Avem o Capitală frumoasă, păcat că este locuită


M-am abținut ceva vreme să scriu postarea asta pentru că mi se părea de porc să mă plâng abia acum, dar n-am mai rezistat. De când am câinele, am început să fiu mult mai atent la tot ce e aruncat pe jos pentru că asta mica are o pasiune pentru a băga în gură tot ce prinde. Băi, este incredibil cât de jegos e orașul ăsta.

Nu poți să mergi un metru fără să dai peste vreo 3-4 mucuri de țigară. Situația e atât de tristă încât dacă ar adăuga pachetelor de țigări o extra acciză de curățenie, aș fi primul care ar susține-o. Dă-o naiba de treabă ca de bine de rău sunt ceva coșuri de gunoi. Nu suficiente, dar invazia chiștoacelor pare să se accentueze în proximitatea lor. Semn că de fapt mai multe coșuri nu reprezintă o soluție.

Șervețele, covrigi, pungi de plastic, pliante, sticle de plastic, doze de suc, doze de bere, orice îți trece prin cap ce poate căra un om cu el, eu le-am văzut pe jos aruncate. Asta ca să nu mai zic de situații what the fuck unde nu există nicio logică din spate. Dau și un exemplu: pe la Piața Unirii pe pod e un stâlp care are legat de el cu ceva sfoară improvizată o sticlă de 0.5 de cola în care pare să fie urină. Exact. Ce??!?!

Trec zilnic pe acolo și încerc de fiecare dată să descopăr povestea din spate, dar îmi dă cu virgulă. A venit beat din Centrul Vechi și n-a putut să se mai țină așa că a făcut în sticla de cola pe care ulterior a legat-o cu un șiret de un stâlp cam la înălțimea coșurilor de gunoi în speranța că cei de la salubrizare o vor vedea și o vor arunca? E mai scince-finction ca poveștile ciobanilor și ale lor tunele pe sub Marea Neagră de pe expunere.ro

Orașul, cu toate problemele lui, e unul mișto. Păcat că este locuit de animalele astea care nu sunt în stare să păstreze curățenia.  Se știu care sunt. Aceleași creaturi care parchează aiurea, trec pe roșu ca pietoni, nu semnalizează și stau și pe partea stângă a scărilor rulante. Sunt fețele alea triste care se plâng că Bucureștiul e de căcat și cu toate astea nu pleacă naiba de aici.

Păi de ce să place când peste tot unde se duc e la fel pentru că în esență ei sunt problema?

N-ai ce să faci fără niște dresaj sever bazat pe amenzi. Multe amenzi. Ar fi mișto dacă ar exista un fel de bounty hunters pentru genul ăsta de infracțiuni minore. Oameni obișnuiți care își iau 50% din valoare amenzii. Fără uniforme sau ceva ce bate la ochi. Cu o cameră pe piept și un carnet generos de amenzi în buzunar. Cum ar fi?

Comentarii

  1. Văd un lucrător la ceva firmă de securitate cum, înainte să între într-un magazin, își aruncă țigara pe jos. Mă duc „salut, cred că v-ați scăpat țigara pe jos, din greșeală probabil.”
    „- Aaa, nu, eu am aruncat-o. Încerc să fumez mai puțin.”
    Și sunt din ăștia la tot pasul. Eu atrag atenția tuturor celor pe care îi văd că aruncă ceva pe jos. Asta până m-o bate unul probabil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred că soluția ține de apelul la bun simț. Trebuie ceva ce să îi doară la buzunar sau la orgoliu.

      Ștergere
  2. Cred ca aveam cea mai murdara capitala din Europa. Pe unde am fost parca nu am vazut atata mizerie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai sa fim seriosi. Roma mi s-a parut ca sta foarte prost la capitolul curatenie, mult sub Bucuresti. E drept, au si cateva milioane de turisti!

      Ștergere
  3. Intr-adevar in Roma este mizerie, dar este din cauza turistilor dar centrul lor mi s-a parut mai curat decat al nostru.

    RăspundețiȘtergere
  4. Și să vezi ce fain se văd toate astea când ai un copil. Plus, așteaptă topirea zăpezii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știu ce se întâmplă când se topește zăpada. Horror story.

      Ștergere
  5. si eu incerc sa ii fac atenti - mai ales in parc unde exista cosuri de gunoi din 5 in 5m, iar ei arunca tigarile pe jos ca la ei acasa (!). Prietenul meu imi spune ca daca nu tac, odata si odata o sa mi-o iau. Pai cum vine asta? educatia civica se invata, daca nu, ii invatam noi pe ei si trebuie sa fim cat mai multi si sa nu tacem cand ii vedem.
    PS. am catel, iar topirea zapezii din iarna ce a trecut m-a ingrozit :(

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu fac sesizări la greu, pe email ca mi-e mai ușor, am si o lista cu toate firmele primăriei ca sesizarea sa se ducă direct la cei responsabili de rezolvarea lor: turistinbucurestiro.blogspot.ro/p/reclamatii-bucuresti.html

    In general primesc răspuns la 2-3 zile după ce am făcut sesizarea iar probleme se rezolva la in 3-8 săptămâni.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!