Treceți la conținutul principal

Review: încălzitor de mâini Zippo

Ca dimensiune e cam cât o palmă
De mult aveam în plan să iau unul, dar parcă nici nu mă înduram să dau 120 de lei pe moftul ăsta. Nici măcar nu eram sigur de cât de călduros poate să fie, așa că a rămas tot timpul acolo în zona de mi-ar plăcea. Recent am avut un prieten care s-a întors din US așa că am profitat de ocazie și l-am pus să îmi aducă unul la doar 45 de lei cât e la mama lor încălzitorul ăsta de mâini. #chilipir

Am avut noroc și cu zilele astea mai friguroase că l-am putut testa atât în casă cât și afară. M-a impresionat până acum. Funcționează pe bază de combustibil de brichete Zippo și arde fără flacără (pe baza unui catalizator de platină pe care puteți să îl vedeți în imaginea de mai jos). Modelul pe care îl am eu poate să încălzească până la 12 ore. Ceea ce între noi fie vorba e putin cam mult. Mai ales că odată pornit nu poți să îl până nu îi tai complet oxigenul. Există și modele mai mici (6 ore), dar durata o reglezi cel mai bine din cât combustibil îi pui încălzitorului.


Îți încălzește binișor mâinile și nici nu miroase. L-am ținut atât în buzunare cât și direct în mână și își face treaba. Am și dormit cu încălzitorul în mâna și a fost extrem de bine. Unora poate o să li se pară că nu este prea fierbinte, dar nici nu cred că vor să țină în buzunar ceva ce are potențialul să îi ardă.

Este ok temperatura pe care o produce acum primăvara, îmi imaginez că senzația de căldură o să fie mai puternică odată ce temperatura scade bine sub 0 grade. Husa cu care vine e cea care practic reglează intensitatea adică oxigenul pentru că încălzitorul e recomandat să fie ținut în ea.

Merită 120 de lei?

Nu prea. E o jucărie care poate să fie foarte mișto pentru cei friguroși, dar eu personal nu mă văd cărând-o în permanență cu mine în sezonul rece. La 45 de lei eu zic că merită cu siguranță. Chiar dacă nu prea o să o folosești.

Încălzitorul își face treaba și catalizatorul ține 70 de cicluri și costă doar 6 lei. Benzina e cea care o să facă pagubă: 70 cicluri x 20 ml pe umplere te duce cam 11 flacoane a 16 lei bucata. Adică în zona 175 de lei. Dar măcar nu o să mai aveți mâinile reci sau nu o să vă mai fie răcoare seara la terasă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

În ultimul an am mers pe jos cam 2480 de km

Zilele astea s-a împlinit un an de când am început să port o brățară de fitness. E vorba de un Garmin Vivofit 2 pe care nu l-am dat niciodată jos în ultimele 365 de zile - doar de curiozitate de a vedea cât merg pe jos într-un an. Răspunsul a fost puțin dezamăgitor:

Cam 2480 de kilometri parcurși pe jos într-un an.

Zic dezamăgitor pentru că speram să trec de 2500 până când scriu însemnarea asta.

Aplicația a contorizat doar vreo 2430 pentru că vreo 5-6 zile extrem de active au reprezentat erori de sincronizare și tot ce am făcut în zilele respective s-a pierdut în neant. Estimez eu că e vorba de vreo 50 de kilometri maxim.

În rest, cam așa arată treaba ca în imaginea de mai jos. Trei milioane și ceva de pași, o medie de 6.8 kilometri parcurși zilnic pe jos și un record de aproape 18 km într-o zi călduroasă de mai.


Problema este că deși valorile par mari, cu siguranță peste media bucureșteană, realitatea e că denotă sedentarismul modern. Citeam acum ceva vreme un studiu similar făcut p…

S-a întâmplat nefăcuta: Chefi la cuțite e mai digerabil ca MasterChef

Nu credeam că o să zic asta vreodată, dar Chefii la cuțite s-au transformat încet, încet într-un fel de Top Gear culinar. Prietenia dintre ei a început să își spună cuvântul și întreg show-ul a devenit mult mai ușor de digerat chit că nu este produs la nivelul calitativ MC.

Între timp au renunțat și la jignirile gratuite, doar de dragul de a fi, așa că întreaga experiență este una care binedispune. Știu că elitismul culinar își face cruce în acest moment, dar nici Chefii și nici MasterChefii n-au emisiuni care să aibă legătură cu gătitul.

M-am uitat la 4 episoade și nici snopit în bătaie moldovenească n-aș putea să îmi aduc aminte de vreun preparat care m-a impresionat sau o tehnică pe care am deprins-o.

Emisiunile sunt pe zona pur de entertainment, iar Chefii fac asta mai bine printr-o carismă tip grup de prieteni. Chit că e pe glume de cartier, recunosc că m-am uitat și am râs de multe ori la emisiunea lor. E posibil ca ăsta să fie un prin semn de stockholm syndrome.

Cu toate asta …

Deschidere: Shoteria Stația Fantastică

Generația nouă de petrecăreți din Centrul Vechi a dat naștere unui concept interesant: fast bar-ul. Locul unde ajungi să bei ceva cu niște prieteni înainte de poposi într-un club. Așa de încălzit puțin și de intrat în spiritul de petrecere. E locul unde n-ai scaune să te parchezi la povești sau să zăbovești cu orele. Totul e pe repede înainte.

E suficient să ajungi o seară în Shoteria 1 - Stația de primă alcoolizare - să simți pe pielea ta cât de bine a prins. Grupuri și grupuri de oameni care vin să dea un shot - două înainte de a se duce regulamentar la 23:00 în club. Ajută și faptul că au varietate de shot-uri pentru toate gusturile, așa că nu mare e mirarea să vezi grupuri de fete cot la cot shot la shot cu grupuri de băieți.

Lucrurile au mers atât de bine în ăștia 2 ani de Shoteria 1 încât vineri au mai deschis un loc. De data asta s-au concentrat pe long drinks sau shotail-uri cum le zic ei. Un loc puțin mai măricel ca primul, dar sub același concept-umbrelă. Un loc unde să pet…