Dis de dimineață vezi o variantă mai bună de oameni


De vreo două săptămâni de când am început să ies cu bestia p-afară am tot remarcat lucrul ăsta. Oamenii sunt mai buni de dimineață. Mult mai buni. Indiferent de statut social sau ce au de făcut, sunt mult mai prietenoși, dau binețe și chiar intră în mici conversații cu tine ca necunoscut.

Nu zic că nu ajută și cățelul pentru a sparge gheața, dar am văzut mai multe zâmbete diminețile astea decât am văzut în doi ani jumătate de mers cu metroul pe linia Pipera. E ceva în aer când nici nu s-a crăpat de ziuă de relaxează lumea.

N-am văzut pe nimeni să se grăbească sau să pară împovărat de gânduri, iar asta cred că se datorează în mod special lipsei de aglomerație. Bulevardele sunt larg deschise, pe străduțe se circulă fără probleme și chiar mijloacele de transport sunt primitoare și aerisite. Chiar e ceva în aer ce se simte și care parcă spune tuturor: e un nou început.

Studii despre efectul aglomerației și agitația unei metropole probabil că s-au făcut, dar n-am nevoie de ele să îmi întăresc credința că sunt lucruri care nu ne fac bine și care scot la iveală o variantă stresată, grăbită și tristă a noastră. O variantă care își accentuează starea cu cât stă mai mult pe social media și vede viața spectaculoasă a altora.

Nimic nu pare urgent când ești la 6:30 pe străzi pentru că ai o întreagă zi în față să rezolvi orice, iar asta se vede. Cumva îi compătimesc pe cei care nu sunt persoane matinale pentru că nu or să aibă niciodată acces la această lume magică ce își vede liniștită de treabă înainte să răsare soarele.

Chiar mai devreme am trecut pe lângă intrarea de aprovizionare a unui supermarket și era un tip ce contempla o țigară așezat pe bordură cu așa destindere că m-am simțit prost că eu îmi alergam câinele pe stradă și riscam să îl scot din starea de zen.

Ce să zic mai mult decât să recomand oricui o plimbare înainte să răsare soarele pentru a se convinge de justețea celor scrise aici? De ne-am păstra toți varianta asta pe parcursul zilei, n-am mai avea  conflicte și în sfârșit am atinge pragul ăla utopic de îl vezi în fiecare sci-fi. #pebune

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!