Wishful thinking romanesc: fura responsabil

Fie ca e vorba de agentii Anaf atacati cu pietre in Vama Veche, fie ca e vorba de micile restaurante inchise abuziv pentru sume derizorii (ce mai inseamna acolo 1.596,72 lei), romanii nu vor sa vada micii gainari pedepsti.

Pai de ce ei cand aia mari care fura milioane raman nepedepsiti?!!? Nu conteaza ca aia mici cumulati pot sa iti fure mult mai mult ca cei cativa giganti corupti, ideea e ca daca ii opresti pe aia mari... totul o sa fie bine.

Ca strain vei intelege instantaneu aceasta situatie daca te prinde nevoia pe la Universitate. Imediat de la intrarea in toaleta publica esti intampinat de acest suport de hartie igenica. In stanga lui intr-o incapere inchisa auzi voci de femei care susotesc - desi nu mai functioneaza programul cu plata, femeile respective au ramas pe acelasi post. In dreapta, intri in zona de lavoare si pisoare. Langa pisoare te asteapta cabinele. (Descriu asta pentru cei care nu sunt familiari)


Furtul responsabil de hartie igenica: poti sa iei cat vrei tragand de ea, dar nu poti sa o iei deja impaturita.

Ce iti spune tie ca strain acest aranjament de cand lumea ? Ca romanii sunt niste oameni perfect calculati. Iti iei cata hartie igenica ai nevoie anticipat. Nu ne jucam cu lucruri variabile - pentru ca in cabine nu gasesti hartie igenica.

Iti arata loialitatea personalului care transcende dincolo de necesitatea lor pentru postul respectiv - acest lucru e de obicei mai vizibil in interactiunile cu statul. Cu toate ca numarul de angajate pe cap de pisoar e unul de recolta record, sapun tot n-ai. Nici hartie igenica. Si nici apa nu prea se trage pe la jumatate din instalatii.

Te invata ca in tara asta nu se tolereaza furatul usor. Vrei sa furi ceva? Trebuie sa muncesti putin pentru asta, ca doar asa capeti respectul nostru. Inveti astfel destul de repede si faptul ca aceleasi trucuri vechi de cand lumea... inca functioneaza. Flexibilitatea si adaptabilitatea nu sunt cele mai raspandite atuuri.

Macar au incercat sa opreasca faimosul hot de hartie igenica...

Si toate astea le inveti in mai putin de 60 de secunde petrecute in toaletele publice de la Universitate. Maine poimaine o sa va zic ce alte lectii de viata inveti in cele de la metroul Piata Unirii.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!