Mixul de joi: Cinepolitica, Uber mai ieftin, arme născute din foc și muzică clasică la metrou

Mixul de joi: Cinepolitica, Uber mai ieftin, arme născute din foc și muzică clasică la metrou

Săptămâna asta a fost burdușită de anunțuri și evenimente, așa ca m-am gândit să le aștern într-un format de care sper să mă țin: în fiecare joi mi-am propus să fac un mix de lucruri cool și interesante de care m-am lovit în săptămâna respectivă. Ăsta e primul episod.

Până duminică puteți să mergeți la singurul festival din România dedicat filmului politic: Cinepolitica. Este la Cinema Elvire Popesco și zilnic au pe seară 2 sau 3 (în weekend) proiecții premiate internațional. Festivalul este la a 5-a ediție și eu cu rușinea de rigoare pot spune că am aflat abia anul ăsta de el. Programul se găsește aici.

Uber a scăzut cu 10% prețurile. Nu pot spune că este o schimbare majoră, pentru mine sunt doar 1-2 lei economisiți în medie pe cursă, dar și ăia se pot strânge frumos să contribuie la răscumpărarea unei beri belgiene. Tariful de bază s-a întors în zona celui de la lansarea de acum un an: 1.45 lei / km și pornire. Cursa minima de 8 lei și 0.24 lei/minut. Mai multe detalii se găsesc pe blogul lor aici.

Miercuri mai mulți bucureșteni participanți la Metrorex Fashion Week (inside joke) au aflat că #artanumusca. Timp de două ore cei care ajungeau cu metroul în Piața Unirii 1 erau întâmpinați de acorduri de muzică clasică. Eu am prins ultimele 10 minute din spectacol, dar pot spune că cei care nu știau de eveniment erau cei mai bucuroși spectatori. Evenimentul de miercuri a fost doar avanpremiera Festivalul de Muzică Clasică la Metrou #4 care va avea loc între 18-22 aprilie în Piața Unirii 1, Piața Unirii 2, Universitate și Piața Victoriei între orele 17:30-19.  Wow. Fix în orele de vârf, pariu că o să vedem hateri pe social media?

Pentru ca următorul nivel în bricolaj hipsteresc e să îți deschizi o fierărie, HISTORY anunță un serial la care bărbații vor savura în continuu: Arme nascute din foc (Forged in fire).

În acest show, cei mai buni armurieri se întrec în atelierul de fierărie pentru câștigarea premiului de 10.000 de dolari si a titlului suprem de campion “Forged in Fire”. Serialul are premiera în România pe 27 aprilie, iar următoarele episoade vor fi difuzate în fiecare miercuri, de la 22:00.
Mai e doar un pas până când vom avea live-uri pe canalele de sport cu Armored Combat League! *fingers crossed*

Închei cu ceva ce ce am aflat aseară la #prindeculoare: există o cârpă numită Colour Catcher care face sortarea hainelor pentru spălat redundantă. Arunci cârpa în mașina de spălat și poți să speli orice culori și non culori fără grijă. Sună puțina a magie, dacă e să mă întrebi pe mine. 

Cam ăsta a fost mixul de joi.  Sper ca l-ați găsit util. 

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!