Trei serii SF din secolul ăsta ce n-ar trebui să le ratezi!

Inițial mă apucasem să scriu un post stufos pe subiect, dar mi-am dar repede seama că nu sunt credibil pe subiect pentru că în mai bine de 11 ani de blogging cred că am scris despre o singură carte. Cine să se uite în gura mea când vorbesc despre cărți? E drept că îmi mai spăl obrazul cu seriale și filme sci-fi, dar și așa vor veni elita haterilor d'internet care vor avea ceva de zis pe subiect.

Chiar și așa cu toate aceste riscuri, ceva în mine vrea să împărtășească lumii aceste trei recomandări primite la rândul meu de la Itu. Cine are urechi de ascultat probabil că le va da o șansă și bine va face.

Trei serii SF din secolul ăsta ce n-ar trebui să le ratezi!


The Three-Body Problem al lui Liu Cixin - un SF chinezesc genial premiat cu Hugo in 2015. Este probabil cea mai complicată și filozofică invazie a Pământului pe care am văzut-o. E credibilă și te lasă cu un fior rece pe spinare când te gândești că un viitor prim contact ar putea să nu fie departe de ce se întâmplă în poveste. Doar 2 din 3 cărți sunt traduse momentan în engleză. Dintre aceste 3 serii, asta e cea care primește cele mai multe recomandări din partea mea și cele mai puține cuvinte scrise pe subiect.

Leviathan Wakes (Expanse, #1) de James S.A Corey - Seria se numește Expanse și poartă același nume ca serialul făcut anul ăsta de SyFy. Dacă primul sezon din serial acoperă cam 75% din prima carte, seria de cărți are 9 volume plănuite și doar 5 scoase pe piață până acum. Istorisirea e una clasică cu un personaj principal care este în fiecare sub-secțiune de poveste - lucru care poate să fie puține iritant. Am citit primele 4 cărți și am zis că e suficient - prea mult Expanse - dar după câteva luni mă văd citind cu plăcere a 5-a carte. Recomand cărțile în fața serialului.

Old Man's War de John Scalzi - Prima interacțiune cu Scalzi a fost o istorisire scurtă despre viața Redshirts-urilor de pe o nava gen USS Enterprise - poveste care mi-a plăcut la nebunie. Ulterior am aflat de seria Old Man's War și am zis să îi acord o șansă să văd despre ce e vorba. Patru volume mai târziu tot ce pot spune este wow ce serial mișto ar ieși de pe urma cărților. Povestea nu este una extrem de complicată, dar e mai aventuroasă și din motivul ăsta merge citită cu rapiditate. Ar ocupa locul doi în preferințele mele dacă prima carte n-ar începe atât de greu și ar trebui să citești jumătate din ea pentru a deveni interesantă. Seria are 8 volume/povestiri.

Oricare serie ai alege eu cred că e de bine. Poate doar SF-ul chinezesc să fie puțin mai dificil, dar restul sunt niște povești cinstite și rapid de lecturat. Eu le-am isprăvit pe toate in vreo 8 luni de mers la birou. Audiobook for the win!

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!