Review: încălzitor de mâini Zippo

Ca dimensiune e cam cât o palmă
De mult aveam în plan să iau unul, dar parcă nici nu mă înduram să dau 120 de lei pe moftul ăsta. Nici măcar nu eram sigur de cât de călduros poate să fie, așa că a rămas tot timpul acolo în zona de mi-ar plăcea. Recent am avut un prieten care s-a întors din US așa că am profitat de ocazie și l-am pus să îmi aducă unul la doar 45 de lei cât e la mama lor încălzitorul ăsta de mâini. #chilipir

Am avut noroc și cu zilele astea mai friguroase că l-am putut testa atât în casă cât și afară. M-a impresionat până acum. Funcționează pe bază de combustibil de brichete Zippo și arde fără flacără (pe baza unui catalizator de platină pe care puteți să îl vedeți în imaginea de mai jos). Modelul pe care îl am eu poate să încălzească până la 12 ore. Ceea ce între noi fie vorba e putin cam mult. Mai ales că odată pornit nu poți să îl până nu îi tai complet oxigenul. Există și modele mai mici (6 ore), dar durata o reglezi cel mai bine din cât combustibil îi pui încălzitorului.


Îți încălzește binișor mâinile și nici nu miroase. L-am ținut atât în buzunare cât și direct în mână și își face treaba. Am și dormit cu încălzitorul în mâna și a fost extrem de bine. Unora poate o să li se pară că nu este prea fierbinte, dar nici nu cred că vor să țină în buzunar ceva ce are potențialul să îi ardă.

Este ok temperatura pe care o produce acum primăvara, îmi imaginez că senzația de căldură o să fie mai puternică odată ce temperatura scade bine sub 0 grade. Husa cu care vine e cea care practic reglează intensitatea adică oxigenul pentru că încălzitorul e recomandat să fie ținut în ea.

Merită 120 de lei?

Nu prea. E o jucărie care poate să fie foarte mișto pentru cei friguroși, dar eu personal nu mă văd cărând-o în permanență cu mine în sezonul rece. La 45 de lei eu zic că merită cu siguranță. Chiar dacă nu prea o să o folosești.

Încălzitorul își face treaba și catalizatorul ține 70 de cicluri și costă doar 6 lei. Benzina e cea care o să facă pagubă: 70 cicluri x 20 ml pe umplere te duce cam 11 flacoane a 16 lei bucata. Adică în zona 175 de lei. Dar măcar nu o să mai aveți mâinile reci sau nu o să vă mai fie răcoare seara la terasă.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!