Au trecut 8 ani și video-ul ăsta e o mărturie a faptului că lucrurile se pot schimba



Zilele astea se tot vorbește mult despre mersul la vot. Îmi place. Am votat la fiecare alegeri și îndemn oamenii să facă același lucru. Argumentul meu e unul simplu: n-am nicio problemă să mă supun majorității, dar când jumătate din votanți îți stau acasă te supui mai mult unei mase critice de oameni care își exprimă părerea.

Cam așa a fost și la faimoasele alegeri din SUA unde mai bine de 50% au decis să nu se implice. Șoc și groază după ce au văzut realitatea aleasă de cei care au mers la vot. E o greșeală experiență bună asta dacă măcar am învăța ceva din ea. Mersul la vot este important și pentru mine nu contează cu cine votezi sau că îți anulezi votul cât timp te prezinți.

Dar să revenim la filmulețul asta de acum 8 ani când eram mai puțin copt la minte și spuneam că e cool să votezi. Poate atunci nu aveam eu cele mai bune argumente pro vot, dar alții s-au descurcat mai bine pe frontul ăsta. Chiar și cei care spuneau că nu votează au ridicat niște puncte valide perioadei respective.

Azi lucrurile stau nițel diferit. Mai bine de jumătate din cei anti mers la vot acum 8 ani fac lobby pentru ca oamenii să voteze. Lucrurile s-au schimbat. Vremurile s-au schimbat. Motivele pentru care ei nu mergeau la vot s-au modificat în 8 ani. Acum poate că au găsit pe careva pe care sa voteze. Poate și-au dat seama că votul lor contează. Că lucrurile au început să se schimbe și vor să se alăture și ei schimbării. Ce s-a întâmplat exact nu contează, sau mai bine spus nu contează pentru ceea ce vreau să zic în această postare, cert e că timpul și-a spus cuvântul.

Acum poate e prea dur să vă zic sa nu faceți aceeași greșeală, dar o prezență ridicată la vot poate să accelereze lucrurile. Poate nu trebuiau să treacă 8 ani ca pe unul din bloggerii anti mers la vot să îl văd strângând semnături pentru un partid anume. Sau pe alții care acum îndeamnă lumea pe blog și rețele sociale să iasă din casă și să voteze. Poate trebuiau să treacă doar 4 ani. Poate...

Nu mă interesează cu cine votați sau metoda creativă prin care vă anulați votul, fiecare pune ștampila după sufletul și asemănarea lui, dar mergeți la vot. Vreau să fiu condus de ce a ales majoritatea celor care au drept de vot, nu de majoritatea celor care se prezintă. Atât. #hailavot

Comentarii

  1. Daa, si eu am votat sa fie 300. Sunt 584.
    Am votat ejacularea presedintelui. A reiesit un coitus interuptus!
    Daa, votul meu chiar conteaza...in my dreams!
    Bu-ha-ha-ha!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai oamenii normal la cap si-au luat tara inapoi. Oameni care s-au saturat de basism infiorator si de ipocrizie mocirloasa, de zbiarate animalice gen:la puscarie!de-o justitie aservita si tinerii frumosi si beliti cu creiere varza de feisbuceala!
    Julien hui-du-hu, ia-ti valiza si te du!
    Bu-ha-ha-ha!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!