Guns, Germs & Steel: Un documentar despre dominația omului alb



Acum câteva zile aveam o discuție cu un prieten despre cele mai bune documentare văzute, iar el se jura că ăsta pe locul întâi în topul lui. M-am uitat puțin ciudat că aveam o impresie bună despre cât de multe documentare știam, dar de ăsta nu auzisem niciodată - chiar dacă era mai vechi nițel. Așa că am făcut lucrul pe care orice prieten l-ar face, m-am apucat de uitat la recomandarea lui.

Guns, Germs and Steel, că despre el e vorba, e bun - chiar foarte bun aș putea spune. E prezentat de Jared Diamond și are la baza o carte extrem de populara scrisa de el. Cu un background în biologie, Jared abordează problema dezvoltării tehnologiilor și a societății din perspectiva resurselor disponibile - resurse care au facilitat sau nu extinderea și dominația unor culturi.

Lucrul ăsta este destul de controversat și mulți istorici l-au acuzat de o simplificare prea mare a modului în care lucrurile s-au întâmplat cum s-au întâmplat. Cu toate astea, eu i-am găsit argumentele logice și suficient de condensate încât să recomand la rândul meu documentarul în 3 părți. Lucrurile cu siguranță n-au fost atât de alb pe negru, dar cele 3 ore petrecute în fața televizorului au fost interesante.







E de văzut așa la ceas de seară în compania unui vin bun care te facă să apreciezi și mai mult norocul geografic de a trăi în Europa.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!