Treceți la conținutul principal

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza


Fix când am intrat în concediul de sărbători, primesc un email ca s-a lansat o nouă bere nepasteurizată. Făcută doar cu ingrediente românești și după o rețetă originală - primul aspect e unul interesant, al doilea mi se pare irelevant. Zic interesant pentru că știu că noi stăm cam prost la capitolul ingrediente de bere, motiv pentru care toți producătorii de bere artizanală importă mai tot ce au nevoie.

Rețeta, originală sau nu, este irelevantă pentru consumator: gustul e cel care contează. Cu asta în minte, tot am încercat să îmi fac un drum pe la Penny să văd ce au născocit. Am reușit abia în weekend-ul ce a trecut când m-am dus chitit să testez noua bere.

Primul lucru care m-a impresionat a fost eticheta pentru că e chipeșă și îi stă bine la raft, dar care din păcate mă duce puțin cu gândul la bere fără alcool că ea de obicei are atât de mult albastru. Al doilea lucru a fost prețul: 1.99 lei. Ieftinache spre îngrijorător de ieftinache. Am balotat 6 doze în coșul de cumpărături pentru că dacă e bine să fie bine, iar dacă e rău să aibă de unde să fie rău.

Am ajuns acasă, am lăsat-o să se odihnească nițel pe balcon pentru a ajunge la o temperatură optimă de consum și m-am apucat să dau cu aspiratorul prin casă vreo 30-40 de minute. După, vizibil obosit și cu o sete tipică românului care a făcut ceva muncă fizică, m-am tolănit pe canapea și am desfăcut prima doză haiducească.

Ca să nu o lungesc mult, a intrat. Berea nu este cine știe ce capodoperă, dar de răcorit te răcorește. Dacă ar fi să îi dau o notă, ar fi ceva de genul 4 din 10. Berea Haiduc nu este vreun chilipir la prețul de 2 lei, dar merge abuzată fără să te doară capul sau să te baloneze. Personal nu aș recomanda experiența niciunul fin degustător de beri de import, dar să fim serioși.

Dacă ești genul ăla de persoană probabil că nu aveai nevoie de review-ul ăsta să știi că n-are rost să compari o bere de 6-7 lei cu una de 2. Berea Haiduc o compari cu segmentul ăla super ieftin și acolo te întrebi dacă reușește să scoată capul afară din turma berilor sub 2 lei. Cred că reușește prin faptul că e singura, cred, nepasteurizată dintre ele. Asta dacă aspectul ăsta al pasteurizării contează pentru tine. Pentru mine nu prea, berile noastre nepasteurizate cred că ar trebui să rămână la butoi și atât. Nu este aceeași experiență la sticlă/doză.

Dar cred că m-am lungit suficient cu review-ul ăsta. A fost ok spre mai bine mai pui un leu să iei ceva mai bun, dar leul ăla în plus reprezintă încă 3 Haiduci la un six pack de bere de 3 lei. Sunt oameni pentru care asta e lucrul care contează cel mai mult, iar oamenii ăia or să aprecieze o nepasteurizată atât de ieftină.

#nimicgreșit

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Populare în ultima săptămână

O plimbare prin Bucuresti in 1993

Am dat întâmplător pe YouTube de video-ul de mai jos și m-am uitat captivat la cele 36 de minute de plimbat prin jumătate de București. Ceva ce azi, 26 de ani mai târziu, intră în zona legendelor urbane.

Dar să nu fiu absurd, un sfert de secol nu e o perioadă de timp neglijabilă. Cu siguranță optimiștii vor vedea bunăstarea așternută peste Capitala în tot acest timp, la fel cum pesimiștii vor spune ca de fapt nu prea s-au schimbat atât de multe lucruri încât să nu mai recunoști orașul.

Și cred că e un lucru care ține de vârstă. Pe YouTube ăi mai tineri tindeau să fie mai des în prima categorie, iar ăștia mai bătrâni în a doua.

Să ne întoarcem totuși la clip.



Ziceți și voi: s-a schimbat suficient de mult orașul în tot acest timp?

ps. Deși seamănă, în locul pasagerului nu e Florin Călinescu.

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

Reciclatul e pentru fraieri

Au trecut mai bine 3 ani de când mi-am propus să reciclez tot ce se poate recicla. Trei ani de reciclare selectivă și mers aproape lunar la pubele din cartier. Ani în care mi-am dat seama că trebuie să fii destul de fraier să faci asta în Sectorul 4 al Capitalei.

Pe la început aveam pubelele peste bulevard la vreo 450 de metri de bloc. După vreo trei-patru luni au dispărut și au apărut altele la vreo 600 de metri, tot pe partea ailaltă a bulevardului. Nicio problemă, am gamba frumoasă și pot să car sacul lui Moș Crăciun în spate. E mai greu cu sticlele de bere, dar fiecare viciu se plătește cumva.

Nu trece un an, iar REBU pierde contractul de curățenie în favoarea ADP-ului. Ce înseamnă asta pentru fraierică ăsta cu reciclatul? Păi timp de vreo jumătate de an nu mai există nicio pubelă de reciclare nicăieri în zonă/sector. Vreo două luni n-am avut nici coșuri de gunoi pentru că REBU a plecat ca o nevastă supărată din relația asta cu Sectorul 4, adică cu tot ce a avut și n-a avut.

Au f…