Review modest: Ochelari de snowboard Crivit de la Lidl (40 de lei)

Acum vreo doua zile Lidl mi-a trimis un cos cu bunatati cu ocazia lansarii noului lor catalog de schi si snowboarding (pdf aici). Eu avand prea mult timp liber, mi-am zis ca asta e un bun prilej sa mai populez rubrica de review-uri modeste cu lucrurile pe care le-au trimis.

De ce modeste? Pentru ca oricine are mai mult de 3-4 ani de snowboarding/schi stie ca de la un punct incolo calitatea costa. Asa ca m-am gandit sa fac un versus care nu este neaparat corect: ochelarii mei de snowboarding de 325 lei impotriva celor de la Lidl (Crivit) de 40 de lei.

E drept ca nimeni nu se asteapta ca Crivit-urile sa aiba vreo sansa, dar hai sa vedem cat de mare e aceasta diferenta.

Trespass Goldeneye Black vs Crivit

Prima dificultate a fost cum sa ii testez. Ambele perechi au acelasi design clasic de ochelari si plasticele de pe ei par sa fie de o calitate apropiata (zicand si eu asa cat ma pricep la plastice). In plus, Noiembrie asta dezamageste in materie de zapada - afara sunt 18 grade - asa ca n-am putut sa ii iau la un test drive.

Mi-a trecut prin cap sa bag ambele perechi in congelator si apoi sa vad in cat timp se dezaburesc cand ii porti. Da, am stat vreo 7 minute in casa cu ochelari aburiti - o senzatie interesanta si un bun moment de intrebat asta am ajuns? asta fac cu viata mea? 

Ochelarii mei s-au dezaburit complet in 2 minute si 44 de secunde. Odata ce s-a echilibrat termic zona dintre ochi si ochelari, trecerea a fost aproape brusca catre vizibilitate totala (5-7 secunde).

Crivit-urile s-au dezaburit in 4 minute 35 de secunde. Trecerea nu a fost brusca. De pe la minutul doi si jumatate erau niste zone pe lateral care se dezaburisa, dar zona nu s-a marit decat dupa inca 2 minute.

Practic pare o diferenta mare, dar este semnificativ mai mica (167%) ca diferenta de pret intre cele doua produse (812%). Cum ziceam si mai sus - de la un punct incolo calitatea costa. Dar astea sunt probleme care apar dupa ce ai invatat sportul destul de bine. Incepatorii se vor bucura de pretul scazut.

Ochiometric asa din ce m-am uitat prin catalog, poti sa iti faci un echipament complet (pantaloni, geaca, bluza, cagula, ochelari, casca si manusi) cu ceva mai putini bani fata de cat am dat pe geaca mea pe care pana acum o consideram ieftina de snowboard.

O sa updatez review-ul asta in momentul in care o sa ajung efectiv la niste zapada. Hai odata cu iarna aia.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!