In jurul carui ecran se mai strange familia?

Era o vreme cand toata familia se strangea seara in fata tembelizatorului televizorului. Ne uitam fascinanti la super cliseele de filme box office de pe VHS sau la Floooooorin Caaaaaalinescu. Totusi, vremurile alea bune au cam apus: calitatea entertainment-ului de la Tv a ramas la acelasi nivel, dar noi am evoluat si am trecut peste a mai simti nevoia sa pornim televizorul in fiacare seara.

De vreo doi trei ani am inceput sa ii dau iar drumul. Ba pe History, ba pe Eurosport, ba la o super emisiune ProTV adusa din afara - hai hai! Cel fara de pacat sa arunce primul cu telecomanda! Dar fara panica, intre timp a venit si revolutia Internetului peste mine. Odata ce mi-a venit Chromecast-ul, timpul petrecut in fata televizorului a crescut masiv!

Practic acum Tv-ul a devenit mai mult un instrument de proiectare pe un ecran mai mare a ceea ce as putea la fel de usor sa vad pe telefon, tableta, laptop sau desktop. E mai convenabil si parca e misto sa te tolanesti pe canapea.

Pentru a atinge acest inalt grad de comoditate si vegetatism, exista solutii o gramada: laptop/mini PC conectat prin HDMI, Apple TV, Chromecast, Smart TV sau DLNA friendly PS/Xbox-uri - ca sa dau doar cateva exemple. Cat de bine isi face treaba fiecare depinde doar de ce doresti tu de la el, dar solutii pentru orice problema exista. 

La sub 5 mm grosime, televizoarele astea noi mi se par incredibil de fragile. 
Producatorii n-au stat cu mainile in san si au deja solutii destul de potente pentru a elimina aceste produse intermediare. Sony de exemplu (am fost acum doua zile la o lansare la ei) se lauda ca noile Bravia-uri 4K vin cu Android Tv.
Bijuteria asta tehnica care iti va afecta putin portofelul este progenitura unei nopti ciudatele intre un playstation, o tableta cu Android si un televizor 4K. Practic pe el poti sa faci cam tot ce puteai sa faci pe celalalte: te joci cu gamepad, folosesti aplicatii, vezi filme de pe Netflix, YouTube and co, accesezi retele sociale si toate celalalte lucruri care vin cu un Android. Destul de interesant, nu? 

Cert este ca Tv-ul care dadea sa moara (filme 3D? lol) acum 4-5 ani a inceput sa miste iar. Sa se zbata si sa cante suav ft Anda Adam nu ma uita... Pare ca vrea sa se lupte iar cu generation x-ul pentru pozitia de cel mai important ecran pentru familie. Poate o sa ii iasa.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!