Leduri, leduri, leduri, mii de leduri!

Incep sa dezvolt o repulsie cronica pentru tot ce inseamna standby led. Clip, clip, clip toata noaptea, doar pentru a imi arata ca un lucru este oprit. Daca unele leduri isi au rost destul de bine definit, altele par sa fie puse acolo doar pentru ca asa si-a dorit producatorul.

Exemplul cel mai recent - leduri pe placa video. M-a lovit beleaua si in weekend a trebuit sa imi schimb placa video decedata subit. Totul a mers bine si frumos cu noua achizitie pana cand am inchis calculatorul noaptea. OZN frate! Lumina din lumina de la placa video. 

Ce s-a intamplat cu ledurile astea pasive? Acum toate sunt extrem de luminoase.

Sunt un om intelegator, dar parca as vrea sa inchid ochii noaptea intr-o camera intunecata. Deja aveam o problema cu monitorul care are un gigantic buton transparent  de pornire care se aprinde cand e oprit desktopul, acum mai am si problema placii video. Ulterior mi-am dat seama ca intreaga casa e bantuita de blestemul ledurilor. Standby power!

Asa ca acum opresc priza in care e desktop-ul. Dupa fiecare utiliare. De fapt am ajuns sa scot mai multe lucuri din priza doar ca sa scap de led-uri. Aproape pavlovian. Aproape eco. 

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!