Ipocrizia generatiei a doua de incaltati

Imi place ca ocazional la TV mai vezi un reality show cu niste vedete (de care eu cel putin n-am auzit) care ajung la tara. La tara asta simbolizand provocarea suprema pentru niste oameni crescuti in puf si lux. Socul de a te duce la wc-ul din curte, de a iti face focul pentru a gati sau a te incalzi, de a te spala in rau sau la lighean si de ce nu - socul de a munci cu mainile.

Cu toate ca sunt formate ce in afara au avut succes, la noi nu prea merg genul asta de emisiuni pentru ca noi suntem in general prima sau a doua generatie de incaltati - nu mai tine minte de unde am auzit expresia, dar reprezinta chintesenta imensei evolutii de la sat la oras. La noi nu prea merg pentru ca daca e sa intrebi pe majoritatea oamenilor de viata la tara, multi iti vor zice ca traiau la tara cu lunile in copilarie - la bunici.

Intre noi fie vorba - cred ca multi tarani si-ar dori sa aiba o ferma din asta. (poza de aici)
Avand ideea asta in cap, nu-mi dau seama de unde atatea fite sa cari niste lemne, sa te duci la un veceu in curete sau sa iti faci de mancare pe plita unei sobe. Hai da-o dracu ca acum 20 10 de ani asta faceati cand erati la bunici si sigur n-ati uitat clipele alea placute de simplitate.

Ca sa nu mai zic ca e jignitor sa oferi un premiu de 50 000 de euro ca sa traiesti 3 luni in conditiile in care 44.80% din populatia Romaniei traieste in acest moment. Exagerez si eu putin mai mult de dragul argumentarii, presupun ca nu avem 8.8 milioane de romani care traiesc fara curent electric. Cu toate astea, cred ca s-a inteles ceea ce am vrut sa zic.

Cam atat despre Ferma Vedetelor, Fata de la tara sau Serviti va rog. Nu gasesc niciun factor wow in a face ceva ce am ales sa fac asta vara intr-o mini vacanta de relaxare. E foarte misto sa iti iei o saptamana departe de semnal gsm, tv si conditiile de la oras.

Cat despre dragele noastre vedete - imi dau seama ca toti si toate sunt niste mironosite. Poate e de show sau poate chiar au uitat cum era la tara, dar intre noi fie vorba aveam alte asteptari. Speram sa vad drame interumane nu ca toaleta e in curte sau ca e frig in casa in care n-au facut foc. Doar zic.

ps - Cel care n-are bunici la tara sa isi cumpere.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!