Și până la urmă cum reciclezi selectiv în sectorul 4?


Am dilema asta de vreo două luni de când cei de la REBU s-au cărat și au luat cu ei pubele de reciclare selectivă din întreg sectorul. Am stat două luni cu pungile de plastice, aluminiu, sticle și hârtie pe balconul de la bucătărie în speranța că mai devreme sau mai târziu ADP va pune ceva de reciclat. Nu s-a întâmplat nimic.

Inițial prin bloc era un afiș care ne îndemna să lăsăm materialele pentru reciclat în niște pungi de rafie aflate în ghena fiecărui etaj, dar aia era o de fapt o încercare a blocului de a recicla. Încercare care s-a dus pe apa sâmbetei când, din câte am înțeles, și-au dat seama că nu vine nimeni să ridice reciclatul nostru selectiv.

Weekend-ul ăsta n-am mai rezistat și am umplut mașina cu tot ce aveam de reciclat și am dat o fugă până în alt sector unde încă sunt pubele REBU de reciclare selectivă. Un paznic de la o instituție guvernamentală s-a crucit când a văzut că noi pe căldura aia cea mai mare tot scoteam pungi de plastic pe care le duceam la clopotele alea colorate.

L-am simțit că îl arde pe limbă să ne întrebe ce mama noastră facem, dar a preferat să stea la umbră și să admire spectacolul: vreo 7 pungi de 80 de litri pline ochi cu plastice și doze de bere, aproximativ 100 sticle de vin și bere și câteva teancuri serioase de hârtie și-au găsit liniștea în pubelele aferente.

Acum nu vreau să mă alint și să zic că a fost greu, oricum reciclam selectiv, oricum aveam drum cu mașina, dar nu mi se pare normal ceea ce am făcut. Nu mi se pare normal să dau o fugă până într-un sector vecin pentru a da dovadă de normalitate.

Au trecut două luni, mi-am plătit taxa de ridicare a gunoiului pe un an de zile și tot nu știu cum pot să reciclez selectiv în sector. Am încercat să caut informații, dar singurele știri sunt despre cum o să avem pubele îngropate într-un viitor ce pare mai de grabă îndepărtat decât apropriat.

Presupunând că n-am rămas ultimul om care reciclează în sectorul 4, voi cum procedați?

Comentarii

  1. Toate gunoiele alea oricum erau puse impreuna cand venea rebu si le aduna, doar traiai tu cu impresia ca reciclezi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este ok asta. Oricum la centru selecția se face manual. Important e ca printre ele să nu existe deșeuri organice sau alte lucruri care să nu fie reciclabile.

      Ștergere
  2. Deocamdata cautam si noi raspunsuri.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Până acum n-am primit niciun răspuns care să nu fie "și noi tot cu mașina le ducem" sau "sunt niște centre de reciclare unde poți să le duci" - centre care în cazul meu sunt mai departe decât să merg în alt sector.

      Ștergere
  3. Raspuns nu vom primi pt ca alesi neamului au alte prioritati.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!