Bere artizanală de la ArtBrew: Perfektum Black IPA & Red Ale de Berceni

Perfektum Black IPA -  o speranță pentru piața locală de bere artizanală

Observ că de câțiva ani a început să fie pe val berea artizanală. Le găsești din ce în ce mai des prin locurile hip de băut overpriced coffee și nu de puține ori s-a întâmplat să merg la hipstărime doar că erau singurii care aveau o bere nou apărută. Cumva am neglijat să pun pe blog două-trei vorbe despre ce am degustat, dar promit să mă revanșez cât de curând. Review-ul ăsta fiind acel prim pas spre iertarea tuturor greșelilor.

Încep cu niște beri apărute la începutul anului 2016 undeva în cartierul Berceni.  Black IPA 6.0 și Red IPA 5.5 sunt fabricate și îmbuteliate manual, lucru care păstrează tot farmecul și amatoricismul ăla de bere făcută în casă.

Cea neagra chiar seamănă extrem de mult cu un triple de la Brewferm pe care l-am făcut astă vară. E tare, e temperamentală și are o amăruie care te însoțește mult timp după prima gură. Ca alcool are doar 6%, dar e suficient ca să îți dea cu somn după o masă copioasă de duminică.

I-am apreciat culoarea și în mod special spuma pe care o face din abundență și care se încăpățânează să reziste minute bune după ce ai turnat-o în pahar. Are un gust pe care nu mulți îl vor aprecia, dar cei care se pricep nițel or să fie ok cu el: caramel puțin afumat. Mi-ar fi plăcut să fie puțin mai acidulată.

Cea roșie este mai moderată încât aproape că o găsești fără gust dacă începi direct cu cea neagră. Pe mine sincer nu m-a impresionat. Nu a fost chiar pe gustul meu și nici nu pare să se diferențieze prea mult față de alte artizanale de gen.

Perfektum Red Ale - o bere average despre care nu o să vorbești prea mult. 

Am făcut și eu ceva asemănător astă vară și până la urmă am învățat să o iubesc. Culoarea este mai spre roșiatic închis, iar spuma e și ea tot în zona aia de culoare. Nu e prea temperamentală și nu pot spune că simți un gust pregnant de vreun fruct anume. Poate și din cauza asta îți e și greu să crezi că are 5.5% alcool pentru că întreaga experiență e cam flat. Poate mai mult față de Black IPA, Red Ale-ului ăsta îi stătea mult mai bine dacă era mai acidulată și dacă avea un aftertaste mai puternic de ceva fruct.

În ambele cazuri mi-a plăcut eticheta. Simplă și la obiect. Fără prea multe povești. Pe beri am dat 12 lei/sticlă la un eveniment cu și pentru hipsteri, dar am văzut ulterior pe net că mi-am luat țeapă. Prețul ei normal e de 10 lei. Un preț cinstit dacă e să mă întrebi pe mine.

Sunt de urmărit băieții ăștia de la ArtBrew că sunt printre puținii artizanali cu bere decentă.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!