Guilty Pleasure: Guild Wars 2 Path of Fire


Singurul lucru de care m-am ținut mai mult decât de blog a fost de jocul ăsta. Cred că acum în iarnă se fac 13 ani de când am intrat în contact cu el și de atunci am vărsat câteva mii de ore omorând alți jucători într-o variațiune sau alta de mod de joc player vs player.

Între timp jocul de bază a trecut de la cumperi jocul și te joci când și cât vrei fără extra cost la jocul de bază e gratuit cu câteva limitări mai mult decât de bun simț, iar vineri s-a lansat a doua expansiune care are content o grămadă și un preț rezonabil (30 euro).

Nu sunt multe companii de jocuri pe care le urmăresc îndeaproape și care îmi plac fără să am ceva ce să le reproșez, dar Arena Net e una dintre ele. Asta pentru că tot timpul au fost corecți cu jucătorii și toate lucrurile extra pe care poți să cheltuiești bani în plus sunt doar cosmetice și nu fac o diferență între cei care n-au investit mai nimic în joc și cei care au vărsat sute sau poate chiar mii de euro. Cei din urmă având doar birz-briz-uri mai colorate și care arată mai bine.

Dar unde doream de fapt să ajung acu această însemnare? În sfârșit după zeci de ani cred că avem un nou rege al mmorpg-urilor din punct de vedere al numărului de jucători . Bătrânul World of Warcraft trebuie să zică bogdaproste că n-a rămas singurul mamut în zona asta și are o concurență serioasă care îl va face să evolueze spre binele jucătorilor.

11 milioane de conturi e o cifră frumoasă care pe alocuri este irelevantă. Câți jucători ai activi e ceea ce poate era mai interesant să arate, dar și așa e un număr frumos. Mai relevant mi se par cele aproape un milion de guilde create sau cele 430 de milioane de renown hearts (un fel de questuri cooperative pe care le găsești pe hartă) completate.

Alte cifre relevante se găsesc în infograficul de aici. Eu doar am vrut să îi fac puțină cinste și să zic ceva de noua expansiune a jocului pe care l-am jucat cel mai mult până acum. Cu toate asta nu recomand să vă aruncați la a achiziționa expansiunea până nu jucați versiunea gratuită pentru a vedea dacă e ceea ce trebuie. Că mie mi se poate părea mmorpg-ul perfect, iar altuia poate să i se pară o plictiseală extremă.

#atât https://www.guildwars2.com/en/

Comentarii

  1. 11 milioane de conturi au fost create pana acum, in toti anii astia. La WoW s-a trecut de 100 milioane de conturi create acum cativa ani. E putin probabil ca mai mult de 10% din acele conturi create de-a lungul anilor sunt active.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știu, nu mi-am bazat afirmația de noul rege al mmorpg-urilor doar pe asta ci și pe ce am mai văzut pe reddit în materie de popularitate. E o estimare ochiometrică.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!