Treceți la conținutul principal

fail-ul genialitatii autohtone


Geniul de 16 ani va testa robotul-detector de alcool pe petrecăreţii din cluburi
Un român de 16 ani a inventat robotul care depistează alcoolemia şi poluarea VIDEO 


Poliţiştii au rămas impresionaţi aseară, după ce micul geniu de la “şcoala olimpicilor”- Liceul Internaţional de Informatică, le-a prezentat robotul care poate depista alcoolemia şi toxicitatea din aer.
Lui Cornel Amariei îi surâde ideea de a face „razii” în cluburi. Prima acţiune preventivă va avea loc în aproximativ două săptămâni în clubul ales de el. „O să fie distractiv. Abia aştept să le prezint robotul meu. O să fie şi o bună ocazie pentru mine de a mă distra. Vreau să dansez şi să cunosc fete“, a spus olimpicul.
„Aparatul indică valori între 60 şi 120 dacă persoana respectivă nu a consumat alcool, valori între 130 şi 230 pentru o cantitate foarte mică de alcool consumat. Poate ajunge până la maximum 700.
Tânărul în vârstă de 16 ani spune că îşi va „cosmetiza“ roboţelul în următoarea săptămână, pentru a prinde la petrecăreţii din cluburi. „Dacă nivelul de alcool din organism va fi unul ridicat, robotul va fugi şi va lumina haotic.

Nu am nimic personal nici cu cei de la Adevarul si nici cu baiatul asta dar simteam ca trebuie sa imi dau si eu cu parerea. Macar despre usability & genialitate. Nu am reprodus tot articolul asa ca daca vreti sa il cititi puteti incerca aici si aici. O luam punctual.

  • plimbarea unui robotel de o palma si ceva pe jos printr-un club nu cred ca este o idee buna nici in tara oamenilor din hartie
  • sensitivitatea robotelului la detectarea alcoolemiei este pur si simplu mind blowing. Omg am scos 128!!! Si ce inseamna asta? Aaaa pai fie nu am consumat deloc alcool fie am consumat foarte putin. WTF?
  • scara de masurare al alcoolemiei este retardata. Pur si simplu nu poti sa transpui rezultatul in sistemul standard de referinta. Pentru ca fugitul si luminatul haotic pot doar sa ne ofere atat de multe informatii ...
  • nitel aspirational baiatul asta dar nu cred ca o sa intre prea des in cluburi la cei 16 ani ai sai. 
  • problema cea mai mare e ca exista deja produse care fac foarte bine ce isi imaginase el cu robotelul ala. Fie sunt alcool teste la iesirea din pub/club fie poti sa iti cumperi unul micut discret mobil pe la vreao 100-150lei
  • tanarul olimpic genial saracul nu a inventat nimic. Ci doar a dat dovada de ceva indemanare in asamblarea unor piese + kit-uri luat din statele unite. 
  • cu rahatul asta de jurnalism de doi lei ... ziaristii se intreaba de ce da presa faliment :\\

Comentarii

  1. Pft, read between the lines, bre.

    Pustan de 16 ani, uita-te la moaca lui in poza.Merge cu robotelul fiola de alcoolemie si da afara toti pustanii de 16 ani care au baut ceva. Adica pe toti in afara de el, ca el nu bea(altfel de ce ar face robotelul?). Prin urmare, ramane el singur cu fetele in disco, fete disperate ca nu mai e nimeni si poate ii dau si lui niscaiva atentie.

    Desi eu zic ca mai probabil se va transforma totu intr-o petrecere lesbi:P.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu inteleg de ce va luati tocmai de el cand incompetenta este defapt a jurnalistilor din zilele noastre. Am vazut robotul in realitate si scopul primar al lui era acela de a se putea duce prin locuri afectate, mine, ori zone cu un nivel de poluare ridicat pentru a testa calitatea aerului inainte de a fi trimisi oameni in ideea de a preveni intoxicarea cu gaze nocive. Senzorul de alcool a fost montat mai mult ca o gluma, dar ce sa zica si jurnalistul roman, cu ochelari de cal : "Uau, robot ce masoara alcoolemia... Cat de tru..". Mda, foarte. Am vazut cum lucreaza presa romana si, cum gasesc ceva care cica "s-ar vinde", il exploateaza pana se satura lumea de el. Macar daca ar si puncta ceea ce e important. Dar nu. Asa ca nu-l mai criticati pe cel care a facut robotul, ca nici voi nu sunteti in cunostinta de cauza. Intentia era cu totul alta decat de a revolutiona testul de alcoolemie. Presa romana e o tampenie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu vreau sa te contrazic dar autonomi, robustete si unicitate nu prea sunt punctele lui forte.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

În ultimul an am mers pe jos cam 2480 de km

Zilele astea s-a împlinit un an de când am început să port o brățară de fitness. E vorba de un Garmin Vivofit 2 pe care nu l-am dat niciodată jos în ultimele 365 de zile - doar de curiozitate de a vedea cât merg pe jos într-un an. Răspunsul a fost puțin dezamăgitor:

Cam 2480 de kilometri parcurși pe jos într-un an.

Zic dezamăgitor pentru că speram să trec de 2500 până când scriu însemnarea asta.

Aplicația a contorizat doar vreo 2430 pentru că vreo 5-6 zile extrem de active au reprezentat erori de sincronizare și tot ce am făcut în zilele respective s-a pierdut în neant. Estimez eu că e vorba de vreo 50 de kilometri maxim.

În rest, cam așa arată treaba ca în imaginea de mai jos. Trei milioane și ceva de pași, o medie de 6.8 kilometri parcurși zilnic pe jos și un record de aproape 18 km într-o zi călduroasă de mai.


Problema este că deși valorile par mari, cu siguranță peste media bucureșteană, realitatea e că denotă sedentarismul modern. Citeam acum ceva vreme un studiu similar făcut p…

Deschidere: Shoteria Stația Fantastică

Generația nouă de petrecăreți din Centrul Vechi a dat naștere unui concept interesant: fast bar-ul. Locul unde ajungi să bei ceva cu niște prieteni înainte de poposi într-un club. Așa de încălzit puțin și de intrat în spiritul de petrecere. E locul unde n-ai scaune să te parchezi la povești sau să zăbovești cu orele. Totul e pe repede înainte.

E suficient să ajungi o seară în Shoteria 1 - Stația de primă alcoolizare - să simți pe pielea ta cât de bine a prins. Grupuri și grupuri de oameni care vin să dea un shot - două înainte de a se duce regulamentar la 23:00 în club. Ajută și faptul că au varietate de shot-uri pentru toate gusturile, așa că nu mare e mirarea să vezi grupuri de fete cot la cot shot la shot cu grupuri de băieți.

Lucrurile au mers atât de bine în ăștia 2 ani de Shoteria 1 încât vineri au mai deschis un loc. De data asta s-au concentrat pe long drinks sau shotail-uri cum le zic ei. Un loc puțin mai măricel ca primul, dar sub același concept-umbrelă. Un loc unde să pet…

S-a întâmplat nefăcuta: Chefi la cuțite e mai digerabil ca MasterChef

Nu credeam că o să zic asta vreodată, dar Chefii la cuțite s-au transformat încet, încet într-un fel de Top Gear culinar. Prietenia dintre ei a început să își spună cuvântul și întreg show-ul a devenit mult mai ușor de digerat chit că nu este produs la nivelul calitativ MC.

Între timp au renunțat și la jignirile gratuite, doar de dragul de a fi, așa că întreaga experiență este una care binedispune. Știu că elitismul culinar își face cruce în acest moment, dar nici Chefii și nici MasterChefii n-au emisiuni care să aibă legătură cu gătitul.

M-am uitat la 4 episoade și nici snopit în bătaie moldovenească n-aș putea să îmi aduc aminte de vreun preparat care m-a impresionat sau o tehnică pe care am deprins-o.

Emisiunile sunt pe zona pur de entertainment, iar Chefii fac asta mai bine printr-o carismă tip grup de prieteni. Chit că e pe glume de cartier, recunosc că m-am uitat și am râs de multe ori la emisiunea lor. E posibil ca ăsta să fie un prin semn de stockholm syndrome.

Cu toate asta …