O investiție în audiobooks și podcasturi: Audio-Technica ATH-ANC9, Noise canceling


Mi-am început aventura în lumea audiobooks-urilor cu niște căști de telefon. Totul bine și frumos până când am citit un studiu și mi-am dat seama că sunt predispus să îmi pierd o parte din auz din cauza volumului ridicat la care eram forțat să ascult datorită zgomotelor din metrou. Cam pe la 90-100% din ce putea scoate telefonul.

Am achiziționat o pereche de căști ieftine Sony (cred că au fost 70-80 de lei) over ear și deja scăzusem volumul la doar 75%, dar cu toate astea tot eram forțat să opresc cartea între Aurel Vlaicu și Victoriei pentru că zgomotul era prea puternic pentru a înțelege ceva. Am mers așa câteva luni până când, la o bere, am testat niște căști cu noise canceling ale unui prieten.

Băi, altceva. În momentul în care a activat NC-ul, terasa gălăgioasă la care eram s-a dus undeva în fundal. L-am întrebat cât costau și mi-a zis că erau undeva pe la 1600 de lei. Bose QC 20 25. Cam scump, dar mi-a rămas asta în cap cu noise canceling. De atunci mai cochetam din când în când cu ideea de a îmi schimba căștile cu unele care au tehnologia asta, dar așteptam prețul corect.

După câteva săptămâni de vânat vreo 3 perechi de căști prin zona mea acceptabilă de preț, 5-600 de lei, am prins o ofertă buna pentru Audio-Technica ATH-ANC9: 800 de lei reduse de la 1130. Cam peste bugetul pe care eram dispus să îl dau. M-am tot uitat la ele și acum 20 de zile am înșfăcat o resigilată la doar 550 de lei. O ofertă bună, iar azi am văzut că e o pereche chiar la 500.

În astea 20 de zile de folosire a lor am acumulat puțin peste 60 de ore de ascultat așa că mi-am spus că pot să le fac un review pertinent, cel puțin pe zona de audiobooks. Noise canceling-ul nu pare să fie la nivelul celor de la Bose, dar și așa face minuni prin metrou. Are 3 moduri de NC: pentru mijloace de transport în comun, birou gălăgios și pentru acasă.

Am folosit în mod special modul pentru avioane, tramvaie și trenuri, iar rezultatele sunt mai mult decât satisfăcătoare, raportat la cât am plătit pe ele. În metrou pot să îmi ascult cărțile liniștit la 50% volum, chiar dacă nu elimină total zgomotul din jurul meu. De fapt ăsta a fost primul "șoc", modul acesta elimină frecvențele joase și nu tot zgomotul cum se aștepta necunoscătorul din mine. Auzi perfect anunțurile de închidere a ușilor, dar huruitul vagoanelor este foarte mult diminuat.

Îmi sunt comode peste urechi, chiar și când port ochelari, iar acum cu vremea asta de afară chiar țin de cald. Sunt măricele, dar nu mi se par atât de grele.  În mod clar nu e vreun fashion statement pe care îl fac. În general le folosesc în modul pasiv, noise canceling-ul oprit, prin conectarea la jack-ul telefonului și doar când cobor la metrou le dau drumul. Ele oricum nu bluetooth, fapt care pentru alții poate e un deal breaker, dar n-am nicio problemă cu asta.

Au fost o achiziție satisfăcătoare și tocmai de asta le și recomand pe blog. 9/10

De ce nu nota maximă? Cablul este cam subțire, dar se poate înlocui cu ușurință în caz că se întâmplă ceva. N-am avut probleme de gen până acum, dar e liniștitor să știu asta. Și alt motiv de o cretinătate absolută pentru care nu îi dau 10/10 e că bateria necesară pentru noise cancellation e AAA, ceea ce înseamnă că nu pot să folosesc niciuna din cele reîncărcabile pe care le am acasă. Știu. Stupid să mă plâng de asta, dar preferam să fie pe acumulatori sau o AA.

#firstworldproblems

Comentarii

  1. Până la urmă am luat niște Sony MDR 1000X, faza e că eu voiam neapărat wireless/bluetooth. O să scriu și ceva mai pe larg despre ele pe blog.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai reușit să găsești QC35 în țară? Și pe mine m-a tentat wireless-ul, dar în același timp pe zona mea de preț n-am găsit nimic decent. În plus, neavând căști wireless până acum nu pot spune că duc lipsă. E bine să fii ignorant.

      Ștergere
    2. După ce m-am tânguit pe internet și după ce mi-am cumpărat Sony a venit un băiat să-mi atragă atenția că se găsesc la Media Galaxy :D. Chestie ce nu mi-a trecut prin cap. Iată https://mediagalaxy.ro/casti-on-ear-cu-microfon-bluetooth-bose-quiet-comfort-35-noise-cancelling-negru/

      Ștergere
  2. Ai retur 30 de zilele. Vei face fericit un vânător de resigilate

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt acumulatori AAA la Lidl, la 15 lei, 4 bucati....sau la Ikea pe la acelasi pret :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu era problema de bani cât mai de grabă hipsterismul ăsta cu avutul grijă de planetă. Dacă era acumulator sau baterie AAA nu mai trebuia să reciclez o baterie.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!