Prima finală a Turneului Național de League of Legends a fost live la TV


Am deschis mai târziu blogul și n-am fost pe fază, dar weekend-ul trecut a fost o premiera pentru zona românească de gaming profesionist. Dacă mă înșel sper să mă tragă cineva de mânecă, dar a fost pentru prima oara, din câte știu eu, când o competiție națională de sport electronic a fost transmisă live pe TV - pe UTV în cazul de față.

E ceva. Chit că am putea spune că cei care joacă jocuri nu se uită pe TV atât de mult sau că pe zona asta de pro gaming nu este cel mai relevant mediu, TV-ul e încă un monstru cu o audiență enormă. Oricum ar fi, este o premieră e care o semnalez cu plăcere.

Competiția transmisă a fost Turneului Național de League of Legends care a reunit peste 200 de echipe. Altă premieră aici pentru că până acum n-am mai avut un turneu de o astfel de magnitudine organizat expres pentru jucătorii români. Finaliștii au fost Great! Team și Nexus Gaming, iar cei din urmă au fost cei care au câștigat.

Ca să vă faceți o idee despre cât de popular jocul ăsta, mai bine de 100 de milioane de jucători se loghează lunar în joc. Cam cât populația Etiopiei - al 13-lea cea mai populată țară din lume. În România probabil că a depășit eternul cantăr ca popularitate și mă îndoiesc că e vreun tânăr care n-a jucat măcar un meci. Este o industrie gigantică și cumva total ignorată de oamenii din publicitate.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!