Treceți la conținutul principal

Stradale - zgomotul blidelor corporatiste

De marti o sa fie bucurie mare in zona Casei Presei, atat pentru jurnalisti cat si pentru corporatisti, pentru ca se deschide Stradale - cantina hip sub guvernarea lui Chef Foa (cel mic de la Masterchef). Cu farfurii de metal si cu multe plante vii, trebuie sa recunosc ca locul are un farmec aparte.

Un impinge tava cu valente hipsteresti era fix de ceea ce avea zona nevoie. Nu rade ca nu era o gluma. Ca hardware au un Robata Grill si un Tandoor Oven, iar ca gust e promisiunea lui Foa de a livra mancare gustoasa la preturi decente (parca 26 de lei o sa fie un meniu). Din ce am gustat eu la preview-ul pentru presa, se respecta angajamentul asta. Mancarea a fost gustoasa si avea un twist interesant. Vor reusi sa pastreze aceasta calitate cand 180 de oameni (numarul maxim de locuri) le vor trece pragul la ora 13:00? Marti vom afla!


Si aici vroiam sa ajung. Imi place ca locul are un scop precis: pranz si pranzuri tarzii pentru cei care muncesc. Nu o sa fie deschis seara (tarziu) si nici in weekend. Cel putin nu publicului, intentioneaza sa organizeze evenimente private in locatie, dar asta e alta mancare de peste.

Ca overall senzation - mie mi-a placut. E de departe cea mai draguta cantina pe care am vizitat-o. Errr. Am vrut sa zic restaurant axat pe street food si live cooking. Rog sa mi se scuze greseala. Sunt putin rautacios ca orice alt om care si-ar dori si el un quality impinge tava pe langa birou.

Unde e mai exact restaurantul? Bucharest Business Park. Corp A. Langa căluț (harta) . Da, da, da. Unde era La Marquise inainte. Mai multe informatii puteti sa gasiti ... pe la alti bloggeri: Victor si Cosmin. Stradale nu are site in acest moment.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Era un bar mișto, dar problema era că mai venea și patronul...

Știți barul ăla făcut de patron în momentul în care a ajuns la 40 de ani și i-a dat cu virgulă bucket listul? Nu? Hai să vă zic cum stă treaba. Toată viața a visat să își deschidă un bar, dar n-a avut timp/bani/motivare. Asta până de curând când s-a dus ca berbecul.

L-a deschis. E mic, simpatic, are un specific bine delimitat, a mers chiar bine la început, dar acum începe să scârțâie. Și ăsta nu înțelege de ce. De ce în fiecare lună vin din ce în ce mai puțini clienți și încasează tot mai pe negativ.

Păi problema majoră e că patronul și-a dorit bar, dar nu și clienți. Am fost în vreo câteva locuri din astea unde noi îl deranjam pe patron. Omul era cu paharul de vin în față, cu gașca de prieteni și cu muzica la maxim. Erau pe distracție și trebuia să o mai pună pe pauză să ne aducă meniurile, să dea muzica mai încet, să ne aducă băutura și la final să ne ia banii.

Omul nu avea chef de noi, chiar dacă eram singurii plătitori de consumație din bar. N-ai cum să ceri prietenilor bani pe c…

Ieri le-am arătat Bucureștiul celor 5 noi beri aduse în România de URBB

De două zile timeline-ul meu s-a umplut de bloggeri care primiseră pachetul din imagine. Poze din toate unghiurile, selfie-uri, nebunie. Eu cred că am primit ultimul lădița care avea frumos atașat următorul mesaj: "Descoperă Europa cu berea care ți se potrivește! #beertrip", așa că presiunea a fost maximă.

Eu ce fel de poză pot să pun ce deja n-a fost făcută de ceilalți? Pe drumul spre casă, ajutat și de constituția specifică de blogger ce trebuia să care 6 kilograme, mi-am zis să fiu o gazdă primitoare și să le arăt celor 5 beri noi o fărâmă de București.

Și pentru că tot zic de ele, dar nu le-am numit, acestea sunt: Grimbergen Ambreé, Kronenbourg 1664 Blanc, Angelo Poretti 4 Luppoli Original, Angelo Poretti 5 Luppoli Bock Chiara și Angelo Poretti 6 Luppoli Bock Rossa.

Alături de ele au fost două mutat aici de ceva vreme: Guinness și Weihenstephaner Hefe Weissbier.

Rezultatul este mai jos.














Problema unui food truck făcut din pasiune e că nu se ia niciodată în serios

Sâmbătă am fost la aniversarea celor de la Ground Zero la Verde Stop - un loc ce a văzut de-a lungul timpului câteva street food festivals. Am ajuns regulamentar la 2, mi-am luat o bere și m-am tolănit regulamentar pe iarbă. Deja de la a 2-a bere au început șoriceii să danseze prin stomac așa că am făcut un tur al food truck-urilor prezente.

La BurgerVan timpul de așteptare era de peste 45 de minute, la Pește Pâine nici nu deschiseseră la aproape 3 ore de când începuse evenimentul, iar la Dianei 4 norocul a făcut să aibă gulașul făcut dinainte așa că puteai să mănânci pe loc. Nu zic că m-am resemnat, că au un gulaș bun, dar speram să bag niște cartofi prăjiți de la Pește Pâine.

Au deschis și ei jumătate de oră mai târziu și imediat s-a făcut o coadă care s-a împrăștiat repede. N-am înțeles de ce, dar mi-am zis că ăsta e momentul să merg să iau niște cartofi. Țeapă. Urmau să îi facă în 30 de minute după spusele lor. Mmda. Bine.


Am mai zăbovit ceva timp la niște vorbe și bere, dar am z…