Treceți la conținutul principal

True Artisan Café în 7 imagini aproape reprezentative

35 ml of hard work

Ieri am fost târgul de cafea True Artisan Café să asist puțin la Concursul Național de Aeropress, dar și să bifez primul meu târg de cafea. M-am dus de la 11:00 cu destul de multă curiozitate și am fost surprins să văd că deja era o mulțime deja formata în locul relativ micuț în care a avut loc (The Ark).

M60 @ True Artisan Cafe
Ca idee - ce e surprins în poza asta reprezintă cam 20% din tot spațiul unde a avut loc târgul
Primul lucru care aș putea spune că m-a surprins a fost lipsa de dorința a vizitatorilor de a experimenta ceva nou. În biletul de intrare de 10 lei erau incluse 2 băuturi la alegere și mai toată lumea se ducea le ia de la M60 sau Origo. La băieții din Cluj sau la cei din Amsterdam cozile erau de 3-4 ori mai mici.  

Claro Cafe - Ruanda Kigeyo Organic
Asta e cafeaua cu care cei de la standul Claro Cafe își preparau băturuile
Claro Cafe - Ruanda Kigeyo Organic
Iar asta e rezultatul: un espresso cu o crema discretă și un after-taste puternic de fructe tropicale și cola sau un cappuccino extrem de dulce și în opinia mea cam cu prea mult lapte. 

Al doilea lucru care m-a surprins a fost ca niciun concurent de la Concursul Național de Aeropress nu avea aceeași tehnica de preparare a cafelei la Aeropress. Chit că unii erau amatori, iar alții profesioniști din cafenele, procesul de bază varia destul de mult. Așa că n-am putut să fur meserie. 

True Artisan Cafe - Aeropress
Fiecare participant avea 8 minute să impresioneze cei 4 jurați
În plus, am fost surprins să văd că nu puteai să testezi cafea făcută la Aeropress. Toate standurile vindeau cam același lucru - cred. Olandezii fiind singurii care afișau ce poți să îți cumperi de la ei, restul standurilor erau mai mult pe dibuite. Sper să nu mă înșel și speram să și gust o cafea la Aeropress făcută cum trebuie. Din păcate n-a fost să fie.

Espresso olandez de la True Artisan Cafe
Espresso-ul celor din Amsterdam a fost foarte bun, dar n-am idee din ce cafea era făcut. 
Bandezzi - lapte special pentru cappuccino
E mai ușor să faci o spumă bună când ai un lapte special pentru asta

Cu toate astea mi-a plăcut experiența. Cafeaua a fost bună, oamenii foarte relaxați și atmosfera a fost prietenoasă. Chiar și între concurenți lucrurile păreau să fie foarte amicale. N-am rămas până la final, dar cel puțin în faza grupelor așa stătea treaba. Am înțeles că un clujean a câștigat competiția. Felicitări și sper să aud vești de bine de la Campionatul Mondial de la Dublin.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Quick Fashion Question: ce te-ar deranja mai mult între un burger storcit și un tânăr bătut?

Mă uitam la reclama asa și mă gândeam cât de ușor au punctat fix unde trebuie natura umană. Cât de ușor e să ignori o agresiune atunci când nu e te privește direct. Bystander Efect în toată frumusețea lui.

Am stat să mă gândesc puțin dacă pe vremea mea se întâmpla ceva de genul și nu țin minte să fi fost vreodată în căruța celor agresați. Mă gândesc că la cât de ușor vede Internetul lucrurile în alb și negru, probabil am fost în cealaltă tabără - a celor care agresau. Acum dacă ar trebui să mă apar aș spune că e o diferența între glumițe adolescentine și violență/răutate. De astea din urmă n-am dat dovadă așa că pot să dorm liniștit noaptea.

Revenind la reclamă, e fix ce trebuie. Un insight perfect adevărat oriunde în lumea asta, un concept destul de simplu cât să fie înțeles de toată lumea și o execuție fără prea mult tam tam. Îmi place și mi-ar plăcea să văd ceva asemănător și pe la ONG-urile noastre care o dau într-o lacrimogenă care nu prea prinde decât pe la oamenii din publicit…

Heineken Blade - un fel de R2D2 al dozatoarelor de bere

Vineri când toată lumea rupea ușa pentru a fugi la mare, eu eram la Galateca să aflu mai multe despre cum Heineken vrea aducă berea draught în cât mai multe locuri ce în mod tradițional nu o serveau din considerente de volum/spațiu.

Ca să fiu sincer mi-a luat ceva să îmi dau seama care sunt locurile astea de care vorbeau ei. În afară de ceainării și coffee shop-uri, nu mi-am amintit pe moment de niciun loc în care am fost și nu servea bere la draught. Apoi m-a pălit - o mulțime de restaurante, locații nonconformiste și cinematografe stau destul de prost la capitolul ăsta.



Roboțelul cu care s-au gândit să cucerească această lume fără bere la halbă este celdin imagine și se numește Heineken Blade.Arată mai mult a espressor decât aduce a dozator de bere, iar din acest motiv este și destul de portabil încât să meargă pus cam pe unde e nevoie.

Are aproape 26 de kilograme cu tot cu "butoiul" de 8 litri și poate să răcească 30-32 de draught-uri de 0.25 la 2 grade. Odată înțepat bu…

Dis de dimineață vezi o variantă mai bună de oameni

De vreo două săptămâni de când am început să ies cu bestia p-afară am tot remarcat lucrul ăsta. Oamenii sunt mai buni de dimineață. Mult mai buni. Indiferent de statut social sau ce au de făcut, sunt mult mai prietenoși, dau binețe și chiar intră în mici conversații cu tine ca necunoscut.

Nu zic că nu ajută și cățelul pentru a sparge gheața, dar am văzut mai multe zâmbete diminețile astea decât am văzut în doi ani jumătate de mers cu metroul pe linia Pipera. E ceva în aer când nici nu s-a crăpat de ziuă de relaxează lumea.

N-am văzut pe nimeni să se grăbească sau să pară împovărat de gânduri, iar asta cred că se datorează în mod special lipsei de aglomerație. Bulevardele sunt larg deschise, pe străduțe se circulă fără probleme și chiar mijloacele de transport sunt primitoare și aerisite. Chiar e ceva în aer ce se simte și care parcă spune tuturor: e un nou început.

Studii despre efectul aglomerației și agitația unei metropole probabil că s-au făcut, dar n-am nevoie de ele să îmi întă…