Treceți la conținutul principal

Stradale - zgomotul blidelor corporatiste

De marti o sa fie bucurie mare in zona Casei Presei, atat pentru jurnalisti cat si pentru corporatisti, pentru ca se deschide Stradale - cantina hip sub guvernarea lui Chef Foa (cel mic de la Masterchef). Cu farfurii de metal si cu multe plante vii, trebuie sa recunosc ca locul are un farmec aparte.

Un impinge tava cu valente hipsteresti era fix de ceea ce avea zona nevoie. Nu rade ca nu era o gluma. Ca hardware au un Robata Grill si un Tandoor Oven, iar ca gust e promisiunea lui Foa de a livra mancare gustoasa la preturi decente (parca 26 de lei o sa fie un meniu). Din ce am gustat eu la preview-ul pentru presa, se respecta angajamentul asta. Mancarea a fost gustoasa si avea un twist interesant. Vor reusi sa pastreze aceasta calitate cand 180 de oameni (numarul maxim de locuri) le vor trece pragul la ora 13:00? Marti vom afla!


Si aici vroiam sa ajung. Imi place ca locul are un scop precis: pranz si pranzuri tarzii pentru cei care muncesc. Nu o sa fie deschis seara (tarziu) si nici in weekend. Cel putin nu publicului, intentioneaza sa organizeze evenimente private in locatie, dar asta e alta mancare de peste.

Ca overall senzation - mie mi-a placut. E de departe cea mai draguta cantina pe care am vizitat-o. Errr. Am vrut sa zic restaurant axat pe street food si live cooking. Rog sa mi se scuze greseala. Sunt putin rautacios ca orice alt om care si-ar dori si el un quality impinge tava pe langa birou.

Unde e mai exact restaurantul? Bucharest Business Park. Corp A. Langa căluț (harta) . Da, da, da. Unde era La Marquise inainte. Mai multe informatii puteti sa gasiti ... pe la alti bloggeri: Victor si Cosmin. Stradale nu are site in acest moment.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

În ultimul an am mers pe jos cam 2480 de km

Zilele astea s-a împlinit un an de când am început să port o brățară de fitness. E vorba de un Garmin Vivofit 2 pe care nu l-am dat niciodată jos în ultimele 365 de zile - doar de curiozitate de a vedea cât merg pe jos într-un an. Răspunsul a fost puțin dezamăgitor:

Cam 2480 de kilometri parcurși pe jos într-un an.

Zic dezamăgitor pentru că speram să trec de 2500 până când scriu însemnarea asta.

Aplicația a contorizat doar vreo 2430 pentru că vreo 5-6 zile extrem de active au reprezentat erori de sincronizare și tot ce am făcut în zilele respective s-a pierdut în neant. Estimez eu că e vorba de vreo 50 de kilometri maxim.

În rest, cam așa arată treaba ca în imaginea de mai jos. Trei milioane și ceva de pași, o medie de 6.8 kilometri parcurși zilnic pe jos și un record de aproape 18 km într-o zi călduroasă de mai.


Problema este că deși valorile par mari, cu siguranță peste media bucureșteană, realitatea e că denotă sedentarismul modern. Citeam acum ceva vreme un studiu similar făcut p…

Deschidere: Shoteria Stația Fantastică

Generația nouă de petrecăreți din Centrul Vechi a dat naștere unui concept interesant: fast bar-ul. Locul unde ajungi să bei ceva cu niște prieteni înainte de poposi într-un club. Așa de încălzit puțin și de intrat în spiritul de petrecere. E locul unde n-ai scaune să te parchezi la povești sau să zăbovești cu orele. Totul e pe repede înainte.

E suficient să ajungi o seară în Shoteria 1 - Stația de primă alcoolizare - să simți pe pielea ta cât de bine a prins. Grupuri și grupuri de oameni care vin să dea un shot - două înainte de a se duce regulamentar la 23:00 în club. Ajută și faptul că au varietate de shot-uri pentru toate gusturile, așa că nu mare e mirarea să vezi grupuri de fete cot la cot shot la shot cu grupuri de băieți.

Lucrurile au mers atât de bine în ăștia 2 ani de Shoteria 1 încât vineri au mai deschis un loc. De data asta s-au concentrat pe long drinks sau shotail-uri cum le zic ei. Un loc puțin mai măricel ca primul, dar sub același concept-umbrelă. Un loc unde să pet…

S-a întâmplat nefăcuta: Chefi la cuțite e mai digerabil ca MasterChef

Nu credeam că o să zic asta vreodată, dar Chefii la cuțite s-au transformat încet, încet într-un fel de Top Gear culinar. Prietenia dintre ei a început să își spună cuvântul și întreg show-ul a devenit mult mai ușor de digerat chit că nu este produs la nivelul calitativ MC.

Între timp au renunțat și la jignirile gratuite, doar de dragul de a fi, așa că întreaga experiență este una care binedispune. Știu că elitismul culinar își face cruce în acest moment, dar nici Chefii și nici MasterChefii n-au emisiuni care să aibă legătură cu gătitul.

M-am uitat la 4 episoade și nici snopit în bătaie moldovenească n-aș putea să îmi aduc aminte de vreun preparat care m-a impresionat sau o tehnică pe care am deprins-o.

Emisiunile sunt pe zona pur de entertainment, iar Chefii fac asta mai bine printr-o carismă tip grup de prieteni. Chit că e pe glume de cartier, recunosc că m-am uitat și am râs de multe ori la emisiunea lor. E posibil ca ăsta să fie un prin semn de stockholm syndrome.

Cu toate asta …