Bobiverse - o trilogie science-fiction de citit

Nu prea am pus multe review-uri de cărți pe blog, dar profit de vremea de afară să povestesc puțin despre o trilogie pe care am devorat-o în ultimile două săptămâni. Și când zic de devorat chiar nu exagerez. Rar mi se întâmplă să trec atât de repede prin 1000+ pagini sau cum ar zice audiobook-ul, 28 de ore, pentru că în general "citesc" doar în drum spre muncă/casă.

Bobiverse, că despre trilogia asta e vorba, este cu totul altceva decât orice am citit până acum pe zona asta de science-fiction în care noi mergem să explorăm spațiu și evident că o dăm de gard destul de frumos.

Trilogia are la bază un concept interesant pe care nu prea l-am citit prin alte cărți: explorarea spațiului cu metodele actuale printr-o sondă von Neumann. Adică o sondă care se poate auto-replica în momentul în care ajunge într-un sistem solar. Sondă pe care pământenii din aproximativ 2100 ajung să o construiască cu conștiința digitalizată a unei persoane.

Este o serie proaspătă, ultima carte apărând acum câteva luni, care este burdușită de referințe pop-culture, mai ales legate de Star Trek. Nu vreau să dau mai multe de detalii pentru că automat ajung în zona de spoilere, dar promit că merită citită mai mult decât alte serii clasice de science-fiction-uri.

Și ca să fac o promoție 2 la preț de 1, mai recomand și Aurora de Kim Stanley Robinson. E puțin cam SF de adolescenți, dar e bună. Nu foarte bună, dar suficient de bună încât să primească recomandarea mea.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!