Treceți la conținutul principal

True Artisan Café în 7 imagini aproape reprezentative

35 ml of hard work

Ieri am fost târgul de cafea True Artisan Café să asist puțin la Concursul Național de Aeropress, dar și să bifez primul meu târg de cafea. M-am dus de la 11:00 cu destul de multă curiozitate și am fost surprins să văd că deja era o mulțime deja formata în locul relativ micuț în care a avut loc (The Ark).

M60 @ True Artisan Cafe
Ca idee - ce e surprins în poza asta reprezintă cam 20% din tot spațiul unde a avut loc târgul
Primul lucru care aș putea spune că m-a surprins a fost lipsa de dorința a vizitatorilor de a experimenta ceva nou. În biletul de intrare de 10 lei erau incluse 2 băuturi la alegere și mai toată lumea se ducea le ia de la M60 sau Origo. La băieții din Cluj sau la cei din Amsterdam cozile erau de 3-4 ori mai mici.  

Claro Cafe - Ruanda Kigeyo Organic
Asta e cafeaua cu care cei de la standul Claro Cafe își preparau băturuile
Claro Cafe - Ruanda Kigeyo Organic
Iar asta e rezultatul: un espresso cu o crema discretă și un after-taste puternic de fructe tropicale și cola sau un cappuccino extrem de dulce și în opinia mea cam cu prea mult lapte. 

Al doilea lucru care m-a surprins a fost ca niciun concurent de la Concursul Național de Aeropress nu avea aceeași tehnica de preparare a cafelei la Aeropress. Chit că unii erau amatori, iar alții profesioniști din cafenele, procesul de bază varia destul de mult. Așa că n-am putut să fur meserie. 

True Artisan Cafe - Aeropress
Fiecare participant avea 8 minute să impresioneze cei 4 jurați
În plus, am fost surprins să văd că nu puteai să testezi cafea făcută la Aeropress. Toate standurile vindeau cam același lucru - cred. Olandezii fiind singurii care afișau ce poți să îți cumperi de la ei, restul standurilor erau mai mult pe dibuite. Sper să nu mă înșel și speram să și gust o cafea la Aeropress făcută cum trebuie. Din păcate n-a fost să fie.

Espresso olandez de la True Artisan Cafe
Espresso-ul celor din Amsterdam a fost foarte bun, dar n-am idee din ce cafea era făcut. 
Bandezzi - lapte special pentru cappuccino
E mai ușor să faci o spumă bună când ai un lapte special pentru asta

Cu toate astea mi-a plăcut experiența. Cafeaua a fost bună, oamenii foarte relaxați și atmosfera a fost prietenoasă. Chiar și între concurenți lucrurile păreau să fie foarte amicale. N-am rămas până la final, dar cel puțin în faza grupelor așa stătea treaba. Am înțeles că un clujean a câștigat competiția. Felicitări și sper să aud vești de bine de la Campionatul Mondial de la Dublin.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Trigger words la Poșta Română

Pentru că tot m-am întors de 10 minute de la un oficiu poștal unde în teorie trebuia să ridic niște tricouri venite de pe threadless.com, lucru care nu s-a întâmplat dintr-un motiv care îmi e străin, am zis să fac un scurt ghid despre ce cuvinte ar trebui evitate atunci când vorbești la ghișeu.

Primul a fost curier. E posibil ca toată lumea să râdă de mine că nu știam acest trigger word de bază, dar în simplitatea mea, numesc curieri toți cei care vor să îmi livreze ceva. Eu o țineam pe a mea că m-a sunat curierul Poștei Române să îmi livreze ceva vineri, ea tot îmi spunea că Poșta Română nu are curieri și poate altcineva a încercat să îmi livreze ceva.

Ba că e agentul poștal, ba că e nu mai știu ce poștal, dar cu siguranță nu e curier. Bine. Fie ca voi. Am continuat să îi zic reprezentantul Poștei, dar nici așa n-am avut succes. Dacă nu știu titulatura lui exactă, n-au cum să își dea seama cine și ce a vrut să îmi livreze. Mai că îmi venea să zic ca Despot Tricouri în...

Al doilea c…

Condimental de Calif vis a vis de Camera de Comerț

Când sfânta treime a rotisorului din Centrul Vechi s-a destrămat, atunci când Calif și Divan și-au luat tălpășița că erau în clădiri cu risc seismic, am trăit o adevărată dramă. Unde îmi voi rezolva eu poftele nocturne? Mai ales că și Dristorul de la Budapesta a făcut ceva pași spre Tineretului.

Cumva parcă toți s-au vorbit și m-au părăsit. Am mai încercat eu din când în când să îi mai vizitez pe la Iancului, Romană și Tineretului, dar de multe ori era peste mână. Trebuia să mă duc special pentru ei în zona aia, lucru care cam știrbea din pofta ad hoc a kebabului.

 Soarele a venit și pe strada mea. Acum vreo săptămână am văzut un Condimental de Calif la 2-3 minute de mine și n-am știut de unde să îl apuc că era închis și nu părea să fie operațional încă. Norocul mi-a surâs ca aseară să îl găsesc deschis și i-am trecut pragul cu emoția unul prichindel în prima zi de școală.


Am luat un Dill Kebab de vită, un Kebun și o limonadă. Un ce? Un Kebun - chestia din poza de mai sus: pui, humus…

Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele…