În țara unde cea mai bună salată e carnea, merge și un veggie burrito

veggie burrito @ Sara Green

Știu că asta e motiv de excomunicare și pierdere a cetățeniei, dar am păcatul mâncatului ocazional la vegani pe care vreau să îl împărtășesc. Știu că nimeni nu face asta și că veganii sunt proștii satului ce n-au învățat să vâneze, nu cum vânăm noi în fiecare dimineață pulpița de carne prin parcurile Capitalei, dar din când în când mai ajung la un food truck raw vegan de pe lângă birou.

Sara Green pe numele lui (fb page aici), food truck-ul e atipic pentru cum au înțeles românii că e treaba asta cu mâncatul în stradă. Săracii stau de câțiva ani în același loc, și-au făcut o mică zonă de mâncat cu 3 mese și nu merg de loc pe la festivaluri. Vegani, v-am zis eu. Probabil de asta nici n-au auzit hipsterii de ei.

Eh. Ajung la ei în general vara când eșuăm la birou să ne hotărâm de unde vrem să comandăm pentru prânz. Nu sunt prima alegere pentru că  trebuie să recunosc că m-am cam săturat de meniul lor. După mai bine de 2 ani jumătate de ciugulit relativ frecvent pe la ei, te mai saturi. Nu te saturi cum s-a săturat românul să voteze varietate politică și ceva nou, te saturi ca atunci când ești gătit frumos și n-ai chef de o inundație televizată.

Mă rog, eu doream să scriu despre acest veggie burrito pe care îl recomand chiar dacă nu știu ce conține. Pe bune. O frustrare pe care o am cu zona asta de raw vegani e că tot timpul folosesc tot felul de dubioșenii pentru a încerca să reproducă gustul preparatului cu carne pe care îl copiază. Mănâncă brânza asta vegană că la gust e ca aia pe bune de vaci. How about no! Dacă am poftă de brânză o să merg să îmi iau o brânză, nu fake gust din ăsta.

Din fericire pentru ei sau mai bine spus pentru mine, cei de la Sara Green nu prea fac asta. Wrapp-ului de mai sus i-au zis burrito pentru că seamănă nițel cu unul la cum arată, gustul e altă poveste. E un amestec de fasole cu cartofi dulci(?!) și alte ceva-uri de care nu mi-am dat seama, totul învelit în niște salată îmbrățișată la rândul ei de niște lipie integrală sau ceva bullshit din ăsta sănătos. E bun la gust și, spre surprinderea mea, ține foarte bine de foame. E cam cât o șaorma medie ca dimensiuni și costă 15 lei.

Tot pe același segment de preț au și veggie wrapp care e un fel de mix de salată cu castraveți murați și chifteluțe de linte cu susan într-o lipie. Adică o salată to go - practic. În plus, recomand și supa lor de morcovi cu ghimbir, dar nu cu crănțănelele lor. Mai bine cu crutoane luate din supermarket. Pe bune.

Oricum, dacă aveți drum prin zona recomand să dați o fugă pentru a vedea cum ar trebui să fie un food truck pe bune. Pe care îl găsești tot timpul în același loc, care are câteva mese unde poți să mănânci rapid stând jos și o servire care ajunge câteodată de ordinul secundelor.

Blasfemie hipstărească! Na că se poate.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!