Treceți la conținutul principal

Despre broccoli numai de bine la The Harbour

Citeam azi de dimineata de repulsia lui Vali (Zoso) fata de spanac, stevie si urizici - si mi-am adus aminte de sentimentul similar pe care il am fata de broccoli. La mine nu e cu amintiri din copilarie, ca pe vremea aia nu stiam noi ca natie ce este conopida asta verde, este cu dezgust acumulat prin restaurante. Nu pentru ca nu se pricepeau ei sa il fiarba, ci pentru ca nu ii gaseam rostul de garnitura alaturi de proteina aleasa. Nu venea cu nimic in plus la hora care se desfasura in farfurie.

Asta nu inseamna ca nu gustam, incercam de fiecare data in speranta ca poate candva o sa iasa bine. Am prostul obicei sa fiu capos cu genul asta de lucruri marunte. Ani de zile s-a tinut ascuns mai bine ca un 'laden in pestera, asta pana cand am fost saptamana trecuta pe la The Harbour sa aniversam 11 ani de restaurant (cam in aceeasi gasca ca anul trecut).

Legume pane cu sos de smântână şi usturoi - 17,50 lei / 250 grame

E drept ca de data asta broccoliul nu era fiert, dar nu ma asteptam sa imi placa atat de mult. In niciun caz sa mai iau inca unul. Bai, dar e spectacol asta micu cand e facut pane si scaldat cu un sos de smantana si usturoi. E ceva ce nu mi-a trecut prin cap ca un biet broccoli poate sa realizeze in viata!

Tot timpul l-am considerat prostul familiei dicotiledonatelor pentru ca se prepara doar intr-un singur fel. Nici gustul fad nu il ajuta in implinirea visului american, asa ca e usor sa razi de el si sa-l arati cu degetul.

Acum ca am rezolvat problema cu broccoli, poate sa imi recomande cineva o reteta decenta cu varza sote? Era o componenta critica intr-o reteta care imi placea de muream, dar gustul era demn de un broccoli scarbos la puterea a doua. Asa s-a nascut si curiozitatea asta daca cineva a reusit vreodata sa faca o varza buna inabusita...

Rata pe varza de anul trecut e in continuare un spectacol care se joaca cu casa inchisa, dar asta nu e o surpriza pentru oricine a trecut pragul restaurantului. Anul asta as mai avea recomandari, da eu zic sa incheiem aici pentru ca deja a inceput sa planga glanda salivara. In plus, pari mai profesionist cand mergi pe o singura recomandare pe an. Hai, pofta buna!

[The Harbour e un restaurant din Bucuresti, Strada Piata Amzei, nr. 10-22]

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

15 minute de palme transpirate: cum s-a aterizat ieri pe aeroportul din Düsseldorf

Zborul a devenit atât de tehnologizat că atunci când spui pilot te gândești la un gigel ce face integrame pe toată durata zborului. Păi nu mai e ca acum 40-50 de ani când să fii pilot însemna ceva. Acum te urci în avion, apeși câteva butoane și calculatorul face totul. Apoi te trântește la pământ un video ca cel de mai sus unde te uiți ca vițelul la poartă.

Filmul e de ieri din timpul furtunii Friederike, cea mai puternică din ultimii 11 ani, care s-a făcut remarcată prin vânturi de până la 140km/h - asta dacă n-am greșit eu conversia din noduri în km/h.

Mă gândeam că la astfel de vânturi se închide aeroportul, dar s-ar părea că băieții ăștia experți în rebusuri și integrame se pricep și la a pune avionul pe pistă în siguranță. Aici a mai contat și scula cu care lucrau că unora le-au trebuit câte 3 încercări, dar majoritatea și-au adus pasagerii în siguranță în aeroportul în care trebuiau să ajungă.

Câteva highlight-uri din filmuleț:

13:40 - băi băiete, cred că au dus avionul direct …

O campanie pe care aș vrea să o văd: la 20 de pet-uri goale primești unul gratis

Cam așa arăta Dâmbovița azi pe la 9:30 după ce în ultima săptămână s-a lucrat intens la curățarea ei și a casetei de sub Piața Unirii. Ar fi ușor să dau vina pe gigeii ăia care au curățat, dar i-am văzut zi și noapte cum s-au chinuit. Au curățat și ei cât au putut, dar ușor să mai pierzi câteva zeci de kilograme de pet-uri când ai de curățat tone de căcaturi pe care le-au aruncat bucureștenii de-a lungul anului. În topul celor mai ciudate lucruri văzute anul ăsta sunt un scaun de birou și o canapea mai mică - asta așa să vă faceți o idee ce au trebui să scoată gigeii ăia.

Dar să ne întoarcem la imaginea de mai sus unde 90% din masa plutitoare era compusă din pet-uri de 2-2.5 litri. Pet-uri care sunt apreciate, în general, de niște gigei cu mustață și tricouri polo - dacă e să ne luăm după reclame. Gigei pe care nu îi poți atinge cu povești frumoase despre reciclare și binele planetei. Poate cu niște amenzi usturătoare, dar e un chin logistic să faci asta.

În schimb, poți să îi atingi…

HBO Go, Netflix și Amazon Prime Video la început de 2017

Cumva am început să consum mai multe seriale la final de an. A ajutat și concediul avut de sărbători, dar cumva am început să prefer din ce în ce mai mult serile liniștite acasă în fața unui serial foarte bun sau măcar mediocru. În ultimile luni am tot testat platforme de video on demand și mă gândeam să aștern câteva idei pentru cei care sunt în căutare unui mod legal de a savura seriale și filme.

Amazon Prime Video e cea mai recentă platformă testată și a fost o dezamăgire cruntă. Poate n-am făcut eu ce trebuie, mi-am activat prime-ul din contul de amazon.com și co.uk, dar am acces doar la 18 seriale. E drept că două dintre ele sunt The Grand Tour (care și-a mai revenit nițel prin episodul al 4-lea) și The Man In The High Castle, dar asta nu mă va face să îmi prelungesc abonamentul. Puțin e prea puțin.

Bonus - nici nu-mi merge să pun îl pe Chromecast direct de pe telefon. Trebuie prin Chrome-ul de pe desktop printr-o extensie. E cam multă bătaie de cap pentru soluția click to play p…