Lucruri la care încă se zgârcesc românii: grătare de grădină


La cât le place românilor să iasă la un grătărel în weekend la pădure ai zice că sunt cei mai mari experți în grătare de grădină din lume. N-ai cum să ai o întreagă cultură în jurul sfântului mic și a preafericitei cefe de porc, iar tu să fii un terchea berchea în ale grătarelor. Dar surpriză, în realitate sunt cei mai mari impostori de pe planeta asta.

Și zic asta în cunoștință de cauză pentru că și eu sunt în aceeași oală. Păi n-ai cum domnule să declari atât de vehement iubirea pentru carne sfârâind la grătar și tu să ai o sculă ruginită, bleagă și zgribulită. Nu faci rabat la calitatea cărnii, condimente și băutura cu care o stropești atunci când se aprinde puțin, dar în schimb ai un grătar mâncat de rugină, care tremură la fiecare adiere de vânt și colac peste pupăză mai este și neîncăpător.

Asta e din cauză că suntem impostori și zgârciți.

Care este cel mai popular grătar pe care l-ați văzut pe la români? Dacă te uiți aici pe secțiunea de grătare de grădină de pe eMag, este al doilea de pe a doua linie. Exact. Ăla de 30 de lei. Cel mai ieftin. L-am avut și eu și dacă nu mă înșel am și făcut vreo două grătare anul ăsta pe el. Este un chin să lucrezi cu el.

Piciorușele alea sunt atât de firave încât ai senzația că se prăbușește la cea mai mică încărcare. E atât de mic că orice aranjare de carne pe el se transformă în nivelul 999 de la Tetris. Temperatura este inegală pentru că prinderea aia în tablă este o glumă.

El stă drept doar când nu este încărcat. Imediat ce îi pui niște cărniță, partea dinspre mâner se lasă destul de mult și automat ai alt timp de stat pe grătar. Și cu toate aceste neajunsuri și piedici, grătarul tot bun iese. Aici trebuie să recunosc că e din cauza mea, dar asta e altă însemnare de laudă pe care nu o să o scriu vreodată.

Am mai gătit și pe grătare mai bune, unele chiar costaseră de TREI sau PATRU ori prețul trogloditului de care povesteam mai sus, dar concluzia este valabilă și pentru acelea. Suntem zgârciți atunci când vine vorba de achiziționarea unui grătar.

De fiecare când ajung la ai mei și fac ceva pe grătarul ăla clasic dreptunghiular care îți provoacă o mică hernie când îl ridici, îmi zic că trebuie să existe o soluție mai bună și să fiu al dracu dacă data viitoare nu vin cu un super grătar cadou. Dar fac asta? Nu pentru că și eu în interior tot român sunt și sunt zgârcit. Cum să dai domne 600-1000 de lei pe un grătar?

Vai de capul nostru. Păcat de pasiunea pe care o avem pentru grătare. În loc de cizmele cizmarului ar trebui să zicem grătarul grătaragiului de acum înainte.

Comentarii

  1. Buahahhaha FIX discutia asta am avut-o duminica cu tatal meu despre constructia unui gratar. Bine, idea e ca la e inca nu e toata gasa pe dinauntru motiv pentru care se tot amana treaba cu gratarul pentru ca sunt alte chestii mai importante de facut insa i-am zis sa se gandeasca UNDE il punem ca platesc eu integral constructia lui, numai sa nu mai ne chinuim cu cel pe care il avem.

    E micut insa nu trebuie sa te apleci, nu a fost 30ron, dar e destul de solid incat sa reziste cu multa carne pe el si sa nu se darame cand intorci sau faci alte combinatii. Seamana cu asta: https://www.emag.ro/gratar-carbuni-wagon-landmann-50-x-26-cm-suprafata-de-gatit-0566/pd/DGP67YBBM/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Convinge-l mai repede că e o investiție. Și noi am fost delăsători și uite unde am ajuns...

      Ștergere
    2. Anul asta e cam tarziu ca se apropie nunta luna viitoare dar in primavara e prima chestie care se va intampla :D

      Ștergere
  2. Să nu mai vorbim de faptul că românul nu dă pe un grătar nici măcar cât costă un cărbune bun tot pentru grărar https://campinggrill.ro/carbuni-Black-Ranch-Argentina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știu. Și eu tot un grătar ieftin am :/ Tot zic că o să îl schimb, dar lenea asta...

      Ștergere
    2. Dacă stai la bloc și faci din când în când câte un grătar probabil că nu se justifică, dacă însă ești fan, atunci ia ceva de calitate, se simte diferența.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!