Programul merdeneaua si covridogu pentru un mic dejun corporatist

Sa te duci de la Piata Unirii in Pipera cu masina, inseamna ca esti middle to top manegement si tie oricum nu prea iti plac patiseriile. Daca ai merge in schimb cu metroul, ai avea sansa sa fii in fiecare dimineata tentat de ceva acolo de rontait intr-o hartie extrem unsuroasa.

La statia de metrou Piata Unirii ai un numar variat de patiserii, depinde daca te urci acolo (3) sau doar esti in tranzit prin tunel (1-2). Totusi, nu toate s-au nascut egale si review-ul acesta modest este despre crème de la crème-ul sorturilor albe si parului prins in plasa.

In primul si in primul rand trebuie sa te feresti de cea care este branduita de mecla fiului patronului. Asta e un sfat bun in general, nu doar in acest caz. Produsele lor nu sunt chiar atat de rele, dar niciodata nu am primit bon fiscal, un zambet in timp ce imi inmanau comanda sau un produs cald-proaspat-facut-atunci.

Daca tot ai intrat pe la Horoscop, atunci fix langa florarie ai el clasico in materie de patiserii de la metrou. E atat de vechi incat probabil ca era acolo si cand sapau tunelurile. A trecut prin diferite variante de configuratie, dar gustul a ramas acelasi. Dezavantajul lui major e ca daca tranzitezi M2-M1 trebuie sa mai bagi cartela odata daca vrei o placinta cu spanac sau alte dulcegarii de gen.

Tot aici gasesti si merdeneaua aia old school care se sfasie in miliarde de cojite pe care inca le cureti 6 ore mai tarziu de pe haine. Preturile sunt mici si tot timpul doamna te serveste cu zambetul pe buze. E genul ala de patiserie de familie care s-a abtinut sa puna mecla patronului pe sigla.

Si premiul merdeneaua de aur merge la .... Panininur!

Langa McDonald's-ul de la metrou gasesti o patiserie din lantul Panininur. Ea este vizibila castigatoare in batalia patiseriilor si a preferintei publicului. Au o varietate placuta, produsele sunt proaspete tot timpul si servesc la foc continuu cu un zambet fals a la Starbucks. Un fel de Paul mai pentru saraci.

Totusi si ei mai dau chix cu unele lucruri: covridogu sau batonul cu carnat cum se mai numeste netrademarkuit este sub media bucuresteana. Covrigii sunt decenti si strudelele chiar bune. De fapt as putea spune ca mai tot ce au dulce este recomadabil. Pacat ca nu mai fac negresele alea la 4 lei bucata...

Pentru experti, poate voi detalia intr-o insemnare viitoare cum se face ca la carte turul patiseriilor de la metrou. Pana atunci, acestea sunt recomandarile mele si intentionat n-am trecut in lista fornettotaria-patiserie dinspre Centrul Vechi.

Sa va fie de bine!

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!