Ai cumpăra o mașină de pe net fără să o conduci/vezi înainte?



Acum câteva zile Ionuț Mareș, un tânăr antreprenor despre care Google n-a putut să îmi zică prea multe, mi-a trimis un mail să îmi spună despre un proiect la care lucrează de vreo doi ani: One-Way Ticket Garage.
OWT-Garage e o platforma online ce aduce un refresh in piata auto, cu care incercam sa schimbam experienta de vanzare si cumparare a masinilor.
Totul se desfasoara online - asa ca poti cumpara sau vinde o masina din confortul casei tale fara dureri de cap. Iar, daca totul nu e asa cum te-ai asteptat, poti returna masina in 10 zile, fara ca vanzatorul sa fie afectat in niciun fel.

Noi ne ocupam de intreg procesul - de la inspectia masinii, la fotografierea, listarea si promovarea ei, cat si de inmatricularea masinii pentru noul propietar. Deci, masina ajunge la noul propietar gata de drum; ii facem chiar si plinul de combustibil cat si o igienizare detaliata. 
Sună bine, poate puțin prea bine. Având în vedere că și-a dorit să îl ajut cu promovarea, m-am gândit să ridic problema din titlul. Eu personal sunt puțin mai Gică contra și poate mai învechit, dar parcă nu sunt pregătit să plătesc câteva zeci de mii de euro pe ceva ce nu ating sau nu văd înainte.

Știu că anul trecut citeam un studiu despre preferințele generaților mai tinere de a face totul online, respectivul studiu era despre banking, cu o singură excepție: să își facă un credit pentru o casă. Acesta era singurul lucru din studiu respectiv pe care millennials dorea să îl facă offline cu o bancă. Era vorba despre nevoia de a cunoaște bancherul și de a realiza o legătură posibilă doar în cadrul unei întâlniri.

Cu asta în cap, tind să mă îndoiesc că piața din România e pregătită pentru ce dorește Ionuț să facă. E cumva vorba de încredere. Încredere pe care eu personal nu o am. M-am uitat prin termenii și condițiile de pe site și nu am fost impresionat.

Nu mă pricep la cumpărat de mașini, dar parcă lipsesc acolo niște aspecte legale ale unei astfel de tranzacții. În afară de o adresă de email și un număr de telefon nu am găsit date despre societatea comercială OWT Garage. Ceva, orice, acolo care să îmi zică n-ai trimis 28 000 de euro unei firme fantomă. Sună bine ce scrie acolo, dar nu pare să aibă acoperite aspectele legale. Cum ziceam, eu sunt mai necredincios.

Așa că revin la întrebarea din titlu: Ai cumpăra o mașină de pe net fără să o vezi înainte?

Eu nu. Poate Ionuț mă va contrazice în câțiva ani, dar momentan răspunsul meu este #nope. Prea multe întrebări la care nu am găsit un răspuns pe site-ul lui. În plus, cum cineva în comentarii mi-a atras atenție, câtă încredere să ai într-un site ce scrie cilindrii și kilometrii...

Comentarii

  1. Răspunsuri
    1. N-am observat asta, good one.

      Ștergere
    2. Salut!
      Multumim pentru mesaj!

      La inceput, esti plin de nevoi: nevoie de promovare, nevoie de sustinere, nevoie de curaj si nevoie de oameni ce iti sar in ajutor - oameni care iti atrag atentia asupra micilor greseli ce ti-au scapat :)

      Situatia a fost indreptata acum cateva zile. Multumim pentru semnalare!

      Ștergere
  2. As avea încredere dacă site-ul sau firma care vinde ar avea deja un istoric. As cumpără de exemplu de la eMAG, magazin cu care am interacționat de multe ori si care este unul din cele mai serioase din online. Chiar daca și cu Emag am avut diverse probleme am știut că le pot rezolva cu un telefon sau reclamație pe site.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Mihai! Multumim pentru mesaj!

      Intr-adevar, increderea este esentiala. One-Way Ticket Garage a fost creat din dorinta de a oferi un serviciu in care oamenii sa poata avea incredere. Tocmai de aceea, garantam pentru toate masinile listate si oferim beneficii ce in alta parte nu le vei gasi. Tocmai pentru ca vrem sa legam o conexiune de incredere cu oamenii cu care interactionam - oameni ce se transforma din clienti, in prieteni.

      Stim ca increderea se castiga in timp, iar noi suntem abia la inceput. Nu cautam sa castigam acea incredere fortat si iti promitem ca de-alungul timpului misiunea noastra va ramane mereu aceeasi: sa facem ca accesibilitatea si calitatea sa nu fie continente atat de indepartate.

      Ștergere
  3. Nici eu nu as cumpara-o asa, ca pe o pereche de casti.
    Poate numai daca as fi condus masina respectiva inainte si as sti cum este.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Anca! Ne bucuram sa te avem alaturi :)

      Pentru fiecare masina listata, oferim o garantie de retur de 10 zile - timp in care tu poti conduce masina in conditiile reale din viata ta: te poti duce cu ea la serviciu dimineata, iti poti scoate pritenii la o plimbare in weekend sau la shopping cand simti nevoia. Credem ca acest test drive nu se compara cu cel de 15 minute pe care il faci cand testezi o masina in modul clasic; mai ales daca este si propietarul langa tine.

      Totusi, pentru oricine este interesat de o masina, putem stabili o intalnire si o poti conduce si inainte de achita vreo suma, fara ca garantia de retur sa fie afectata. Deci, te asteptam oricand pentru a face un test cu masinile noastre :)

      Ștergere
  4. Bai, pare mega teapa treaba asta.
    1)Dpdv legal, nu poate firma aia sa inmatriculeze o masina in locul meu, pe numele meu, fara sa trecem pe la un notar si sa facem niste acte prin care sa ii imputernicesc sa faca treaba asta.
    2) Nu trimit bani unei firme care nu are detaliile fiscale pe site, oricat de mica ar fi suma. Plata ramburs daca faci pe interesantul cand iti deschizi un site
    3) Nu exista masini perfecte, iar defectele nu se vad in poze.

    Pe scurt, raspunsul meu este Nu. Niciodata.
    Si lucrez in domeniu de opt ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut! Multumim pentru mesajul tau - orice feedback ne este de ajutor.

      Vom incerca sa raspundem, pe rand, la fiecare din intrebarile puse mai sus; iar, daca ai si alte intrebari, le asteptam in continuare:) Asadar:

      1. La One-Way Ticket Garage, facem actele in locul tau - ca tu sa iti folosesti timpul asa cum doresti.
      Procesul de achizitie al masinii, presupune imputernicirea de ambele parti a companiei noastre in vederea redactarii, depunerii si ridicarii documentelor de inmatriculare provizorie a masinii. Deci, procesul de achizitie presupune primirea de la fiecare parte a unei imputerniciri pentru a putea demara acesti pasi.

      2. Feeback'ul tau ne este de ajutor - vom afisa pe site si aceste detalii. In termeni si conditii regasesti numele societatii: "SC One-Way Ticket Group SRL", iar cu un search pe google ne puteai gasi si detaliile fiscale.

      3. Termenul de masina prefecta credem ca e unul subiectiv. Poti conduce o Alfa-Romeo din '95 careia sa ii iubesti interiorul care scartaie; iar cand o parchezi si cobori din ea - avand in minte momentele si calatoriile pe care le-ati facut impreuna - sa o privesti si sa iti dai seama ca e masina perfecta, pentru tine; pentru ca e masina ta. Deci, credem cu tarie ca intr-adevar, masina pefecta nu exista daca tratezi masina ca pe un obiect orecare. Si ne pare rau daca asa ai tratat masinile timp de 8 ani. Obiectul nu va fi perfect niciodata. Dar emotia impinge o masina spre perfectiune.

      Respectam fiecare decizie in parte. Fie ca este pozitiva, fie ca este negativa. In lumea asta niciodata nu vei putea fi pe placul tuturor.

      Pana la urma, cu totii avem doar doua alegeri: sa facem parte din viitor; sau sa ii rezistam.

      Ștergere
  5. Cu siguranta nu. Nu prea obisnuiesc sa cumpar lucruri fara a le testa inainte, iar acest lucru devine si mai important atunci cand vine vorba de o masina si de multi bani in joc.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!