Ce faci când hipsterul pe care l-ai crescut te mușcă de mână?

zoom in cu un click
Încă nu mi-am acceptat condiția de hipster pentru că eu nu mănânc mici ironic la bomba din cartier, dar trebuie să recunosc că mă bucur când văd din când în când hipsteri revoltați pe prea mult hipsterism. Ca în conversația de mai sus pe Facebook unde o persoană s-a plâns de politica celor de la cafeneaua/coffee shop-ul Bloom de a interzice clienților utilizarea laptopurilor în timpul weekendului.

La nivelul ăsta de hipsterism s-a ajuns: laptop = muncă, muncești prea mult așa că în weekend e bine să lași munca deoparte și pentru că sunt cool and everything else îți vor impune asta. În plus, să nu uităm ca de fapt este un lucru pe care îl fac pentru a completa experiența de a savura cafeaua.

Povestea celor de la Bloom sună bine, doar că este vorba de experiența lor de a bea o cafea. Nu experiența mea sau a celorlalți. Oricum nici nu contează. Este prăvălia lor și pot să facă aproape tot ce își doresc într-o marjă destul de largă. La fel cum persoana de mai sus este liberă să nu mai calce niciodată în cafenea pentru că acum câteva luni nu a putut să deschidă laptopul sa dea niște mailuri. Sau cum eu sunt la fel de liber să râd de amândoi.

Râd pentru că știu că la Bloom e 16 lei un flat white de nota 8/10 care n-are nevoie de cine știe ce ritual super complicat pentru a te bucura de el. Râd pentru că dacă i-a sărit atât de repede balamaua și s-a apucat să dea review-uri de o stea pe Facebook, e clar avea nevoie să lucreze mai puțin în weekend și să se relaxeze mai mult.

Râd pentru că dacă laptopul strică ritualul cafelei și zenul locului, nu îmi explic de ce l-ai permite în timpul săptămânii. Râd pentru că de fapt problema a pornit tot de la hipsterii care zăceau cu orele în fața laptopului cu o cafea pe nota de plată. Râd pentru că și hipsterii posesori de cafenele au același pragmatism ca toți ceilalți patroni.

Asta e. Ați vrut hipsterism, luați hipsterism.

Comentarii

  1. pseudointelectualism pt mase, bv băi băiatule, se vede că eşti cunoscător fin de cafele dacă nu ţi se pare mega ritual prepararea unei cafele de calitate ;) de asemenea bun venit în 2017, nu mai foloseşte nimeni termenul de hipster

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Heh, tot timpul am fost mai lent de felul meu. Da' un lucru nu înțeleg, ce legătură are prepararea cu ritualul de a bea o cafea? Dacă vreau să o dau în misticismul cafelei, îmi desenez o pentagramă în bucătărie în timp ce îmi râșnesc cafeaua proaspăt prăjită și îngân un cântecel pentru invocarea zeului single origin.

      Ștergere
  2. imi aduc aminte de o carte mai veche, mcdonaldizarea societatii. ideea e simpla: scaune incomode, mananci repede, pleci mai departe, lasi locul liber, business-ul duduie de la incasari. mi-a scapat ceva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nope. Dacă nu mă înșel, chiar cei de la Bloom spuneau că locul așa a fost gândit și proiectat de un arhitect. Scopul final al lor cât și a altor cafenele de gen nu este să zăbovești cu orele. Pentru asta ai locuri unde găsești o varietate mai ridicată de băuturi și ceva light de mâncare. Lucru pe care îl înțeleg perfect și îl respect.

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păcat că l-ai șters pentru că voiam să îți zic că acum ca mi-ai zis că la tine e în top 3 flat white-ul, sigur o să îl pun mai sus și la mine....

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

viteza medie in oras .... 10km/h

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

Generator de nume de cocalari!