștia 2 ani de Shoteria 1 încât vineri au mai deschis un loc. De data asta s-au concentrat pe long drinks sau shotail-uri cum le zic ei. Un loc puțin mai măricel ca primul, dar sub același concept-umbrelă. Un loc unde să pet…