Cifrele primelor 3 săptămâni cu un cățel

Ea este Cassie, un Golden Retriever de 10 săptămâni

Pentru că tot mă luase puțin la mișto Vali că mi-am luat câine pentru like-uri și engagement pe rețelele sociale, m-am gândit să aștern pe blog niște numere referitoare la ce înseamnă să îți iei un câine.

Poate ajută pe careva, poate nu - este un exercițiu interesant.

Costul inițial: cumpărat câine și niște basic stuff pe care să le aibă prin casă (mâncare pentru aproximativ 2 luni, pătură, țarc, castroane și pad-uri pe care să își facă nevoile): 3588 RON. O bună parte din costul ăsta reprezintă costul de achiziție în sine care poate să varieze în funcție de unde iei câine. Ca idee - diferența de preț între o canisă din Timișoara și una din București este de 1835 RON.

Costul cu entertainment pentru câine - jucărele, lesă și zgardă: 323 RON. Eu aici am avut noroc cu un prieten care mi-a dat o mulțime de prostioare care le-au rămas mici câinilor lui. În funcție de unde iei jucăriile respective, prețul poate să crească vertiginos. Când vine vorba de lesă și zgardă vă recomand să fiți zgârciți că oricum îi vor rămâne mici în 2 luni.

Veterinar, vaccinuri, tratamente și suplimente nutritive: momentan e de 349 RON, dar la asta ar trebui să adaug și controlul de diseară unde o să primească ultimul vaccin, deparazitare și o pedichiură - probabil încă vreo 200 de lei.

Aici se încheie zona de bani, dar mai am niște cifre interesante referitoare la schimbările prin care am trecut eu. Pricipalul lucru e că am început să fac mai multă mișcare - cam cu 50% mai multă și câinele încă nu are voie să iasă din casă până nu are ultimul vaccin. Să vedem atunci la ce creștere ajung!

Numărul de pași zilnici în ultimile săptămâni. 

Practic am plecat de la o medie de 7344 de pași pe zi și am ajuns la 10 483. Asta se traduce în aproximativ 55-60 de kilometri parcurși săptămânal pe jos (73 380 de pași acum vs 51 414 cât făceam înainte). Efectul acestui boost de efort se vede în aproximativ 3.5 kilograme pierdute în astea 3 săptămâni. În plus, brățara de fitness îmi spune că dorm în medie cu o oră mai puțin în fiecare seară. Asta nu e o problemă prea mare pentru că oricum simțeam că dorm prea mult.

Greutatea în ultimile 4 săptămâni

Dar beneficiile nu se opresc aici. În ultimile 21 de zile am ieșit mai rar din casă (aproape înjumătățit ca să nu zic 41%) și am stat mai puțin prin oraș . Automat am cheltuit semnificativ mai puțin - niște calcule făcute așa grosso modo zic că e vorba de vreo 740 de lei. Dacă inginerul din mine ar fi super pragmatic și-ar zice că în 4-5 luni economisitul ăsta amortizează costurile de achiziție și întreținere, dar nu poți pune preț pe pufoșenie.

Cu toate cifrele astea, n-am răspuns la cea mai mare întrebare: Da' cu engagementul cu e? 

Până acum pe Instagram pozele cu ea au luat în medie 94 de likes. Cam dublu față de o poză cu un gin tonic, dar cam la fel ca o poză cu o bere sau una cu asfințitul prin fântânile de la Piața Unirii. Merită să iți iei un câine în condițiile in care niște poze mai creative au același efect? Nu știu ce să zic.

Pe Facebook lucrurile să zicem că stau mai bine unde o poză cu ea e apreciată cam de două ori mai multi oameni care o poză cu mine. De ce se întâmpla asta e relativ lesne de înțeles - ea este mult mai drăguță ca mine.

Deci, da! Se poate spune că un câine te ajută să iei mai multe like-uri. În același timp te ajută să fii mai sănătos, să te lași de fumat și să bei mai puțin alcool. Sau să dormi mai puțin, să mănânci mai pe fugă și să ai mai puțin timp de procrastinat pe Internet. Avantaje și dezavantaje - ca sa zic așa.

Astea sunt cifrele momentan.  Poate o să revin cu un update la 6-12 luni.

Comentarii

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bogdan, in primul rand sa te bucuri de ea, sa fie sanatoasa si sa fi un om responsabil. In al doilea rand asteptam un update cu cifre pe stricaciuni :D
    Zi faina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Momentan am doar costului unei reinstalări de fibră optică. Sper să rămân în zona asta. Partea bună e că oricum intenționam să schimb mobila in casă așa că foarte rău nu are cum să fie.

      Ștergere
    2. Sa te bucuri de ea si incearca sa o duci la un personal care se ocupa cu dresajul. Este o rasa foarte desteapta si pacat sa nu profiti de ocazie ! Succes.

      Ștergere
  3. E o greșeală să privești relația cu un prieten dintr-o altă specie contabilizând costuri și cheltuieli și stricăciuni sau una-alta... E clar că sume pe plus nu îți poate aduce...

    Știu pot exista anumite premii, concursuri wtf! Adică o investiție?!

    A! La fel e și cu (,) canisele, de fapt se urmărește profitul. Cel mai des. Există încă și crescători cumsecade, nu neg.

    Ce doream să subliniez: dacă ești iubitor de animale, iei acasă primul asemenea suflet care îți iese în cale și urmezi calea naturală. Îți devine drag, devine reciproc și descoperiți împreună sensul vieții!

    Afacerea ”Pet company” e ceva diferit. În primul rând cumperi (ca pe un produs) animalul, în urma unor recomandări și preziceri despre comportamentul de rasă... Ca și cum ai merge la un dealer auto, care crează un orizont de așteptare! Nu îți cumperi o mașină!

    Problemele apar după aceea, când, în măsură semnificativă, comportamentul nu este pe măsura așteptărilor declarate de vânzător. Daunele devin insuportabile și eforturile ”stăpânului” de nedorit, adesea! Uneori aceste animale revin ”la ofertă” pentru doritorii de animale, dar sub altă prezentare. Abandonați. Și atunci soarta lor e schimbată doar de către cei care aleg cu inima un prieten din altă rasă, cum am mai spus. Ce e grav, cu adevărat? Dacă nimeni nu îi alege sfârșesc omorâți ”din mila omului” - a se citi eutanasiați.

    Am vrut doar să atrag atenția asupra acestei realități! Să o conștientizeze fiecare după cum e capabil.




    Prietenia ta cu cățelușa să fie împlinită, vă doresc! Toate cele bune! La fel tuturor cititorilor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Înțeleg ce spui și sunt de acord, dar câteodată merge și o abordare mai pragmatică și mai pe fun - cum e și articolul ăsta.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!