Leneșii spațiali, o mini poveste din Stellaris


Recent am prins oferta aniversară Stellaris de pe Steam și am dat niște bani datorați de mult timp celor de la Paradox. Am instalat jocul și am purces la cucerit galaxia în modul să am cea mai bună rasă. Am eșuat lamentabil de vreo 2 ori, așa că mi-am zis să pun mai mult suflet (role playing) în modul în care joc pentru a experimenta mai bine jocul.

Apăsat butonul de generare random de specie și am devenit Evandari Clans, dacă e să mă iau după portretul speciei, un fel de sloths spațiali ce preferă planetele artice. M-am extins frumos prin colțișorul meu de galaxie, am colonizat încă două planete și au început problemele.

Pe ultima planetă colonizată, leneșii mei spațiali au găsit printre zăpadă și gheață o plantă ce mirosea extrem de frumos. Lucru care i-a făcut puțin mai fericiți și eu m-am bătut pe spate că în sfârșit se întâmplă ceva cum trebuie.

La vreun an de la marea descoperire, leneșii mei au început să fie mai puțin productivi. Cam cu vreo 15%, dar am zis că e ok dacă ei sunt fericiți. N-am luat nicio măsură să opresc dependența de mirosit planta. După încă un an s-au gândit ei că nu prea le place munca și mai bine ar sta în casă și ar mirosi planta toată ziua, dar pentru asta aveau nevoie de independență.

Am pus piciorul în prag și am trimis armata peste ei. Totul până la independență. Aveam nevoie de planeta asta. S-au calmat, am pus un guvern local de formă pe care îl controlam eu direct și pentru câteva luni lucrurile păreau că s-au întors la normal. Până când recent am descoperit un plan al întregii populații de a se preface că muncește. Practic făceau o românească.

Veneau la "birou" și nu produceau nimic, iar pe ascuns mai miroseau puțin planta. Și guvernul marionetă începuse să prindă mirositul plantei, așa că am început să studiez metode prin care pot să stârpesc planta la nivel planetar prin pomparea unor substanțe în atmosferă. Ăștia în semn de protest au început să stea în casă ca să protejeze plantele pe care le aveau în ghivece. Ce urmează?

Nu știu cum se va termina povestea că n-am mai avut timp să joc, dar această frântură de întâmplări într-un singur sistem solar din cele 800 ale galaxiei, mă face să îmi doresc să recomand jocul. Cine știe ce alte mici serii de evenimente ca cel de mai sus mai există.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!