Lazy Duck: pulled duck burgerul de nota 9/10

Lazy Duck Food truck

Dacă e să mă iau după cele văzute la Food Truck Festival - The Big One, trendul în materie de burger e să fie orice numai burger clasic nu. Vită? Nu mulțumesc. Hai pulled pork sau pulled duck. O chiflă cinstită și normală? Hai codiță de samurai să îți dau un burger făcut tempura. Orice numai să fie altceva.

În mod normal nu mă deranjează asta că sunt suficienți în #coalițiapentrubuger care militează pentru o abordare mai tradiționalistă, iar un festival doar cu burgeri clasici e cam plictisitor. Așa că ieri când am auzit că e ceva burger cu pulled duck am zis că trebuie să îl încerc. De fapt doar asta am încercat pentru că am stat doar vreo 4 ore la festival și rața asta leneșa a fost destul de sățioasă.


Burgerul ăsta pulled duck descoperit cu ajutorul lui Radu nu impresionează ca aspect, deși al lui arată semnificativ mai bine că așa e la food truck-uri - când e aglomerație calitatea scade. Dar nu sunt genul care ia un burger pentru aspect așa că lucrul ăsta nu m-a deranjat.

Pulled duck-ul ăsta vine sub trei forme: spicy, simplu și încă unul cu pe care nu l-am reținut. Cel spicy vine cu dulceață de ardei iuți și un sos Sriracha care sincer nu impresionează extrem de mult pentru că e doar puțin mai spicy decât dulce. Cel simplu are un sos pe bază de maioneză. Chiar și așa, burger-ul e unul extrem de bun.

Lazy Duck Foodtruck: spicy duck

Rața aia e gătită cum trebuie și restul ingredientelor sunt proaspete și cinstite. Până și măreața chiflă, locul unde se zgârcesc majoritatea food truck-urilor, este una ușor memorabilă. Eu dacă ar fi să aleg între spicy și simplu, aș alege cel simplu. Diferența de 3 lei nu se justifică la un preț destul de măricel din start (27 lei lazy duck, 30 de lei spicy duck).

Lazy Duck pulled duck burger

Chiar și așa mă văd nevoit să îl recomand și eu la rândul meu. E bun. E gustos. E ceva atât de simplu, dar atât de diferit față de oboselile alea de burgeri hipsterești care se tot reinventează cu tot felul de ingrediente exotice.

Mai sunt și azi la festival. Al 2-lea food truck începând de la scenă pe partea cu pavilioanele.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!