Treceți la conținutul principal

Mi și Mu - fastfood hipsteresc cu mici și muștar

Mi și Mu -  fasfood hipsteresc cu mici și muștar

De vreo 3-4 luni era în Centrul Vechi (vis a vis de biserica Sf. Gheorghe) un fast food pe care îl tot așteptam să se deschidă pentru că aveam un motto cam tupeist: "Tradiționali mici aduși la nivel de artă". Păi cum? Micii tradițional sunt în esență o expresie cultural-artistică cu suficientă maturitate încât cu greu cred că cineva poate să îi ducă pe noi culmi ale gustului.

Dar motto-ul și-a făcut treaba și m-a făcut curios încât să trec de câteva ori prin zonă doar să văd dacă s-a deschis sau nu. Nu se deschisese și nici nu părea că lucrurile avansau în vreun fel înauntru. Am presupun că a venit criza mai devreme peste ei și o să fie genul ăla de loc care nu se deschide vreodată.

Intrarea Mi și Mu -  fasfood hipsteresc cu mici și muștar

Vineri pe 25 au deschis oficial și eu abia doar peste weekend am aflat, așa că ieri m-am dus glonț să văd despre ce e vorba. Din afară arată bine, chiar dacă este la nivelul 8/10 de hipsterism. Lemn vopsit în culori stridente, două măsuțe incomode în stradă și puțin motiv românesc cât să fie plăcut ochiului de cunoscător.

Interiorul mi s-a părut că este un fel de copil născut din design-ul Divan-ului din Centrul Vechi și aranjamentul Calif-ului de la Iancului. Cu alte cuvinte arată bine și este practic.

Interior Mi și Mu -  fasfood hipsteresc cu mici și muștar

Dar nu pentru design m-am dus la Mi și Mu, așa că am trecut rapid la a vedea gusta și ochii mei ce înseamnă artă când vine vorba de mici.

Ce se vede în imaginea de mai jos este un meniu. Așa vin toate  la ei: mici, muștar (la alegere - voi explica imediat ce înseamnă asta), cartofi prăjiți, pită și o băutură al alegere între sucuri și bere. Normal că alegi berea, suc la mici nu prea merge. Din punctul ăsta de vedere au o bilă albă atât pentru aspect cât și pentru varietatea de carbohidrați.

Meniu Mi și Mu -  fasfood hipsteresc cu mici și muștar

Mi-a plăcut foarte mult că îți pui singur ce muștar vrei și cât vrei. Nimic altceva nu poate să strice experiența unui porceli cinstite cu mici și bere ca insuficiența muștarului și a pitei. Varietatea muștarului este ridicată: clasic, cu chilii,  tarhon, hrean și încă unul care îmi scapă acum.

Pe zona asta băieții stau chiar bine. Încă o bilă albă!


Meniu Mi și Mu -  fasfood hipsteresc cu mici și muștar

Micii în sine nu sunt cei mai impresionanți ca dimensiune, dar sunt foarte gustoși și vin în vreo 4 combinații posibile: pofticioși (PVO - porc, vită și oaie), extra (PV), clasici (OV) și picanți (PV mai înțepător).

Eu am testat pofticioși și picanți și dacă ar fi să fac o recomandare aș zice picanți. Sunt mai puțin zemoși ca cei pofticioși ( din imaginea de mai sus ) și sunt ceva mai diferit la gust față de ce găsești peste tot prin București.

Nu sunt ei chiar ambrozia zeilor mult lăudată în moto, dar...

Grill Mi și Mu -  fasfood hipsteresc cu mici și muștar

Cinstiți, vin extrem de repede și sunt alte lucruri care compensează pentru a transforma review-ul ăsta în recomandare. Unul dintre ele este prețul (imaginea următoare) care mi se pare că este extrem de competitiv cu oricine altcineva care face mici pe o rază de 2-3 kilometri. Șapte lei pentru 3 mici și muștar nu găsești nicăieri în centru.

16 lei a fost meniul de mai sus de 5 mici, o bere, cartofi prăjiți, pită și muștar la discreție. Ăsta e preț care ar trebui să sperie puțin șaormeriile din zonă. La ceas de seară (nu știu încă dacă e deschis până noaptea târziu) nu mare mi-ar fi mirarea să auzi printre grupurile de petrecăreți un "Hai să mergem bă la niște mici".

#onecanonlydream

Prețuri Mi și Mu -  fasfood hipsteresc cu mici și muștar

În total a strâns cam multe bile albe și cred ca e cazul să compensez cu niște mici nemulțumiri. Cea mai mare frustrare a fost că primești doar o furculiță cu care te chinui puțin să sacrificii micuții. Nu zic că mi-ar fi rușine să apuc cu mâna, dar locul se vrea să fie într-un fel care nu ar aproba o astfel de apucătură. Aș putea să mă plâng și de scaunele cam incomode, dar nu vreau să îmi fac o reputație de mironosiță pe internet.

Locul e mișto, mâncarea e bună și ieftină - asta cât o să mai țină așa pentru că nu cred că e profitabil să dai micul cu 2 lei. E ușor de ajuns (la Lupoaică) și recomand oricărui cunoscător în ale micilor să dea o fugă pentru a avea impresiile la el data viitoare când se întâmplă Marea Adunare.

#undeteducitumicule

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

În ultimul an am mers pe jos cam 2480 de km

Zilele astea s-a împlinit un an de când am început să port o brățară de fitness. E vorba de un Garmin Vivofit 2 pe care nu l-am dat niciodată jos în ultimele 365 de zile - doar de curiozitate de a vedea cât merg pe jos într-un an. Răspunsul a fost puțin dezamăgitor:

Cam 2480 de kilometri parcurși pe jos într-un an.

Zic dezamăgitor pentru că speram să trec de 2500 până când scriu însemnarea asta.

Aplicația a contorizat doar vreo 2430 pentru că vreo 5-6 zile extrem de active au reprezentat erori de sincronizare și tot ce am făcut în zilele respective s-a pierdut în neant. Estimez eu că e vorba de vreo 50 de kilometri maxim.

În rest, cam așa arată treaba ca în imaginea de mai jos. Trei milioane și ceva de pași, o medie de 6.8 kilometri parcurși zilnic pe jos și un record de aproape 18 km într-o zi călduroasă de mai.


Problema este că deși valorile par mari, cu siguranță peste media bucureșteană, realitatea e că denotă sedentarismul modern. Citeam acum ceva vreme un studiu similar făcut p…

Deschidere: Shoteria Stația Fantastică

Generația nouă de petrecăreți din Centrul Vechi a dat naștere unui concept interesant: fast bar-ul. Locul unde ajungi să bei ceva cu niște prieteni înainte de poposi într-un club. Așa de încălzit puțin și de intrat în spiritul de petrecere. E locul unde n-ai scaune să te parchezi la povești sau să zăbovești cu orele. Totul e pe repede înainte.

E suficient să ajungi o seară în Shoteria 1 - Stația de primă alcoolizare - să simți pe pielea ta cât de bine a prins. Grupuri și grupuri de oameni care vin să dea un shot - două înainte de a se duce regulamentar la 23:00 în club. Ajută și faptul că au varietate de shot-uri pentru toate gusturile, așa că nu mare e mirarea să vezi grupuri de fete cot la cot shot la shot cu grupuri de băieți.

Lucrurile au mers atât de bine în ăștia 2 ani de Shoteria 1 încât vineri au mai deschis un loc. De data asta s-au concentrat pe long drinks sau shotail-uri cum le zic ei. Un loc puțin mai măricel ca primul, dar sub același concept-umbrelă. Un loc unde să pet…

S-a întâmplat nefăcuta: Chefi la cuțite e mai digerabil ca MasterChef

Nu credeam că o să zic asta vreodată, dar Chefii la cuțite s-au transformat încet, încet într-un fel de Top Gear culinar. Prietenia dintre ei a început să își spună cuvântul și întreg show-ul a devenit mult mai ușor de digerat chit că nu este produs la nivelul calitativ MC.

Între timp au renunțat și la jignirile gratuite, doar de dragul de a fi, așa că întreaga experiență este una care binedispune. Știu că elitismul culinar își face cruce în acest moment, dar nici Chefii și nici MasterChefii n-au emisiuni care să aibă legătură cu gătitul.

M-am uitat la 4 episoade și nici snopit în bătaie moldovenească n-aș putea să îmi aduc aminte de vreun preparat care m-a impresionat sau o tehnică pe care am deprins-o.

Emisiunile sunt pe zona pur de entertainment, iar Chefii fac asta mai bine printr-o carismă tip grup de prieteni. Chit că e pe glume de cartier, recunosc că m-am uitat și am râs de multe ori la emisiunea lor. E posibil ca ăsta să fie un prin semn de stockholm syndrome.

Cu toate asta …