Treceți la conținutul principal

Mixul de joi: Cinepolitica, Uber mai ieftin, arme născute din foc și muzică clasică la metrou

Mixul de joi: Cinepolitica, Uber mai ieftin, arme născute din foc și muzică clasică la metrou

Săptămâna asta a fost burdușită de anunțuri și evenimente, așa ca m-am gândit să le aștern într-un format de care sper să mă țin: în fiecare joi mi-am propus să fac un mix de lucruri cool și interesante de care m-am lovit în săptămâna respectivă. Ăsta e primul episod.

Până duminică puteți să mergeți la singurul festival din România dedicat filmului politic: Cinepolitica. Este la Cinema Elvire Popesco și zilnic au pe seară 2 sau 3 (în weekend) proiecții premiate internațional. Festivalul este la a 5-a ediție și eu cu rușinea de rigoare pot spune că am aflat abia anul ăsta de el. Programul se găsește aici.

Uber a scăzut cu 10% prețurile. Nu pot spune că este o schimbare majoră, pentru mine sunt doar 1-2 lei economisiți în medie pe cursă, dar și ăia se pot strânge frumos să contribuie la răscumpărarea unei beri belgiene. Tariful de bază s-a întors în zona celui de la lansarea de acum un an: 1.45 lei / km și pornire. Cursa minima de 8 lei și 0.24 lei/minut. Mai multe detalii se găsesc pe blogul lor aici.

Miercuri mai mulți bucureșteni participanți la Metrorex Fashion Week (inside joke) au aflat că #artanumusca. Timp de două ore cei care ajungeau cu metroul în Piața Unirii 1 erau întâmpinați de acorduri de muzică clasică. Eu am prins ultimele 10 minute din spectacol, dar pot spune că cei care nu știau de eveniment erau cei mai bucuroși spectatori. Evenimentul de miercuri a fost doar avanpremiera Festivalul de Muzică Clasică la Metrou #4 care va avea loc între 18-22 aprilie în Piața Unirii 1, Piața Unirii 2, Universitate și Piața Victoriei între orele 17:30-19.  Wow. Fix în orele de vârf, pariu că o să vedem hateri pe social media?

Pentru ca următorul nivel în bricolaj hipsteresc e să îți deschizi o fierărie, HISTORY anunță un serial la care bărbații vor savura în continuu: Arme nascute din foc (Forged in fire).

În acest show, cei mai buni armurieri se întrec în atelierul de fierărie pentru câștigarea premiului de 10.000 de dolari si a titlului suprem de campion “Forged in Fire”. Serialul are premiera în România pe 27 aprilie, iar următoarele episoade vor fi difuzate în fiecare miercuri, de la 22:00.
Mai e doar un pas până când vom avea live-uri pe canalele de sport cu Armored Combat League! *fingers crossed*

Închei cu ceva ce ce am aflat aseară la #prindeculoare: există o cârpă numită Colour Catcher care face sortarea hainelor pentru spălat redundantă. Arunci cârpa în mașina de spălat și poți să speli orice culori și non culori fără grijă. Sună puțina a magie, dacă e să mă întrebi pe mine. 

Cam ăsta a fost mixul de joi.  Sper ca l-ați găsit util. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Era un bar mișto, dar problema era că mai venea și patronul...

Știți barul ăla făcut de patron în momentul în care a ajuns la 40 de ani și i-a dat cu virgulă bucket listul? Nu? Hai să vă zic cum stă treaba. Toată viața a visat să își deschidă un bar, dar n-a avut timp/bani/motivare. Asta până de curând când s-a dus ca berbecul.

L-a deschis. E mic, simpatic, are un specific bine delimitat, a mers chiar bine la început, dar acum începe să scârțâie. Și ăsta nu înțelege de ce. De ce în fiecare lună vin din ce în ce mai puțini clienți și încasează tot mai pe negativ.

Păi problema majoră e că patronul și-a dorit bar, dar nu și clienți. Am fost în vreo câteva locuri din astea unde noi îl deranjam pe patron. Omul era cu paharul de vin în față, cu gașca de prieteni și cu muzica la maxim. Erau pe distracție și trebuia să o mai pună pe pauză să ne aducă meniurile, să dea muzica mai încet, să ne aducă băutura și la final să ne ia banii.

Omul nu avea chef de noi, chiar dacă eram singurii plătitori de consumație din bar. N-ai cum să ceri prietenilor bani pe c…

Ieri le-am arătat Bucureștiul celor 5 noi beri aduse în România de URBB

De două zile timeline-ul meu s-a umplut de bloggeri care primiseră pachetul din imagine. Poze din toate unghiurile, selfie-uri, nebunie. Eu cred că am primit ultimul lădița care avea frumos atașat următorul mesaj: "Descoperă Europa cu berea care ți se potrivește! #beertrip", așa că presiunea a fost maximă.

Eu ce fel de poză pot să pun ce deja n-a fost făcută de ceilalți? Pe drumul spre casă, ajutat și de constituția specifică de blogger ce trebuia să care 6 kilograme, mi-am zis să fiu o gazdă primitoare și să le arăt celor 5 beri noi o fărâmă de București.

Și pentru că tot zic de ele, dar nu le-am numit, acestea sunt: Grimbergen Ambreé, Kronenbourg 1664 Blanc, Angelo Poretti 4 Luppoli Original, Angelo Poretti 5 Luppoli Bock Chiara și Angelo Poretti 6 Luppoli Bock Rossa.

Alături de ele au fost două mutat aici de ceva vreme: Guinness și Weihenstephaner Hefe Weissbier.

Rezultatul este mai jos.














Problema unui food truck făcut din pasiune e că nu se ia niciodată în serios

Sâmbătă am fost la aniversarea celor de la Ground Zero la Verde Stop - un loc ce a văzut de-a lungul timpului câteva street food festivals. Am ajuns regulamentar la 2, mi-am luat o bere și m-am tolănit regulamentar pe iarbă. Deja de la a 2-a bere au început șoriceii să danseze prin stomac așa că am făcut un tur al food truck-urilor prezente.

La BurgerVan timpul de așteptare era de peste 45 de minute, la Pește Pâine nici nu deschiseseră la aproape 3 ore de când începuse evenimentul, iar la Dianei 4 norocul a făcut să aibă gulașul făcut dinainte așa că puteai să mănânci pe loc. Nu zic că m-am resemnat, că au un gulaș bun, dar speram să bag niște cartofi prăjiți de la Pește Pâine.

Au deschis și ei jumătate de oră mai târziu și imediat s-a făcut o coadă care s-a împrăștiat repede. N-am înțeles de ce, dar mi-am zis că ăsta e momentul să merg să iau niște cartofi. Țeapă. Urmau să îi facă în 30 de minute după spusele lor. Mmda. Bine.


Am mai zăbovit ceva timp la niște vorbe și bere, dar am z…