Fotografiaza acum ca sa traiesti mai incolo prin share-uri si like-uri!

Ati observat ca oamenii prefera sa prinda imediat intr-o poza privelistea  pentru care au venit decat sa se bucure de acel moment de liniste care incununeaza drumul si efortul facut? Eh. Generatia viitoare va privi respectiva priveliste doar prin ecranul telefonului. Nu este o afirmatie indrazneata pe care o fac, ci este pur si simplu realitatea.

Sambata am fost pe la Muzeul de Istorie pentru ca trecusera vreo 4 ani de cand ii calcasem pragul, iar in camera tezaurului am dat nas in nas cu urmatoarea generatie de tineri. Ce mi-a luat mie 30-40 de minute sa parcurg, lor le-a luat 2. Pur si simplu se duceau la cele mai stralucitoare exponate si le trageau o poza fara ca macar ochii lor sa paraseasca ecranul telefonului. Indata ce terminau poza, se mutau catre urmatoarea tinta.

N-au oprit o fractiune de secunda sa se uite la exponat. N-au folosit zoom-ul asta natural al aplecarii sau apropierii de geamul securizat. N-au fost curiosi sa citeasca putina informatie care descria obiectul fotografiat. Nu i-au acordat minimul de timp necesar pentru a cuprinde, intelege si arhiva in memorie obiectul respectiv.

Si generatia noastra e atat de grabita ca nu are timp sa zaboveasca timp de 10 batai de inima? Ceva s-a intamplat ciudat cu toata tehnologia asta care vine in ajutorul nostru. Cumva totul s-a accelerat si am reusit performanta sa pierdem timp cu ajutorul lucrurilor inventate sa economisim timp. Muncim mai mult, avem mai putin timp pentru familie si petrecem mai putin timp cu prietenii si persoana apropiata.

Si timpul asta limitat pe care il avem, preferam sa il petrecem cu ochii in niste telefoane in detrimentul unor interactiuni si experiente real life. Este frica de a ramane pe dinafara , este noul mod in care arhivam cele ce ni se intampla sau este pur si simplu o noua forma de dependenta pe care nu o cunoastem suficient?

Cred ca cei nascuti in anii 80 sunt primii care s-au confruntat cu importanta acestei influente tehnologice, dar si aceasta generatie s-a lovit tarziu de impactul tehnologic in viata individului. Cumva aceasta influenta nu si-a aratat coltii - sau cel putin nu atat de repede. Castigurile au fost semnificat mai mari pe plan individual  fata  ce i se intampla generatiei actuale.

Dar deja o iau pe aratura. Cred ca vorbeste generation gap-ul pentru mine.
Mai bine ma opresc si ma impiedic.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!